:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2005
Bron: Warner - Datum: 2005-08-25 - Geplaatst door: Werner
MISS CONGENIALITY 2: ARMED AND FABULOUS

Sandra Bullock is terug als speciaal agent Gracie Hart in dit vermakelijke en verrukkelijke vervolg op Miss Congeniality. Door haar heidhaftig gedrag tijdens de missverkiezing wordt ze overal herkend en kan ze geen undercoverwerk meer doen. Daarom wordt ze het boegbeeld van de geheime dienst en bijgevolg een populaire verschijning in bet talkshowcircuit. Haar nieuwe partner (Regina King), een FBI-agente met een opvliegend karakter, vindt Gracie maar een verwende Barbiepop. Maar als Gracie's vrienden (Heather Burns en William Shatner uit deel I) worden ontvoerd, moet speciaal agent GS 13 wel in actie komen en weer undercover gaan - vindt ze zelf. Geen rol is haar te dol om haar doel te bereiken.

Voor de vertolking van de onhandige FBI-agente die in de rol van deelneemster in een schoonheidswedstrijd gedwongen wordt in de originele Miss Congeniality, sleepte de alom geliefde comedy actrice Sandra Bullock haar tweede Golden Globe nominatie in de wacht. In Miss Congeniality 2 ondergaat ze opnieuw een make-over, ditmaal tot ambassadnce van de FBI, in een verhaal dat meer dan voldoende nieuwe elementen en leuke twists biedt om te vermijden dat de film een doorslagje wordt van het origineel.

Op de soundtrack (apart verkrijgbaar bij verdeler Warner Home Video) zijn volgende hits terug te vinden:
• Esthero: "Wikked Lil' Grrrls"
• Natasha Bedingfield: "I'm a bomb"
• Pink: "Trouble"
• Spiderbait: "Black Betty"
• Paul Anka: "(You're) Having my Baby"
• Carl Carlton: "She's a Bad Mama Jama"
• Ohio Players: "Fire"
• Thelma Houston: "Don't Leave me This Way"
• The Staple Singers "I'll Take You There"
• Ike en Tina Turner "Proud Mary"
• Patti LaBelle: "New Attitude"
• Liza Minnelli: "Cabaret (live)"

Technische fiche:
Regie: John Pasquin
Cast: Sandra Bullock, Regina King, Enrique Murciano, William Shatner, Ernie Hudson, Heather Burns, Diedrich Bader, Treat Williams, Abraham Benrubi, Nick Offerman, Eileen Brennan, Elisabeth Rφhm, Leslie Erin Grossman, Lusia Strus, Molly Gottlieb
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 111 min.
Releasedatum: 7 september 2005

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Weggelaten scenes

Speelduur: ca. 111 min.
Releasedatum: 7 september 2005



BEFORE SUNSET

Ethan Hawke en Julie Delpy hernemen hun betoverende rollen als Jesse en Celine uit Before Sunrise. Opnieuw onder de vakkundige leiding van regisseur Richard Linklater (School Of Rock) vertellen ze het meeslepende relaas van een oude en herwonnen liefde. Toen Jesse en Celine elkaar in het midden van de jaren '90 voor het eerst ontmoetten op de trein naar Wenen. bleken de paar spontane uurtjes die ze daar samen doorbrachten een gebeurtenis die hun leven voor altijd zou tekenen. Nu, negen jaar later, slaat de bliksem voor de tweede keer in wanneer ze elkaar in Parijs onverwachts tegen het lijf lopen. Op ιιn snel wegtikkende namiddag moeten ze beslissen of ze hun toekomst samen willen doorbrengen. Before Sunset is een slimme, geestige en vooral ιchte film. De film speelt zich hoofdzakelijk af in real time, waardoor de betrokkenheid van de kijkers wordt verhoogd bij dit hartverwarmende avontuur.

Technische fiche:
Regie: Richard Linklater
Cast: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff, Diabolo
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Deens, Grieks, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 77 min.
Releasedatum: 7 september 2005

Extra's:
• Op de set van Before Sunset
• Bioscooptrailer



DUMA
Sommige vriendschappen zijn wilder dan andere.

