:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES JULI
PERSBERICHT: RELEASES JULI
Bron: Total Film - Datum: 2005-06-21 - Geplaatst door: Werner
Op 26 juli brengt Total Film Home Entertainment 5 nieuwe titels uit: Jan Dara, Japanese Horror Anthology vol. 2, Le Sacré Du Printemps, Melies en Awakening Apollo.

JAN DARA
Een film van Nonzee Nimibutr

Betreed de exotische wereld van Jan Dara: een verhaal over sex, schuld, vergelding en liefde dat zich afspeelt in het turbulente Thailand van de jaren 30. Jan Dara wordt als jonge man verstoten door zijn vader omdat zijn moeder bij zijn geboorte om het leven kwam. Jaren later keert Jan terug en zoekt wraak. Niet alleen zijn vader, maar ook zijn stiefzusje ervaren dat Jan zijn kracht gevonden heeft. Hij wordt geobsedeerd door de vrouwen in zijn leven. Zijn grote jeugdliefde, de stiefzus met wie hij moest trouwen en de erotische spanning tussen Jan en zijn stiefmoeder stuwen zijn leven voort. Met zijn sexuele en morele overwinningen probeert hij zijn vader te kleineren. Maar begint hij niet steeds meer te lijken op de man die hij zo haat? Regisseur Nonzee Nimibutr verfilmde de beroemdste Thaise erotische roman. De film vertelt op sensuele manier over de morele en psychologische strijd tussen een vader en zoon, omgeven door mooie vrouwen.

Regie: Nonzee Nimibutr
Met: Vipavee Charoenpura, Christy Chung, Suwinit Panjamawat, Santisuk Promsiri, Eakarat Sarsukh
Herkomst: Thailand 2001
Beeld: Kleur / 16:9
Speelduur: 109 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0, Thai gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• trailerJAPANESE HORROR ANTHOLOGY VOLUME 2
Betreed een andere wereld...
Twaalf ongewone en ijzingwekkende verhalen gebaseerd op Japanse horrorromans

Horror of Truth:
Guardian Angel, een film van Hiroaki Hirakata
Heartbroken Trip, een film van Hiroshi Ikezoe
Mortuary, een film van Tadafumi Tomioka
Lost Souls, een film van Naoto Yamakawa

Horror of Legend:
Peony Lamp, een film van Encho Sanyutei
She-Bear, een film van Hiroaki Hirakata
Yamamba, een film van Kiyomi Yada
Nurarihyon, een film van Kiyomi Yada

Shivering Horror:
Chain Mail, een film van Hiroshi Ikezoe
Left Behind In The Mountain, een film van Tatsuro Kashihara
Tattoo, een film van Kazuo Koito
Viewfinder's Memory, een film van Eiji Satouchi

Met o.a. Kaori Manabe, Chiaki Nakajima, Hiroya Sugisaki, Nanako Okochi, Yoshitaka Zushi, Hitomi Kurihara
Herkomst: Japan 2003
Beeld: Kleur / 4:3 Letterbox
Speelduur: 182 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Japans gesproken
Nederlands ondertiteldLE SACRÉ DU PRINTEMPS
Een stomme film op muziek van Igor Stravinsky

Stravinsky's inspiratie kwam voort uit de prehistorische rituelen en dansen voor Yorilo, de Slavische Zonnegod. Sacre heeft geen dramatische plot, het ritueel is het thema van de muziek. De combinatie van Stravinsky's revolutionaire muziek met de oude rituelen en symbolen van Santeria schept een kader voor het verhaal over drie personages die lijden onder het dagelijkse bestaan. God is een zwarte vrouw die in de keuken werkt. We zien haar gezicht niet, enkel haar handen die nieuw leven scheppen; Dr. Bardot, een hersenchirurg, die zich geterroriseerd voelt door de chaos van de wereld om hem heen; Esther, een vrouw die zich verliest in de rouw om haar dode echtgenoot; en Lucia, een jong meisje, misbruikt door haar vader, dat rusteloos zoekt naar wraak door zichzelf kapot te maken. De handen van God zetten Lucia, Esther en Dr. Bardot in de straten van een anonieme stad. Ze delen hetzelfde lot. Op het moment dat hun manische obsessies en angsten een hoogtepunt bereiken, doet zich een zonsverduistering voor en ontdekken ze dat ze op een tropisch eiland terecht zijn gekomen. Op deze magische plek wordt het Santeria ritueel gevierd. Vanuit haar keukenraam, bekijkt God het resultaat van haar experiment door een telescoop...

