:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S SEPTEMBER 2005
PERSBERICHT: KOOPDVD'S SEPTEMBER 2005
Bron: RCV - Datum: 2005-07-26 - Geplaatst door: Werner
THE WOODSMAN

Deze film vertelt het indrukwekkende verhaal over een pedofiel van middelbare leeftijd die na twaalf jaar vrijkomt uit de gevangenis. De film werd zeer enthousiast ontvangen tijdens diverse filmfestivals, waaronder het Sundance Film Festival. Met een prachtige hoofdrol van Kevin Bacon.

Walter (Kevin Bacon) is een veroordeelde pedofiel die na jaren weer op vrije voeten komt. Hij probeert zijn leven weer op de rit te krijgen, maar dat verloopt moeizaam. Licht in de duisternis komt wanneer hij een vaste baan vindt en met regelmaat een goede therapeut bezoekt. Toch kan hij niet om zijn verleden heen. Zijn eigen zus wil het liefst zo min mogelijk met hem te maken hebben, daarnaast leeft hij continue met de angst dat iemand zijn gruwelijke geheim ontdekt. Hij vindt troost bij de bijdehante Vicky die hem niet veroordeelt vanwege zijn verleden. Toch blijft het elke dag opnieuw een zware innerlijke strijd. Geplaagd door verwarrende gedachtes ontdekt hij dat het extreem moeilijk is om oude verleidingen te weerstaan…

Specs
Regie: Nicole Kassell (The Green Hour)
Cast: Kevin Bacon (Mystic River, Hollow Man, Wild Things, A Few Good Men), Kyra Sedgwick (Secondhand Lions, Personal Velocity, Phenomenon), Benjamin Bratt (Traffic, Miss Congeniality, The Next Best Thing)
Releasedatum: 21 september 2005
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: drama
Speelduur: ca. 90 minuten

Extra's:
• Trailers



MONDOVINO

Jonathan Nossiter is naast filmmaker ook sommelier, wijnadviseur, en wijnrecensent. Hij filmde voor deze documentaire over drie continenten, in vijf talen, over een periode van drie jaar. Zoals de titel duidelijk maakt geeft Mondovino ons een unieke kijk in de wereld van wijn. Nossiter is niet alleen zeer gekwalificeerd dit te doen, hij doet dit tevens met een groot enthousiasme. U wordt meegenomen op een lange reis langs de diverse wijngaarden in de wereld. Van de successaga’s van de grote producenten in de Amerikaanse ‘Napa Valley’ tot de bittere rivaliteit tussen twee oude Florentijnse dynastieën en de strijd van een familie uit de Bourgogne om het hoofd boven water te houden, documentairemaker Jonathan Nossiter laat u zien dat de wereld van de wijn complexer is dan u denkt. Mondovino is een documentaire met een fijne neus, een krachtige body en een heerlijke afdronk!

Specs
Regie: Jonathan Nossiter
Cast: Hubert de Montille, Aime Guibert, Robert Parker
Releasedatum: 7 september 2005
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Frans stereo
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 135 minuten
Genre: documentaire

Extra's:
• Trailers



POKEMON & JIRACHI

Al je Pokémon-vriendjes zijn weer terug voor een nieuw avontuur. Ash, Max, Pikachu en alle anderen zijn te gast op het ‘Wishing Star of Seven Days’-festival. Een festival dat wordt gehouden ter ere van de Millenium Comet, welke eens in de 1000 jaar te zien is. En in de zeven dagen dat de komeet te zien is, zal Jirachi, een Pokémon met enorme krachten ontwaken. De tovenaar Butler wil de krachten van Jirachi echter gebruiken voor zijn eigen doortrapte plan: Het oproepen van de machtige Pokémon Groudon. Zal het onze vrienden lukken om Butler tegen te houden en Jirachi te beschermen...?