Zijn beste vriend en bodyguard is een jachtluipaard, maar nu moet het dier terug naar zijn natuurlijke omgeving. Een avonturenfilm voor de hele familie moet uiteraard een beetje tempo hebben. Dat treft, want in de tijd die het kostte om de vonge zin te lezen, kan een jachtluipaard versnellen van 0 naar 100 km/uur! Carroll Ballard (The Black Stallion, Fly Away Home) regisseerde dit spannende verhaal over de 12-jarige Xan (Alexander Michaletos), die jachtluipaardjong Duma heeft grootgebracht. Als mensen het dier van zijn vrijheid willen beroven, besluit Xan om Duma terug te brengen naar de wildernis. Op zijn tocht door het barre Zuid-Afrikaanse landschap worden zijn moed en vastberadenheid danig op de proef gesteld. Xan krijgt te maken met rondsluipende leeuwen, krododillen, stroomversnellingen en een mysterieuze doler (Eamonn Walker), die het dier misschien wil uitleveren om aan geld te komen. Leef mee met Xan op deze onvergetelijke tocht die hem leert dat vriendschap soms betekent dat je moet loslaten.

Technische fiche:
Regie: Carroll Ballard
Cast: Alexander Michaletos, Campbell Scott, Mary Makhatho, Nthabiseng Kenoshi, Hope Davis, Jennifer Steyn, Nicky Rebelo, Garth Renecle, Andre Stolz, Charlotte Savage, Ronald Shange, Eamonn Walker
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, IJslands, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 95 min.
Releasedatum: 28 september 2005

Extra's:
• Bioscooptrailers
• Extra scθnes



CLIFFORDS HELE GROTE FILM

Clifford de Grote Rode Hond, Cleo en T-Bone beleven hun allereerste grote filmavontuur! Clifford en zijn vriendjes willen meedoen aan een talentenwedstrijd met als hoofdprijs een levenslange voorraad overheerlijke Lekkerbekkies. Daarvoor moeten ze wel eerst een lange tocht maken. Ze leren ook nieuwe vrienden kennen, zoals Shackelford de Vliegende Fret en Rodrigo, de Chihuahua van Staal. Samen tovert deze grappige dierentuin een mank lopend shownummer om tot een act die iedereen met verstomming slaat! Zoals altijd zorgt Cliffords grote liefde ervoor dat iedereen als winnaar uit de bus komt. De stemmen van de originele bekroonde tekenfilmserie, waaronder John Goodman en Jenna Elfman, zijn opnieuw van de partij. Cliffords hele grote film is gebaseerd op de gelijknamige en uiterst populaire boekenreeks rond De Grote Rode Hond en resulteerde in een stijlvolle en charmante verfilming die de populaire kindervriend uft Norman Bridwells Grote Rode Hond-boeken en tv-serie perfect tot leven wekt. Geef jezelf een pootje, Clifford, je bent de allerbeste!

Technische fiche:
Regie: Robert C. Ramirez
Stemmen (Engels): John Ritter, Wayne Brady, Grey DeLisle, Jenna Elfman, John Goodman, Jess Harnell, Kel Mitchell, Judge Reinhold, Kath Soucie, Cree Summer, Wilmer Valderrama, Earl Boen, Cam Clarke, Teresa Ganzel, Ernie Hudson
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Nederlands, Frans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Roemeens, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 71 min.
Releasedatum: 28 september 2005

Extra:
• Achter de schermen: in het hondenhok
• Meelezen met Cliffords Hele Grote Film
• Videoclips
• Knutselen met Cleo
• Trailers



DUTCH MASTERS: VAN GOGH
Het schildersleven van Vincent Van Gogh

In de voetsporen van Van Gogh. De serie Dutch Masters biedt een boeiende ontdekkingstocht langs het leven, de werken en de inspiratiebronnen van de Hollandse Meesters. Ze ontsproot aan de geest van programma- en filmmaker Piet Molijn, die na een "kuddebezoek" aan het Amsterdamse Van Gogh-museum een methode zocht om kunst in de juiste sfeer voor een groot publiek beschikbaar te maken via de modeme middelen.

