:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Standaard Uitgeverij >> PERSBERICHT: RELEASES NAJAAR 2005
PERSBERICHT: RELEASES NAJAAR 2005
Bron: Standaard Uitgeverij - Datum: 2005-07-27 - Geplaatst door: Werner
Standaard Uitgeverij

Documentaires

MICHAEL PALIN – IN HET SPOOR VAN HEMINGWAY
Honderd jaar na de geboorte van Ernest Hemingway treedt Michael Palin in de voetsporen van deze literaire legende. Zijn omzwervingen geven een fascinerende kijk op het bijzondere leven van de auteur.
1 x dvd 9, 193 min.
september 2005

MICHAEL PALIN – PER TREIN DOOR ENGELAND EN SCHOTLAND
Michael Palin reist per trein dwars door Groot-Brittannië. De reis begint in Euston station in Londen en eindigt in Kyle of Lochalsh, aan de westkust van Schotland. Een prachtig reisverslag van een van de mooiste treinreizen uit de populaire BBC-serie Great Railway Journeys.
1 x dvd 5, 475 min.
november 2005

DE CIRKEL ROND
3 dvd's, 475 min.

REIS OM DE WERELD IN 80 DAGEN
2 dvd's, 336 min.

VAN POOL TOT POOL
3 dvd's, 380 min.

DE MOOISTE TREINREIZEN
1 dvd, 60 min.

SAHARA
2 dvd's, 236 min.

HIMALAYA
3 dvd's, 330 min.

HET MENSELIJK LICHAAM
Bekroonde 7-delige BBC-documentaire over de werking van het menselijk lichaam in alle levensfasen. Moderne, innovatieve cameratechnieken en medische afbeeldingen die speciaal voor de serie zijn ontwikkeld, leveren unieke beelden op van de eisprong, de bevruchting, de groei van de foetus, de hersenen, de maag, enz. Met 50 minuten bonusmateriaal.
2 x dvd 9 + 1 x dvd 5, 393 min.
november 2005

SUPERVOLCANO
In deze gedramatiseerde documentaire wordt gesimuleerd wat er zou gebeuren wanneer de sluimerende supervulkaan onder het Amerikaanse Yellowstone park uitbarst. Dat zo'n supereruptie eraan komt is zeker, de vraag is alleen wanneer. De gevolgen zullen desastreus zijn...
1 x dvd 9, 118 min.
november 2005

HIROSHIMA
Deze documentaire geeft een realistisch beeld van de oorzaken en gevolgen van de atoomaanval op Hiroshima aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van archiefbeelden en met behulp van special effects worden de rampzalige gebeurtenissen gereconstrueerd.
1 x DVD 5, 92 min.
eind juli 2005

LEVEN VOLGENS DE ISLAM
In deze zesdelige serie maakt u kennis met de vele facetten van de islam. Van de grote tradities van deze wereldgodsdienst tot de kleine tradities binnen de moslimgemeenschappen zelf. De wortels van de islam, de rol van de familie en de positie van de vrouw, de confrontatie met de moderne westerse maatschappij en bestaande vooroordelen komen aan bod.
2 x dvd 9, 294 min.
september 2005Succesvolle tv-series

15 STOREYS HIGH
De eerste serie van de Britse cultsitcom van en met stand-up comedian Sean Lock. Deze hilarische tv-serie over twee totaal verschillende mannen die een gemeenteflat delen in Zuid-Londen, geeft een eigenzinnige kijk op de stress die het stadsleven met zich meebrengt.
1 x dvd 9, 176 min.
november 2005

QUEER AS FOLK – SERIE 1
De oorspronkelijke, Britse serie. baanbrekende reeks over het leven van vier homoseksuele vrienden. Thema's als relaties, carrière, liefde en ambities komen in deze serie op een gedurfde maar realistische manier aan bod.
2 x dvd 9, 268 min.
september 2005

JAMES HERRIOT – SERIE 3
Aan het eind van de jaren '30 wordt ook in de Yorkshire Dales de dreiging van de naderende oorlog voelbaar. In de dierenartsenpraktijk gaat het leven gewoon door, ook al wordt de financiële situatie steeds moeilijker.
4 x dvd 9, 722 min.
september 2005

JAMES HERRIOT – SERIE 4
Serie 4 van James Herriot speelt zich af in de jaren '50. De Yorkshire Dales lijden onder de recessie die heel Engeland na de Tweede Oorlog in zijn greep hield.
4 x dvd 9, 546 min.
november 2005

JAMES HERRIOT – SERIE 1
4 x dvd 9, 650 min.