Berliner Philharmoniker o.l.v. Sir Simon Rattle

Acteurs: Ariadna del Carmen, Sophie Semin, Robert Hunger-Bühler
Regie en montage: Oliver Hermann
Uitvoerend producent: Robert Zimmermann
Speelduur: 127 minuten
Menutalen: Engels, Duits, Frans, Spaans
Ondertitels: Engels, Duits, Frans, Spaans
Beeldformaat: 16:9 (Bonusmateriaal 4:3) (NTSC)
Geluid: PCM Stereo, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Special Features:
• Interview met Sir Simon Rattle
• Interviews met de acteurs
• StoryboardMÉLIÈS - THE MAGICIAN
De magie van Méliès
Een film van Jacques Mény

Tovenaar en ondernemer Georges Méliès maakte de weg vrij voor Walt Disney, Steven Spielberg, George Lucas en talloze andere visionaire filmmakers. Als producent, regisseur, acteur en ontwerper maakte hij meer dan 500 films. Méliès is één van de invloedrijkste filmmakers ooit. In deze bijzondere film vertellen betrokkenen en historici Méliès ongelofelijke verhaal. The Magic Of Méliès (De Magie Van Méliès) gebruikt zeldzaam archiefmateriaal, filmfragmenten en reconsructies om het leven, de kunst en de unieke technieken van de legendarische filmpionier bloot te leggen.

In het Engels en Frans
Speelduur: 130 minuten
Beeld: kleur en zwart/wit

Méliès' Magische Show
Vijftien korte films van Georges Méliès

Ontwikkeld door de Cinémathèque Méliès en gepresenteerd door Madeleine Malthête-Méliès. Deze prachtig gerestaureerde films - met de originele muziek van Eric le Guen - vormen een droomreis door de wereld van Georges Méliès. De 15 films die hier vertegenwoordigd zijn tonen de reikwijdte van Méliès beheersing van de verschillende genres, waaronder trucage, spektakel, burlesk en fantasie. Ze werden gemaakt tussen 1898 en 1900.

In het Engels en Frans
Speelduur: 55 minuten
Beeld: kleur en zwart/witAWAKENING APOLLO
Een film van Jérôme Prieur

In het hart van het Louvre Museum biedt de Apollo Galerie een uitzonderlijk rijkversierde omgeving van 60 meter lang en 12 meter hoog. Schilderijen, sculpturen en verguld hout komen bij elkaar om de zonnegod Apollo te eren. Dit grandioze décor werd geschapen door Charles Le Brun om het begin van de heerschappij van Lodewijk XIV te vieren. Het geheel was uiteindelijk klaar in 1851 aan de vooravond van het Second Empire met de voltooiing van het magnifieke Apollon Vainqueur du serpent Python (Apollo verslaat Python) van Eugène Delacroix. De Apollo Galerie vormt het toneel waar zich een aantal grote gebeurtenissen uit de Franse geschiedenis heeft afgespeeld, zowel in politiek als artistiek opzicht. Gefilmd gedurende een periode van ruim twee jaar, neemt Jérôme Prieur's film ons mee op een reis van het begin tot het eind van deze immense restauratie. We maken kennis met deze wonderbaarlijke galerie zoals we haar nog nooit gezien hebben.

Beeld; Kleur / 16:9
Speelduur: 80 minuten, totaal 165 minuten
In het Engels en Frans
Geluid: Dolby Surround Stereo

Bonus:
Achter de schermen van de restauratie in het Louvre
Een film van Sébatien Jousse

Twaalf thematische hoofdstukken laten u de verschillende facetten en belangen van dit wonderbaarlijke verhaal ontdekken. Sébastien Jousse geeft ons een systematische verkenning van de Apollo Galerie en een gedetailleerd achter-de-schermen-beeld van de restauratie. Hij ondervraagt talloze betrokkenen over kunstrestauratietechnieken (schilderijen, ornamenten, verguldsel, tapijten...) en de wetenschappelijke en logistieke middelen die gebruikt worden.

UIT HET ARCHIEF