In dit eerste deel van Dutch Masters wordt het leven van Vincent van Gogh onder de loep genomen met een informatieve reis langs al zijn verblijfplaatsen en een blik op de werken die hij er creλerde. Deze geniale schilder liet bij zijn dood op 37-jarige leeftijd meer dan 1900 werken na. Door een bundeling van technische hoogstandjes zijn al zijn meesterwerken thuis te bekijken en ziet u in welk museum deze in het echt te zien zijn. De CD-rom optie leidt de kijker naar de website van de musea waar Van Goghs werken tentoongesteld zijn. Treedt in de voetsporen van Van Gogh en ontdek de man achter 's werelds bekendste schilder!

De internationaal gerenommeerde componist/arrangeur/producer Piet Sauer componeerde bovendien een reeks muziekstukken die de beelden een extra dimensie geven. Hij beschouwt ze zelf als ιιn van zijn beste prestaties. Ze accentueren op onovertroffen wijze de weergaloze beelden, maar de arrangementen hebben op zichzelf ook een unieke muzikale waarde. De Dutch Masters thema's zullen ook afzonderlijk op CD uitgebracht worden.

Technische fiche:
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels, Nederiands, Frans; in Dolby Surround 5.1: Engels, Nederlands, Frans
Speelduur: ca 127 min.
Releasedatum: 14 september 2005

Extra:
• Statistieken en info over alle schilderijen
• Close-up mogelijkheden
• Verken de vier omgevingen waarin Van Gogh werkte
• Zet Van Gogh op je bureaublad
• Chat op de exclusieve Dutch Masters website via een weblink op de DVD



NIP/TUCK
Serie 2, 6-disc

Een verontrustend perfecte dramareeks

Flash en cash. Schone schijn en grote sier. Seks en stijl. Macht en prestige. Een beetje plastische chirurgie kan wonderen verrichten, maar aan dit tweede seizoen van Nip/Tuck hoeft er helemaal niks te worden bijgewerkt. Deze schokkend innoverende serie, in 2005 bekroond met een Golden Globe voor de Baste Televisiereeks in de categorie Drama, zet de snijlijnen
verder uit in seizoen 2. In de deluxe boxset met zes discs vindt u niet alleen alle 16 afleveringen maar ook tal van nietsverhullende extra's.

Dylan Walsh en Julian McMahon wetten opnieuw de messen als McNamara en Troy, een eliteteam van plastisch chirurgen waarvan het talent om anderen een perfect lichaam te schenken haaks op hun eigen onvolmaakte levens staat. Hun motto: zeg me wat je niet bevalt aan jezelf. Van liefde (Troy valt voor een zelfverzekerde blinde vrouw) tot lust (McNamara begint iets met een pornoster), van pijnlijke onthullingen (een oud geheim ondermijnt het McNamara huishouden) via ontroerende momenten (een volwassen Siamese tweeling doet een beroep op de dokters) tot verbazingwekkende waarheden (een New Age "levenscoach" verbergt wat uiteindelijk niet verborgen kan worden), dit tweede seizoen trekt weer alle registers open. De spanning wordt tot slot opgedreven door de introductie van de "Carver", een serieverkrachter die de gezichten van zijn slachtoffers verminkt. Als Troy diens dreigementen straal negeert, wordt het een kwestie van leven of dood. Opnieuw een bijzonder geslaagde operatie. Dank u. dokters!

Dit seizoen wordt opgesmukt met een paar opmerkelijke gastrollen. Hollandse schone Famke Janssen maakt haar opwachting als een wellustige levenscoach die zich in de levens wurmt van zowel Julia, Matt als Christian. Joely Richardsons ιchte moeder Vanessa Redgrave verschijnt ook in de serie als Julia's moeder, dr. Enca Noughton.

