:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-08-05 - Geplaatst door: Werner
BOTTOM 3
Nieuwe ranzige humor op DVD

Wie denkt er nou bij een wilde nacht aan het uittrekken van andermans neusharen? Dick en Eddie dus. Fans van de gluiperige antiheld Richard 'Dick' Richard en zijn gewelddadige kamergenoot Eddie Hitler komen weer volop aan hun trekken. Want op 18 augustus 2005 verschijnt bij Just Entertainment het derde seizoen van de BBC-comedyserie Bottom op DVD. Dat wordt drie uur lang 'genieten' van de onderbroekenlol en vileine Britse humor van twee eeuwige losers op zoek naar geluk.

Net als de succesvolle DVD-releases van de eerste twee Bottom-seizoenen bevat Bottom 3 zes hilarische afleveringen van het voormalige The Young Ones-duo Rik Mayall en Adrian Edmonson. Met als belangrijkste wapenfeit tv-kijken en als vanouds louter belust op seks en geld verbijsteren beroepsfrusten Dick en Eddie opnieuw met hun waanzinnige grollen, niet gehinderd door goede smaak of normen en waarden. Ze gaan ervandoor met de auto van een psychopaat, collecteren aan de deur met Halloween, komen vast te zitten in het reuzenrad, stelen 'per ongeluk' een videoband met pikante avonturen van de premier en ga zo maar door. De tv-serie van producer-regisseur Ed Bye trok destijds grote aantallen kijkers. Op deze derde Bottom-DVD staan de volgende afleveringen (elk 30 minuten):
• Hole
• Terror
• Break
• Dough
• Finger
• CarnivalTHE CANTERBURY TALES
Eigentijdse versie van de Canterbury Tales op DVD

Zo'n 600 jaar geleden schreef Geoffrey Chaucer zijn Canterbury Tales: verhalen die de menselijke psyche verkennen aan de hand van thema's als seks, verraad, gierigheid en God. Chaucer legde ze in de mond van pelgrims op weg naar Canterbury, die elkaar bij wijze van tijdverdrijf verhalen vertellen. In een schitterende, alom geprezen BBC-bewerking van zes Canterbury Tales - stuk voor stuk van de hand van bekende Britse scenarioschrijvers - zijn de middeleeuwse vertellingen vertaald naar de tijd van nu. Just Entertainment brengt de complete BBC-serie met een all-starbezetting uit op DVD. De releasedatum is 18 augustus 2005.

De succesvolle BBC-serie omvat de beroemde Canterbury Tales The Wife of Bath, The Miller's Tale, The Sea Captain's Tale, The Man of Law's Tale, The Pardoner's Tale en The Knight's Tale. De 21e-eeuwse versie plaatst de pelgrims en hun verhalen in een eigentijdse setting, met plastisch chirurgen en asielzoekers. Acteurs als Julie Walters (Billy Elliot, Harry Potter) en Paul Nicholls (EastEnders) maakten met hun vertolking grote indruk op het publiek, dat massaal op de tv-serie afstemde. De eerste aflevering - The Miller's Tale - was in 2003 goed voor 7,6 miljoen kijkers, omgerekend 32% van het kijkerspubliek. In deze Canterbury Tale vertelt talentscout James Nesbitt (Cold Feet) op een karaokeavond aan de jonge vrouw van een cafébaas dat zij alles in huis heeft om een ster te worden...

De sterke BBC-bewerking gooide ook hoge ogen bij recensenten, die unaniem met lovende kritieken kwamen. Neem The Wife of Bath, een dubbelzinnig verhaal over onze obsessie met jeugd, waarin Julie Walters soapstar Beth Craddock speelt. Dat was volgens The Times 'een van de hoogtepunten van het jaar' en 'een van de zeldzame momenten waarop je met een glimlach van oor tot oor volmaakt gelukkig achterover kunt leunen voor je tv'. En volgens de New Statesman hoef je geen enkele kennis van Chaucers klassieker te hebben om van de serie te kunnen genieten. Integendeel: de vele wendingen en spitse dialogen laten zelfs kenners Chaucer bijna vergeten. De zes Canterbury Tales duren 50 minuten per aflevering.THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY
Na Disney-filmhit in USA nu ook als serie op DVD

De sciencefiction comedy Hitchhiker's Guide To The Galaxy is onder kenners van het genre een begrip. De vijf boeken van Douglas Adams inspireerden al tot het maken van een radiohoorspel, een TV-serie van de BBC, computergames en een bioscoopfilm van de Disney-studio's die in augustus ook in de Benelux gaat draaien. In het weekend dat deze kaskraker in de VS uitkwam, bereikte hij zelfs meteen de eerste plaats van de officiële lijst, met een opbrengst van 21,7 miljoen dollar (ruim 16,8 miljoen euro). Daarmee werd onder meer de populaire actiefilm XXX2: The Next Level, eveneens een nieuwe binnenkomer, verslagen. Als gevolg van de hernieuwde belangstelling voor de Hitchhiker's Guide heeft Just Entertainment besloten de gelijknamige BBC-serie in augustus op DVD uit te brengen. Deze release bevat behalve de serie ontzettend veel extra's, zoals 'the making of', 'behind-the-scenes' en de originele trailer.

Het verhaal speelt zich af in een verre toekomst, als de aarde zojuist is vervangen door een hyperspace bypass. Voor aardbewoner Arthur Dent zit er niets anders op dan het heelal in te trekken. Slechts gewapend met zijn mysterieuze maar onmisbare Guide komt hij terecht in een van de verste uithoeken van het universum. Op zijn reis door de ruimte wordt hij vergezeld door uiterst merkwaardige figuren. Misschien vinden ze samen nog wel eens de zin van het bestaan ...

Hitchhiker's Guide To The Galaxy geldt onder een grote schare fans in de hele wereld als de bijbel onder de sciencefiction-literatuur. Deze fanatieke liefhebbers hebben de onvergetelijke satire in de loop der jaren tot de cultstatus verheven.

UIT HET ARCHIEF