Specs
Regie: Kunihiko Yuyama, Eric Stuart (Pokemon 1,2,3,4,5,6,7)
Cast: Veronica Tayler (stem) (Pokemon 1,2,3,4,5,6,7), Ikue Ootani (stem) (Pokemon 1,2,3,4,5,6,7), Madeleine Blaustein (stem) (Pokemon 1,2,3,4,5,6,7)
Releasedatum: 14 september 2005
Beeld: Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Nederlands stereo, Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: animatie
Speelduur: ca. 84 minuten

Extra's:
• Trailers



THE LION IN THE WINTER

Katharine Hepburn verstevigde haar status als Hollywood legende met haar Oscarwinnende hoofdrol in The Lion In Winter. In dit schitterende historische epos speelt zij Koningin Eleanor van Aquitaine, de ongelukkige vrouw van Koning Henry II. Zij zit al tijden gevangen als ze plotseling tijdens het kerstfeest ontboden wordt op het kasteel van Henry II in Chinon. Ze bevind zich daar in het illustere gezelschap van haar drie zoons, Koning Philip van Frankrijk en Prinses Alais, de maîtresse van haar man. Tijdens het kerstfeest wordt er een duister spel gespeeld van macht en verraad, intriges en achterklap met als inzet de macht over het Britse Koninkrijk...

Specs
Regie: Anthony Harvey (The Whisperers, Dutchman, Lolita)
Cast: Peter O'Toole (Global Heresy, Troy, Bright Young Things), Katharine Hepburn (Love Affair, The Rainmaker, Summertime), Anthony Hopkins (Nixon, The Silence Of The Lambs, Hannibal)
Releasedatum: 7 september 2005
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels mono, Duits mono, Italiaans mono, Spaans mono
Ondertiteling: Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Nederlands, Zweeds, Noors, Fins, Deens
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 134 minuten

Extra's:
• Trailers



MURDER BY DECREE

In de herfst van 1888 werden in tien weken tijd vijf Londense prostituees op gruwelijke wijze vermoord door de eerste seriemoordenaar uit de geschiedenis, Jack the Ripper. Er wordt nog steeds heftig gestreden over de vraag wie de moordenaar was. Sherlock Holmes en Dr. Watson onderzoeken de moorden gepleegd door Jack the Ripper. In het dodelijke spel, dat door Jack the Ripper wordt gespeeld, probeert Holmes het labyrint van leugens te ontrafelen.

Specs
Regie: Bob Clark (The Karate Dog, Now & Forever, It Runs in the Family)
Cast: Christopher Plummer (Twelve Monkeys, National Treasure, Shadow Dancing), David Hemmings (Gangs of New York, Spy Game, Gladiator), Donald Sutherland (The Italien Job, Cold Mountain, Space Cowboys)
Releasedatum: 21 september 2005
Beeld: Breedbeeld - geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels mono, Duits mono, Spaans mono, Italiaans mono
Ondertiteling: Duits, Spaans, Italiaans, Nederlands
Genre: misdaad
Speelduur: ca. 124 minuten

Extra's:
• Trailers



PRECIOUS FIND

Het is het jaar 2049. Een grote ommuurde stad op de maan is het toevluchtsoord geworden voor ontginningsexpedities in ons zonnestelsel. Drie gelukszoekers, Crile Hagar (Rutger Hauer), Ben Rutherford (Harold Pruett) en Sam Horton (Brion James) besluiten hun schamele bezittingen te delen en met elkaar op expeditie te gaan naar een pas ontdekte asteroïde. Dit blijft niet onopgemerkt en terwijl ze nog bezig zijn met het delven van hun goud, worden ze belaagd door criminelen. Er ontbrandt een kat-en-muis-spel op het scherpst van de snede, vol bedrog, wantrouwen en... dood.

Specs
Regie: Philippe Mora (Joseph's Gift, Burning Down The House, Mothers Little Murderer)
Cast: Rutger Hauer (Sin City, Blind Fury, Bone Daddy), Joan Chen (Judge Dredd, Saving Face, On Deadly Ground), Brion James (Phoenix Point, The Underground, The Operator)
Releasedatum: 7 september 2005
Beeld: Full Frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 86 minuten
Genre: science fiction