Technische fiche:
Creatie: Ryan Murphy
Regie: Ryan Murphy, Jarnie Babbit, Elodie Keene, Nelson McCormick, Michael M. Robin, Craig Zisk, Greer Shephard, Scott Brazil
Cast: Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson. Roma Maffia
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederiands, Engels, Frans, Grieks, Tsjechisch, Hebreeuws, Pools, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 733 min., ca. 46 min. per aflevering
Releasedatum: 14 september 2005

Extra's:
• Recurring pain: Three women and their man
• Weggelaten scenes



THE O.C.
Serie 2, 6-disc


Voor humor, romantiek en verraad, Chrismukkah en hippe Indie rockbands is er maar ιιn place to be: The O.C.

Ook in een aards paradijs als Orange County is niet alles wat het lijkt, zoals de 24 afleveringen van het tweede seizoen van deze absolute tv-topper weer ten overvloede bewijzen. Vriendschap, liefde in al haar vormen en het volwassenwordingsproces van de vier centrale jongeren komen weer rijkelijk aan bod. In seizoen 2 hebben zowel Ryan en Manssa als Seth en Summer het moeilijk om hun oude gevoelens te verwerken en hun nieuwe positie als oudgeliefden te bepalen. Na een lange zomer apart van elkaar doorgebracht te hebben, vinden Ryan en Seth elkaar terug onder het dak van de Cohens. De aanvang van het schooljaar op Harbor High vergt een aanpassing nu ze allebei weer vrijgezel zijn. Ryan probeert Marissa te vergeten door zich op zijn studies te storten. Seth, daarentegen, hangt de bad boy uit en experimenteert met meisjes, drank en rebellerend gedrag tegenover zijn ouders. Sandy en Kirsten staan voor keuzes die 20 jaar huwelijk op de helling kunnen zetten. Sandy springt juridisch in de bres voor zowel Caleb als Julie en op de koop toe ook nog voor zijn ex-verloofde Rebecca. Kirsten beantwoordt Sandy's hulpvaardigheid ten opzichte van zijn oude liefde door haar interesse voor haar nieuwe collega Carter ook niet onder stoelen of banken te steken. Trey, broer van Ryan en ex-gedetineerde, wil ook proeven van het leven in Newport Beach. Julie wordt geplaagd door geesten uit het verleden en er duiken enkele nieuwe personages op met een duister verleden en een onzekere toekomst. In de serie The O.C., over het wel en wee van rijk en arm in een Califomisch strandparadijs, gaat de zon nooit onder en geen zonde onopgemerkt voorbij.

Technische fiche:
Creatie: Josh Schwartz
Regie: Ian Toynton, Michael Lange, Lev L. Spiro, Michael Fresco, Tony Wharmby, Lesli Glatter, Robert Duncan McNeill, Norman Buddey
Cast: Peter Gallagher, Kelly Rowan, Benjamin McKenzie, Mischa Barton, Adam Brody, Melinda Clarke, Rachel Bilson, Alan Dale, Tate Donovan
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 1008 min., ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 14 september 2005

Extra's:
• Commentaar bij de episode "The Rainy Day Women" door de bedenker van de show en leden van de crew



MIND OF THE MARRIED MAN
Serie 1, 2-disc

Een goed huwelijk kan alls verdragen... behalve de waarheid.

Hoe houden getrouwde mannen zich staande in deze moderne tijd? Ze worden geconfronteerd met steeds meer verantwoordelijkheden, verplichtingen en verleidingen. Aan het begin van de 21e eeuw is het moeilijker geworden voor mannen om gelukkig en getrouwd te blijven. Dus waarom doen we er eigenlijk nog ons best voor? Mike Binder is scenarioschrijver, uitvoerend producent en hoofdacteur van The Mind Of The Married Man. In deze serie beschrijft hij de levens van drie bevriende collega's. Ze zijn alledrie gebonden door de huwelijkse staat, maar hebben uiteenlopende ideeλn over wat de sleutel is tot een gelukkig huwelijk.