JAMES HERRIOT – SERIE 2
4 x dvd 9, 700 min.

TO SERVE THEM ALL MY DAYS
Klassiek BBC-drama over het leven van een kostschoolleraar in de periode tussen de twee wereldoorlogen.
4 x dvd 9, 663 min.
september 2005

PRIME SUSPECT – SERIE 2
Politie-inspecteur Jane Tennison wordt geconfronteerd met een ingewikkelde moordzaak die racistische gevoelens oprakelt. Zal het haar lukken de problemen het hoofd te bieden en orde op zaken te stellen?
1 x dvd 9, 204 min.
september 2005

PRIME SUSPECT – SERIE 1
1 x dvd 9, 242 min.

INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES – DE COMPLETE EERSTE SERIE
Nathaniel Parker als superintendent Thomas Lynley, de achtste graaf van Asherton, lost met zijn volkse sidekick Sergeant Barbara Havers moorden op in opdracht van New Scotland Yard. De afleveringen zijn gebaseerd op de boeken van Elizabeth George.
2 x dvd 9, 360 min.
september 2005

INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES – A GREAT DELIVERANCE
1 dvd 9, 150 min.

THE ADVENTURES OF SHERLOCK HOLMES – SERIE 1
De briljante speurneus Sherlock Holmes is een van de beroemdste en populairste detectives ter wereld. In deze dertiendelige serie wordt de rol van Sherlock Holmes gespeeld door Jeremy Brett, die de beste Sherlock Holmes tot nu toe wordt genoemd.
4 x dvd 9, 680 min.
november 2005

POIROT – SERIE 2
De geniale Belgische detective Hercule Poirot is een creatie van Agatha Christie. Hercule Poirot, de excentrieke detective gaat prat op zijn 'kleine grijze cellen' waarmee hij de meest ingewikkelde zaken weet op te lossen.
3 x dvd 9, 502 min.
september 2005

THE SHAKESPEARE COLLECTION – HAMLET
In 1978 begon de BBC met het verfilmen van William Shakespeare's toneelstukken voor de televisie. Deze uitzendingen, geroemd omdat ze zo dicht bij de oorspronkelijke tekst bleven, zijn gemaakt door de beste theater- en televisieregisseurs en acteurs.
1 x dvd 9, 121 min.
november 2005

POIROT – SERIE 1
3 x dvd 9, 520 min.

JONATHAN CREEK – SERIE 1
Jonathan Creek is een ervaren illusionist die goed is in het oplossen van onverklaarbare misdaden. Maddy Magellan is een schrijfster van misdaadromans die overal het fijne van wil weten. Als de twee elkaar ontmoeten, besluiten ze samen op onderzoek uit te gaan, waarbij ze de vreemdste zaken oplossen.
2 x dvd 9, 324 min.
november 2005

JONATHAN CREEK – SERIES 2
In deze tweede serie krijgt Jonathan Creek op halloween te maken met een beroemde schrijver die wordt vermoord door een geest. Terwijl Jonathan Creek de zaak bespreekt met zijn baas, gaat Maddy op onderzoek uit in een wereld vol griezels en geesten.
2 x dvd 9, 298 min.
november 2005Film

WALL OF SILENCE
Een aangrijpende film over zinloos geweld en de strijd om gerechtigheid. De 17-jarige Jamie wordt na een avondje stappen door een groep agressieve jongeren aangevallen en zo wreed in elkaar geslagen en getrapt dat hij aan zijn verwondingen overlijdt. Rechercheur Tony Cottis besluit alles op alles te zetten om de muur van stilte te doorbreken en de daders voor het gerecht te brengen, met grote gevolgen voor zijn privéleven en carrière.
1 x DVD 5, 100 min.
september 2005Kinderen

DRIBBEL – DE NIEUWE AVONTUREN VAN DRIBBEL
De nieuwe avonturen van Dribbel bevat twaalf nieuwe afleveringen van de immens populaire tekenfilmserie over het hondje Dribbel, gebaseerd op de boeken van Eric Hill. De herkenbare situaties en de vriendelijke, aansprekende figuren maken dat kinderen dol zijn op de avonturen van Dribbel.
1 x dvd 5, 60 min.
september 2005

DE AVONTUREN VAN DRIBBEL
1 x dvd 5, 60 min.

DRIBBELS WONDERLIJKE KERSTFEEST
1 x dvd 5, 30 min.

WINTERBOX
Een verzameling van drie leuke winterfilms: Als De Eerste Sneeuw Valt, De Laatste IJsberen en De Tweede Ster Van Links.
3 x dvd 5, 90 min.
november 2005

UIT HET ARCHIEF