:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: HETERDAAD SEIZOEN 1
PERSBERICHT: HETERDAAD SEIZOEN 1
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2005-08-02 - Geplaatst door: Werner
HETERDAAD SEIZOEN 1
De DVD-reeks VRT Klassiekers stelt graag haar volgende titel voor: Heterdaad.
De gehele eerste reeks van Heterdaad vanaf 2 augustus verkrijgbaar op DVD.

Heterdaad, 10 afleveringen vol misdaad en motieven, teamwork en collegialiteit. Het eerste seizoen van deze top-dramareeks is vanaf nu verkrijgbaar in een mooie DVD verzamelbox. De 10 afleveringen en leuke extra's werden gebundeld op 4 dvd-schijfjes.

Heterdaad, reeks 1
In 1996, kluisterde het eerste seizoen van de successerie Heterdaad 10 zondagen lang gemiddeld één miljoen Vlamingen aan de buis. De grondige research en de uitstekende samenwerking met de Brusselse Rijkswacht maakten van Heterdaad, die een blik gunde in de Sektie Kriminele Opsporingen van de BOB Brussel, een waarheidsgetrouwe reeks. De reeks gaat niet alleen over het oplossen van alledaagse criminele feiten. De achtergrond en de persoonlijkheid van de verdachten zijn minstens zo belangrijk. Dit geldt ook voor het team dat de strijd aanbindt met de misdaad. Zij werken volgens het principe van begrip en inleving, gekoppeld aan speurzin. Heterdaad heeft 6 hoofdpersonages die aan misdaadbestrijding in teamverband doen: 1ste Opperwachtmeester Matti Tomassetti, de eerste en tevens enige vrouwelijke rechercheur bij de BOB, wiens verleden een rol blijft spelen in haar professionele opstelling; 1ste Wachtmeester Tibo Leemans, de welgestelde levensgenieter en tevens getalenteerde speurder; Adjudant Chef John Nauwelaerts, de chef van de ploeg, die dankzij zijn ervaring, onorthodoxe onderzoeksmethoden en no-nonsense houding van een onmiskenbaar respect geniet; 1ste Wachtmeester Sylvain Van Mechelen, de zwijgzame partner van John, met een enorme ervaring in politiewerk; 1ste Opperwachtmeester Reggie Bax, de zeer toegewijde en sobere speurder die uit puur idealisme bij de rijkswacht is toegetreden en Wachtmeester Willy Martens, de jonge en geestdriftige partner van Reggie, een voortreffelijke man van de actie, met een hekel aan bureauwerk. Ten slotte is er Kapitein Bruno Snoeckx, die model staat voor de chef van de hele sectie, een functie die hijzelf ziet als een tussenstop in zijn officierscarrière.

Met o.a.: Gilda De Bal, Ben Van Ostade, Jo De Meyere, Oswald Versyp, Dirk Tuypens, Kris Cuppens en Hans De Munter

Samenstelling Heterdaad, reeks 1:
• DVD 1: afleveringen 1 en 2 en de extra's ("Werkopnames en interviews op de set van Heterdaad" en "Figuranten op de set van Heterdaad" (Afrit Negen))
• DVD 2: afleveringen 3 en 4
• DVD 3: afleveringen 5, 6 en 7
• DVD 4 : afleveringen 8, 9 en 10

De speelduur van deze eerste Heterdaad-box bedraagt ruim 600 minuten. De verzamelbox is vanaf 2 augustus 2005 te verkrijgen in de reguliere handel.


Recent nieuws van dezelfde bron