Technische fiche:
Creatie: Mike Binder
Regie: Mike Binder, Roger Nygard, Danny Leiner. Nancy Savoca. Bruce Paltrow, Bob Saget
Cast: Mike Binder, Sonya Walger, Taylor Nichols, Jake Weber, Ivana Milicevic, Kate Walsh, Doug Williams, Bobby Slayton, M. Emmet Walsh
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Hongaars, Kroatisch, Fins, Hebreeuws, IJslands, Italiaans, Pools, Portugees, Sloveens. Turks, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 30 min. per aflevering
Releasedatum: 4 september 2005

Extra's:
• Audiocommentaar met schrijver/uitvoerend producent Mike Binder (The Upside Of Anger) en actrice Sonya Walger (CSI: New York)
• Meer dan 20 minuten aan weggelaten scenes



SALEM'S LOT ('04)
Mini-series

In a small town, evil spreads quickly.

Welkom in Jerusalem's Lot, New England. Salem's Lot, in de volksmond. Aantal inwoners: 1319. Maar sinds bizarre buitenstaanders hun intrek namen in het onheilspellende Marsten House en een onzegbare gruwel het vreedzame dorpje teistert, voelt niemand er zich nog echt welkom... of veilig. Rob Lowe (Winnaar van een Emmy en Golden Globe) speelt in deze aangrijpende nieuwe bewerking van Stephen Kings ijzingwekkende bestseller de rol van auteur Ben Mears. Mears keerde na een lange afwezigheid naar zijn geboortedorp terug om er aan een nieuw boek te werken en de demonen uit zijn verleden onder ogen te zien. Hij probeert Marsten House, het decor van een traumatische gebeurtenis uit zijn kinderjaren te huren, maar zijn plannen worden gedwarsboomd door Richard Straker (Donald Sutherland, eveneens winnaar van zowel een Emmy als Golden Globe) en Kurt Barlow (Rutger Hauer), die er een antiekwinkel vestigen. Maar ook in het ogenschijnlijk vredige dorpje zelf is niet ales wat het lijkt. Een kluwen van leugens en bedrog heeft de poorten van de hel opengezet en de gekwelde schrijver moet de strijd tegen een onnoemelijk kwaad aanvoeren. In dit angstaanjagende griezelfestijn naar de klassieker van Stephen King ziet u in de uitstekende bijrollen ook Andre Braugher, Samantha Mathis, en James Cromwell aan het werk. Mikael Salomon, die ook de regie verzorgde voor enkele afleveringen van de succesvolle miniserie Band Of Brothers, leidde deze miniserie volledig in goede banen. Stephen Kings gelijknamige boek werd voor het eerst uitgebracht in 1975 en wordt algemeen gezien als baanbreker wat betreft het nieuw leven inblazen van het vampierengenre.

Technische fiche:
Regie: Mikael Salomon
Cast: Rob Lowe, Andre Braugher, Donald Sutherland, Samantha Mathis, Robert Mammone, Dan Byrd, Rutger Hauer, James Cromwell, Andy Anderson, Robert Grubb, Steven Vidler, Penny McNamee, Brendan Cowell, Christopher Morris, Todd MacDonald
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Hebreeuws, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 174 min.
Releasedatum: 14 september 2005



HOUSE OF WAX ('53)

In de formidabele vertolking die hem tot de ongekroonde koning van de horrorfilms zou maken, speelt Vincent Price een beroemde kunstenaar die wassen beelden maakt. Als een brandstichter zijn levenswerk vernietigt, wordt hij tot waanzin gedreven. Zijn handen zijn door het vuur zodanig verminkt dat hij ze niet meer kan gebruiken. Daarom bedenkt hij een nieuwe en dodelijke manier om de collectie van zijn wassenbeeldenmuseum weer op te bouwen. Het is heerlijk huiveren met deze klassieker van regisseur Andre De Toth, waarin ook Phyllis Kirk, Carolyn Jones en Charles Bronson te zien zijn. Hij is gebaseerd op een horrorfilm die Warner Bros. 20 jaar eerder uitbracht, Mystery Of The Wax Museum. Daarin speelt Lionel Atwill de krankzinnige waskunstenaar, en is Fay Wray het potentiλle slachtoffer. Deze laatste film werd geregisseerd door Michael Curtiz en opgenomen in een Technicolor-procιdι met twee kleuren, waarmee heel doeftreffend een lugubere sfeer wordt opgeroepen. Mystery Of The Wax Museum en House Of Wax vormen samen een unieke "wascombinatie" die u tot tweemaal toe zal onderdompelen in een bad van pure maar verrukkelijke angst.

