:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: MADAME BOVARY
PERSBERICHT: MADAME BOVARY
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-07-20 - Geplaatst door: Serge
De BBC-verfilming van het beroemde boek Madame Bovary wordt op 14 juli 2005 op dvd uitgebracht door Just Entertainment. Deze boeiende miniserie werd destijds met veel enthousiasme onthaald door zowel kijkers als critici. In 2001 werd hoofdrolspeelster Frances O'Connor genomineerd voor een Golden Globe en sleepte de serie ook nog twee BAFTA-nominaties in de wacht. De dvd duurt 150 minuten.

De miniserie is gebaseerd op de beroemdste roman van de Franse schrijver Gustave Flaubert. Madame Bovary, een echte klassieker uit de wereldliteratuur, vertelt het dramatische 19e-eeuwse verhaal van een vrouw die bereid is alles op het spel te zetten voor meer romantiek in haar leven. Hoofdpersoon Emma Bovary probeert haar saaie huwelijk met de betrouwbare Charles te ontvluchten. Haar wanhopige zoektocht naar romantiek en passie leidt tot talloze affaires en uiteindelijk tot haar ondergang...

De waardering van het publiek voor deze verfilming en de daarmee gepaard gaande hoge kijkcijfers (gemiddeld keken er per aflevering maar liefst 3,2 miljoen Britten!) hadden ongetwijfeld te maken met de prachtige historische kostuums en de uitstekende acteurs. De meeste van hen zijn ook bekend van andere populaire (TV-)films.

UIT HET ARCHIEF