Extra's:
• Trailers



WANTED DEAD OR ALIVE

Ex CIA-agent Nick Randall is één van de beste premiejagers in de V.S., spijkerhard en bereid om alles te doen om zijn doelwit te vinden. Maar nu krijgt Randall de uitdaging van zijn leven: de alom gevreesde terrorist Malak is gesignaleerd in Los Angeles. Kort daarna explodeert er een bioscoop en komen er 138 mensen om het leven. De politie is machteloos en de hulp van Randall wordt ingeroepen. Als Malak te horen krijgt dat Randall hem op het spoor is, besluit hij om Randall’s vriendin en zijn contactpersoon bij de CIA om te brengen. Randall bijt zich nu nog steviger vast in de zaak en ontdekt dat Malak een duivels plan beraamt. Hij wil een chemische fabriek opblazen. Randall moet er alles aan doen om deze gewelddadige gek voor eens en altijd te stoppen...

Specs
Regie: Gary Sherman (Poltergeist 3 en 4, Lisa)
Cast: Rutger Hauer (Sin Ciry, Batman Begins, Bone Daddy), Gene Simmons (Wish You Were Dead, The New Guy, Red Surf), Eli Danker (Air Marshal, Chain Of Command, Impulse)
Releasedatum: 7 september 2005
Beeld: Geschikt voor alle beeldformaten - Breedbeeld
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Genre: aktie
Speelduur: ca. 102 minuten

Extra's:
• Trailers



MEAN CREEK

Wanneer de verlegen Sam (Rory Culkin) zijn oudere broer Rocky (Trevor Morgan) in vertrouwen vertelt dat hij flink aangepakt wordt door de irritante pestkop van school George (Joshua Peck), smeden ze samen het ultieme plan om hem voorgoed terug te pakken! Ze nodigen George uit voor een boottripje met als doel de treiterkoning volledig te vernederen. Samen met Rocky’s vrienden Clyde en Marty (Ryan Kelley, Scott Mechlowicz) en Sam’s vriendinnetje Millie (Carly Schroeder) beginnen ze vol vertrouwen aan het spannende avontuur. Wanneer Sam George echter leert kennen als een eenzame jongen die wanhopig op zoek is naar vriendschap en aandacht, wil hij het hele plan overboord gooien! Maar er is geen weg meer terug... alles is al in gang gezet en niemand kan voorzien welke fatale consequenties er zullen volgen!

Te huur op dvd vanaf 6 september
Director's Fortnight Cannes Filmfestival
Official Selection Sundance Festival



RED DUST

De succesvolle politicus Alex Mpondo en zijn vriend Steve werden jaren geleden op gewelddadige wijze gemarteld in de gevangenis tijdens de rassenstrijd in hun land. Alex overleefde deze traumatische ervaring, maar Steve is sindsdien spoorloos. Alex is wanhopig op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van zijn vriend. Hevig verward en half bewusteloos door de zware mishandelingen kan hij zich niet meer herinneren of hij bezweken is onder deze enorme druk door Steve te 'verraden'.

Te huur op dvd vanaf 6 september
Met meervoudig Oscar-en Golden Globe-winnares Hilary Swank



THE MASK 2: SON OF THE MASK

De pasgeboren Alvey bezit de magische krachten van het groene masker. Hij heeft ongekende mogelijkheden en misbruikt deze al volop: echt een onhandelbare superbaby. Het hele huishouden staat op zijn kop. Niets en niemand ontkomt aan zijn streken. Dan is het genoeg voor de jaloerse hond en steelt het altijd zo lieve dier het masker voor zijn eigen knotsgekke show. Loki, de eigenaar van het masker, moet nu snel ingrijpen en het masker terugbrengen waar het hoort.

Te huur op dvd vanaf 20 september
Ongelofelijke special effects van het Academy Award-winnende Industrial Light and Magic Team en Tippett Studio



Volgende huurtitels worden nog verwacht...

9 augustus:
• Hotel Rwanda
• The Perfect Neighbor
• The Woordsman

20 september:
• A Killer Upstairs

11 oktober:
• The Wedding Date

25 oktober:
• Cursed

1 november:
• Bad Santa

8 november:
• Sin City
• Swarmed

6 december
• The Amityville Horror
• Perfect Stranger
• Three Amigo's