Technische fiche:
Creatie: Andre De Toth
Cast: Vincent Price, Roy Roberts, Reggie Rymal, Frank Lovejoy, Carolyn Jones, Charles Bronson,
Angela Clarke, Paul Cavanagh, Paul Picemi, Phyllis Kirk, Dabbs Greer
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 85 min.
Releasedatum: 14 september 2005

Extra's:
• Bioscoopjoumaal: Mystery of the Wax museum
• Premiθre van House of Wax
• Bioscooptrailers



FURY ('36)

Als Joe Wilson vals wordt beschuldigd en een bloeddorstige meute die hem wil lynchen de gevangenis in brand steekt, denkt iedereen dat hij daarbij is omgekomen. Joe heeft het echter overleefd, alleen zijn al zijn idealen en illusies in het vuur achtergebleven. Nu stelt hij alles in het werk om zijn beulen het lot te laten ondergaan waaraan hij zo wonderbaarlijk is ontsnapt. Spencer Tracy is Joe en Sylvia Sidney speelt zijn aanstaande bruid. Fury is een passend explosieve titel voor deze brandende aanklacht tegen de lynchpartijen. In zijn eerste Amerikaanse film hanteert regisseur Fritz Lang (Metropolis, The Big Heat) zijn passie voor gerechtigheid en een doordringende visuele stijl om een mijlpaal te scheppen in de historie van de sociaalbewuste film. In de 49 jaar voorafgaande aan het uitbrengen van de film werden zo'n 6000 mensen in de VS het slachtoffer van een lynchpartij. Deze tragedies, en alle onrechtvaardigheid die nog zal plaatsvinden, zijn nog steeds genoeg om furieus over te worden.

Technische fiche:
Regie: Fritz Lang
Cast: Sylvia Sidney, Spencer Tracy, Walter Abel, Bruce Cabot, Edward Ellis, Walter Brennan, Frank Albertson, George Walcott, Arthur Stone, Morgan Wallace, George Chandler, Roger Gray, Edwin Maxwell, Howard C. Hickman, Jonathan Hale
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Bulgaars, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 89 min.
Releasedatum: 14 september 2005

Extra's:
• Commentaar van Peter Bogdanovich, met fragmenten urt een interview met regisseur Fritz Lang
• Bioscooptrailer



BAD DAY AT BLACK ROCK ('54)
Just the way it happened!

De inwoners van Black Rock zijn niet bepaald blij om de geheimzinnige. eenarmige vreemdeling John J. Macreedy te zien komen. Ze zien hem liever gaan. En anders zorgen zij er wel voor dat hij gaat - in een houten kist. Tweevoudig Oscarwinnaar Spencer Tracy (die in 1955 ook genomineerd werd voor een Oscar voor deze film) speelt Macreedy, een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog. Hij laat niets los over zijn redenen om naar Black Rock te komen en houdt het hoofd koel als hij met bedreigingen en geweld wordt geconfronteerd. Regisseur John Sturges (The Great Escape) voert de spanning op terwiji hij de missie van Macreedy en het lugubere geheim van het plaatsje onsluiert in deze film die op zijn beurt een cruciale rol speelde in de sociale bewustwording van de Verenigde Staten. Robert Ryan, Walter Brennan, Ernest Borgnine en Lee Marvin zijn een paar van de schoften en schoothondjes van het dorp. "Ik ben half paard, half krokodil," zegt een van hen. Ze zullen wel merken dat ze op Macreedy hun tanden gaan stukbijten.

