:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: 5 NIEUWE TITELS
PERSBERICHT: 5 NIEUWE TITELS
Bron: Total Film - Datum: 2005-05-30 - Geplaatst door: Werner
THE STATION AGENT
Een film van Thomas McCarthy

Finbar McBride (Peter Dinklage) wil alleen gelaten worden, maar geboren als klein mens lijkt dat een onmogelijke opgave. Overal waar hij komt wordt hij nagekeken. Fin bemoeit zich zo min mogelijk met andere mensen en leeft voor zijn enige passie: treinen. Wanneer de eigenaar van de modelbouwwinkel waar hij werkt plotseling overlijdt, erft Fin een oud stationsdepot en hij besluit er te gaan wonen. Fin verwacht helemaal niets van de mensen uit zijn nieuwe omgeving en gaat iedereen uit de weg. Ondanks zijn afstandelijke houding krijgt hij toch een hechte band met een aantal van hen. Zo ontmoet hij Joe en Olivia. Joe is een praatgrage jongeman die tijdelijk de hotdogkraam van zijn bedlegerige vader overneemt. Olivia is een eenzame vrouw die net een traumatische ervaring achter de rug heeft. De drie vormen een ongewoon verbond, waaruit uiteindelijk blijkt dat zelfs een leven alleen beter gedeeld kan worden.

Regie en scenario: Thomas McCarthy
Met: Peter Dinklage, Patricia Clarkson, Bobby Cannavale
Herkomst: Verenigde Staten 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 87 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• trailer
• verwijderde scènes (met commentaar)SAFE
Een film van Todd Haynes

Carol White (Julianne Moore) is een huisvrouw in Los Angeles. Van de een op de andere dag wordt ze op onverklaarbare wijze ziek. Ze weet niet waardoor en ook niet welke ziekte haar in haar greep houdt. Het lijkt of ze plotseling allergisch is geworden voor quasi onschuldige chemicaliën die in ieders keukenkastje te vinden zijn. Voor Carol vormt het dagelijks leven een ware terreur, met het leefmilieu als vijand. Haar immuunsysteem slaat op hol en ze vlucht de stad uit naar een alternatieve gemeenschap in New Mexico. Zowel de gezonde lucht als allerlei therapeutische sessies moeten verlichting bieden. Carol's zoektocht raakt steeds meer geïnternaliseerd. Waar kun je nog veilig zijn als je niet aan jezelf en je omgeving kunt ontsnappen?

Regie en scenario: Todd Haynes
Met: Julianne Moore, Peter Friedman, Xander Berkeley, Susan Norman
Herkomst: Verenigde Staten 1995
Beeld: Kleur 4:3
Speelduur: 119 minuten
Geluid: Dolby Digital 1.0 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• trailerOWNING MAHOWNY
Een film van Richard Kwietniowski

Dan Mahowny is een onopvallende bankmanager in Toronto. Hij leeft bescheiden, rijdt in een tweedehands auto en heeft een relatie met Belinda; een lief, onopvallend meisje dat ook bij de bank werkt. Niemand weet dat Mahowny een dubbelleven leidt. Hij heeft een gokprobleem. Zijn positie bij de bank stelt hem in staat miljoenen van zijn werkgevers te verduisteren om zijn behoeftes te financieren. Zijn bazen en klanten hebben een rotsvast vertrouwen in de saaie, maar degelijke Mahowny. Casinobaas Foss vindt in Mahowny de perfecte klant. Mahowny’s nachtelijke avonturen krijgen steeds meer de overhand en zijn gedrag trekt de aandacht van de politie. Hoe lang kan Mahowny zijn goklust blijven uitleven zonder te worden gepakt? Owning Mahoney is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste eenmansbankfraude uit de Canadese geschiedenis.

Regie: Richard Kwietniowski
Scenario: Maurice Chauvet, gebaseerd op het boek Stung van Gary Ross
Productie: Andras Hamori, Seaton McLean, Alessandro Camon
Met: Philip Seymour Hoffman, Minnie Driver, Maury Chakin, John Hurt, Sonja Smits
Herkomst: Canada/Verenigd Koninkrijk 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 101 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels
Nederlands ondertiteldONE HAND CLAPPING [AT KLAPPE MED EN HÅND]
Een film van Gert Fredholm

Met 50 miljoen Kronen op de bank besluit de 60-jarige zakenman Erik Svensson een nieuw leven te beginnen met zijn vriendin in Spanje. Na een lang ziekbed is zijn vrouw overleden en staat niets hem meer in de weg. Net voor vertrek komt zijn advocaat echter met een brief van een voormalige minnares waarin zij aangeeft dat hun verhouding, 26 jaar geleden, niet zonder gevolgen is gebleven. Svensson huurt begrafenisondernemer Anders in als tijdelijke chauffeur en gaat op zoek naar zijn veronderstelde dochter. Deze Heidi blijkt kapster te zijn. Svensson weigert te geloven dat ze zijn dochter is, maar nadat ze Anders geknipt heeft, leert hij haar beter kennen. De beide mannen ontdekken dankzij elkaar en Heidi dat het leven meer voor ze in petto heeft.

Regie: Gert Fredholm
Scenario: Gert Fredholm, Gert Duve Skovlund, Mikael Olsen
Productie: Mikael Olsen
Met: Jens Okking, Peter Gantzler, Susanne Juhasz, Michelle Bjørn-Andersen
Herkomst: Denemarken 2001
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 82 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 Deens gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• trailerCRIMSON GOLD [SANG ET OR / TALAVE SORGH]
Een film van Jafar Panahi

Op een vroege ochtend vinden in een juwelierszaak een moord en een zelfmoord plaats. In Crimson Gold ontdekken we wat daar aan vooraf is gegaan en krijgen daarmee een indringend beeld van het leven in Teheran. Klassenverschillen, hypocrisie en vernedering beïnvloeden het bestaan van de hoofdpersonen, Hussein en Ali. Hussein bezorgt pizza's en komt iedere avond in de rijke woonwijken van Teheran. Hij krijgt zo een goed idee van wat er zich allemaal afspeelt achter de gesloten deuren. Zijn leven krijgt een onverwachte wending als zijn vriend Ali een handtas vindt met daarin een juweliersbon voor het afhalen van een kostbare halsketting. De hoop op een beter bestaan krijgt de vrienden in hun macht. Ali en Hussein worden echter niet toegelaten in de juwelierszaak… Hoeveel maatschappelijke vernedering kan een mens aan? Een uitbarsting kan niet uitblijven. In de internationale pers werd de film 'een Iraanse Taxi Driver' genoemd en de hoofdrol vergeleken met die van Al Pacino in Dog Day Afternoon.

Regie: Jafar Panahi
Scenario: Abbas Kiarostami
Met: Hossain Emadeddin, Kamyar Sheisi, Azita Rayeji, Pourang Nakhaei, Shahram Vaziri
Herkomst: Iran 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 93 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Farsi gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• interview met Jafar Panahi
• trailer