:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: KORT NIEUWS
NIEUWSBERICHT: KORT NIEUWS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-07-08 - Geplaatst door: Werner
Dutch Filmworks heeft oog voor goede horror
Toen de Zuid-Koreaanse horrorfilm The Eye uitkwam, waren alle ogen gericht op de twee regisseurs, Danny en Oxide Pang, beter bekend als The Pang Brothers. The Eye was een bijzonder effectieve horrorfilm die hoge ogen gooide op de diverse internationale filmfestivals en al snel een favoriet werd bij horrorfans over de hele wereld. Nu gaan de broers zich wagen aan een Amerikaans project en Dutch FilmWorks heeft de rechten van de film gekocht, die Scarecrow gaat heten. De film wordt geproduceerd door Sam Raimi's Ghosthouse Pictures, die eerder verantwoordelijk was voor de Amerikaanse remake van The Grudge. In de Verenigde Staten wordt de film uitgebracht door Sony Pictures. Scarecrow is geen remake van The Eye, maar een film in de stijl van Spielbergs Poltergeist. In de film verhuist een familie van de grote stad naar een door spoken geteisterde boerderij op het platteland. Hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Kristen Stewart (Panic Room), Dylan McDermott (The Practice) en Penelope Ann Miller (The Relic, Carlito's Way).



Dutch Filmworks goes Renegade
Dutch FilmWorks brengt in de serie Special Collector's Edition de Renegade versie uit van Highlander II. Regisseur, Russel Mulcahy, die ook verantwoordelijk was voor het eerste deel, was niet erg te spreken over het eindresultaat van Highlander II, nadat de producenten er mee aan de haal waren gegaan. Hoofdrolspeler Christopher Lambert had al eerder geprobeerd om uit de productie te stappen, omdat hij ontevreden was met het script en ook de Highlander-fans reageerden teleurgesteld op het eindresultaat. De producenten kozen eieren voor hun geld en vroegen de regisseur om alsnog zijn versie van Highlander II te maken. Dat werd de Renegade Version, alias de Special Director's Cut. Door het toevoegen van 'never before seen footage' in de film en het weglaten van scènes, is deze versie compleet nieuw. Highlander II zoals hij bedoeld was!



Get scared with the Tales Of Terror
Tales Of Terror neemt je mee in de wereld van de Aziatische horror. Deze 33 korte films, in de stijl van The Grudge, Dark Water en The Ring, zijn het engste dat Japan te bieden heeft. Dat de poorten naar de geestenwereld in deze moderne tijden meestal gesloten blijven, wil niet zeggen dat ze nooit meer opengaan. Zeker niet als moderne horrorregisseurs als Takashi Shimizu (The Grudge) en Norio Tsuruta (Ring 0) de poortwachters zijn. Tales Of Terror is een anthologie van 33 korte horrorfilms zoals ze alleen uit Japan kunnen komen. Het zijn verhalen waar vrouwen verdwijnen in de bergen, alleen een spoortje sigarettenrook achterlatend, waar dode verpleegsters komen spoken op een cultureel festival en waar bungelende lijken, graaiende handen en draaiende hoofden de kijker de stuipen op het lijf jagen. Tales Of Terror verschijnt op 12 juli in de videotheken.



Special collector's editions
Deze zomer brengt Dutch FilmWorks een aantal bijzondere special collectors editions op de markt. Behalve de 2 disc Editions van recente films als The Grudge, Exorcist The Beginning, The Aviator, Blueberry en Underworld, verschijnen er ook Collector's Editions van Highlander II (zie hierboven), de Ginger Snaps Trilogy, I Spit On Your Grave, Lucio Fulci's The Beyond en de laatste film van de legendarische regisseur Sam Peckinpah: The Osterman Weekend.



Samurai Commando
In Samurai Commando reist een groep hedendaagse soldaten met moderne wapens 460 jaar terug in de tijd om in de Middeleeuwen aan een veldslag deel te nemen. Dutch FilmWorks kocht deze spektakelfilm afgelopen maand op het filmfestival in Cannes. De film is inmiddels aan meer dan veertig landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten. Samurai Commando: Mission 1549, zoals de volledige titel luidt, is een 15 miljoen dollar kostende, Japanse remake van Timeslip uit 1979 en bivakkeert nu al drie weken in de Japanse top 5, samen met een andere DFW film: Unleashed, A.K.A. Danny The Dog.

UIT HET ARCHIEF