Technische fiche:
Regie: John Sturges
Cast: Spencer Tracy, Robert Ryan, Anne Francis, Dean Jagger, Walter Brennan, John Ericson, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Russell Collins, Walter Sande
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Bulgaars, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 79 min.
Releasedatum: 14 september 2005

Extra's:
• Commentaar van filmbistoncus Dana Polan
• Bioscooptrailer



BLACKBOARD JUNGLE ('55)
Director's Cut


Richard Dadier is een man die de wereld wil verbeteren, hoewel sommigen hem misschien zouden zien als een naοeve idealist. Dadier wordt als leraar aangesteld op de North Manual High School in de verpauperde binnenstad. Daar heersen raciale en seksuele spanningen. geweld, bendes en apathie. Alle onderwerpen die 50 jaar geleden al in Blackboard Jungle aan bod kwamen, roepen vandaag de dag nog steeds felle reacties op. Glenn Ford speelt Dadier als een man die vasthoudt aan zijn idealen, maar daar een prijs voor betaalt in zijn krachtmeting met de opgeschoten tieners.
Deze worden aangevoerd door Vic Morrow en de supercoole Sidney Poitier, in de rol die hem tot een ster zou maken. De verfilming van Evan Hunters gelijknamige bestseller werd door regisseur Richard Brooks bewerkt tot een levendig. indringend en heftig drama. De film begint met Bill Halley's Rock around the Clock, een nummer dat zeer veel invloed heeft gehad. Naar verluidt was dit de eerste keer dat rock-'n-roll werd gebruikt in een film uit het populaire genre en wordt de film verantwoordelijk gehouden voor de doorbraak van het genre in de media en bij de mainstream consument.

Technische fiche:
Regie: Richard Brooks
Cast: Glenn Ford, Anne Francis, Louis Calhern, Margaret Hayes, John Hoyt, Richard Kiley, Emile Meyer, Warner Anderson, Basil Ruysdael, Sidney Poitier, Vic Morrow, Dan Terranova, Rafael Campos, Paul Mazursky, Horace McMahon
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 97 min.
Releasedatum: 14 september 2005

Extra:
• Commentaar van acteurs Paul Mazursky en Jamie Farr, Glenn Fords zoon Peter Ford en assistentregisseur Joel Freeman
• Tekenfilm met Droopy: "Blackboard Jumble"
• Bioscooptrailer



THE FLINTSTONES Serie 3

Groot nieuws: Seizoen 3 brengt 12 uur vreugde ter wereld, waaronder Pebble's prehistonsche geboorte! In het derde seizoen zetten The Flintstones hun onstuitbare opmars met rotsvaste overtuiging voort. Naast de onvoorwaardelijke fans wist deze reeks eindelijk ook de pers over de streep te trekken. Die had de "cartoon show" in het eerste seizoen immers een beetje met de nek aangekeken. Tal van afleveringen parodieerden de culturele hypes uit die periode: The Twitch stak de dinosaurus met de Twist-gekte. Hawaiian Escapade verkaste de serie Hawaiian Eye naar het Stenen Tijdperk en Dial "S" For Suspicion was een hilarische variant op het plot van Dial M For Murder. Maar de bekendste aflevering is ongetwijfeld Dress Rehearsal, met de geboorte van Pebbles, toentertijd een gebeurtenis waar het hele land naar uitkeek. 28 klassieke afievenngen en talloze fantastische extra's, gebundeld in een 5-delige luxebox, het zou Fred en Barney ongetwijfeld een welgemeend Yabbadabbadoo hebben ontlokt!

Technische fiche:
Regie: Joseph Barbera. William Hanna
Stemmen (Engels): Alan Reed, Jean Vander Py1, Mel Blanc, Bea Benaderet
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Pools
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Pools, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 690 min.
Releasedatum: 4 september 2005

Extra's:
• Bedrock verzamelobjecten
• Voornaamste families uit het Stenen Tijdperk
• Trailers



MATRIX
Matrix Reloaded 1-disc
Matrix Revolutions 1-disc


Voor wie eindeloos wil genieten van de Matrix-films, maar desondanks geen tijd beeft voor de vele extra's of hierdoor de magie van de film niet verbroken wil zien, bieden deze one-disc versies een zuivere filmeditie van het tweede en derde deel van de trilogie.

