:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: JANE EYRE
PERSBERICHT: JANE EYRE
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-07-20 - Geplaatst door: Serge
De TV-bewerking van het beroemde boek Jane Eyre van Charlotte BrontŽ wordt deze zomer op dvd uitgebracht door Just Entertainment. In deze serie schittert niemand minder dan de acteur Timothy Dalton (die wereldwijd vooral beroemd werd als vertolker van de Britse geheim agent James Bond) in de rol van de mysterieuze Mr. Rochester. Jane Eyre is op dvd verkrijgbaar vanaf 14 juli 2005.

Jane Eyre is de geschiedenis van gouvernante Jane Eyre, die haar enige liefde vindt in Mr. Rochester, de onweerstaanbare voogd van haar leerling. Al snel blijkt dat Mr. Rochester een geheim heeft dat hun toekomst in de weg staat. Jane slaat op de vlucht. Pas na jaren durft ze haar geliefde weer op te zoeken.

De succesvolle TV-productie Jane Eyre werd in 1983 voor het eerst uitgezonden door de BBC. De kijker wordt getrakteerd op prachtige historische kostuums en sfeervolle locaties in het Engeland van rond 1800. Dankzij deze ingrediŽnten en de duidelijke 'chemie' tussen de twee hoofdrolspelers werd de serie in veel landen een groot succes. Voor de vele liefhebbers van historisch Brits TV-drama betekent de komende dvd-release dan ook 240 minuten lang 'ouderwets' genieten.