MATRIX RELOADED
Sentinels zwermen. Smith kloont. Neo vliegt... maar misschien is zelfs een Uitverkorene, met zijn verbazingwekkende nieuwe krachten, niet bij machte om de opmars van de Machines te stuiten. Neo. Morpheus. Trinity. Ze staan op scherp voor het verpletterende tweede hoofdstuk van The Matrix-trilogie, en krijgen hulp van machtige nieuwe vrienden. De strijd tegen een vijand die zichzelf kan klonen en upgraden en die op het punt staat de laatste enclave van de mensheid te overrompelen, kan losbarsten. Regisseursduo de Wachowski Brothers en producer Joel Silver staan paraat om de mensheid andermaal te verbluffen met hun spectaculaire toekomstvisie en grensverleggende filmtaal. De vraag Wat is The Matrix? wordt nog niet beantwoord, maar leidt wel naar een andere vraag Wie schiep The Matrix? De antwoorden voeren ons
naar nog meer werelden. De beelden en acties blijven verbijsterend.

MATRIX REVOLUTIONS
Neo. Trinity. Morpheus. Zij en andere helden staan op de rand van de zege of de vernietiging in hun epische oorlog tegen de Machines, het verbluffende sluitstuk van de Matrix-trilogie. Neo's missie is te gaan waar geen mens hem ooit voorging. naar het hart van Machine City, waar hij een meedogenloze strijd moet aanbinden met het op hol geslagen en enorm in kracht toegenomen programma Smith. De missie van auteursregisseurs de Wachowski Brothers en producer Joel Silver luidt het overtreffen van de nooit geziene inventiviteit van de eerste twee films. De revolutie is nu!

Technische fiche:
Regie: Wachowski Brothers
Cast: Beide: Carrie-Anne Moss, Harold Perrineau, Harry J. Lennix, Hugo Weaving, Keanu Reeves, Jada Pinkett Smith, Laurence Fishburne, Monica Bellucci, Collin Chou, Clayton Watson, Nona Gaye, Lambert Wilson
Reloaded: Daniel Bernhardt, Gloria Foster, Matt McColm
Revolutions: Mary Alice
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans. Arabisch
Speelduur:
Reloaded: ca. 132 min.
Revolutions: ca. 124 min.
Releasedatum: 14 september 2005



Worden verwacht voor oktober...

12 oktober:
• League Of Gentlemen, series 1, 2, 3 & X-Mas Special (6-disc)
• Six Feet Under, series 4 (5-disc)
• Curb Your Enthusiasm, serie 4 (2-disc)
• Coupling, series 1-4 (6-disc)
• Dallas, season 2 (4-disc)
• The West Wing, series 6 (6-disc)
• Murphy Brown, series 1 (4-disc)
• One Tree Hill, series 1 (6-disc)
• Hermitage
• Barkleys Of Broadway
• New Jack City SE (2-disc)
• Harry Potter 1,2 & 3-box (3-disc)
• Hot Wheels Acceleracers: Plankgas (Ignition)
• Hot Wheels Acceleracers: De snelheid van de stilte (Speed Of Silence)

19 oktober:
• House Of Wax (huur+koop)

26 oktober:
• Wacky Races vol. 3
• What's New, Scooby Doo vol. 5: Homeward Bound
• Best Of Scooby Doo Movies (4-disc)
• Superman IV: The Quest For Peace
• Superman The Animated Series, series 1 (2-disc)
• Wonder Woman, season 2 (4-disc)
• Batman SE (2-disc)
• Batman Returns SE (2-disc)
• Batman Forever SE (2-disc)
• Batman & Robin SE (2-disc)
• Batman, The Animated Series vol. 1 (4-disc)
• Batman, The Animated Series vol. 2 (4-disc)
2-packs:
• Scooby-Doo: The Movie / Scooby-Doo: Monsters Unleashed
• 2001, A Space Odyssey / 2010: The Year We Make Contact
• Analyze This / Analyze That
3-packs:
• The Julia Roberts Collection:
- Something To Talk About
- The Pelican Brief
- Conspiracy Theory
• The Steven Seagal Collection:
- Exit Wounds
- Nico (Above The Law)
- Under Siege
4-packs:
• The Sylvester Stallone Collection:
- Tango & Cash
- Cobra
- Driven
- The Specialist


Recent nieuws van dezelfde bron