:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
Bron: RCV - Datum: 2005-08-30 - Geplaatst door: Werner
HOTEL RWANDA

Hotel Rwanda vertelt het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed, kracht en het vermogen had om zijn eigen leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te kunnen redden... Tijdens het Toronto Film Festival in september 2004 won Hotel Rwanda de People's Choice Award. In februari van dit jaar won de film tijdens het Berlijns Film Festival de Peace Film Prize. Verder werd de film genomineerd voor drie Golden Globe Awards en voor drie Oscars!

Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe vijf-sterren hotel "Hotel des Milles Collines" in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu's en Tutsi's begin jaren '90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Onder hen bevinden zich vooral zakenmensen, politici en andere leden van de Tutsi-elite die het voornaamste doelwit waren van Hutu-milities. In het heetst van de strijd vecht Paul ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

Specs
Regie: Terry George (Some Mother's Son, schrijver: In The Name Of The Father, The Boxer)
Cast: Don Cheadle (Traffic, The Family Man, Swordfish, Ocean's Twelve), Nick Nolte (Affliction, The Good Thief, Hulk), Sophie Okonedo (Dirty Pretty Things, Mad Cows, The Jackal)
Beeld: Breedbeeld - geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: real life drama
Speelduur: ca. 121 minuten
Lengte: 110 minuten
Releasedatum: 19 oktober 2005

Extra's:
• Hoofstukindeling
• Trailers



MEAN CREEK

Mean Creek prikkelt ieders gedachten door de eerlijke en herkenbare weergave van het gecompliceerde proces dat opgroeien heet... Wanneer de verlegen Sam (Rory Culkin) zijn oudere broer Rocky (Trevor Morgan) in vertrouwen vertelt dat hij flink aangepakt wordt door de irritante pestkop van school George (Joshua Peck), smeden ze samen het ultieme plan om hem voorgoed terug te pakken! Ze nodigen George uit voor een boottripje met als doel de treiterkoning volledig te vernederen. Samen met Rocky's vrienden Clyde en Marty (Ryan Kelley, Scott Mechlowicz) en Sam's vriendinnetje Millie (Carly Schroeder) beginnen ze vol vertrouwen aan het spannende avontuur. Wanneer Sam George echter leert kennen als een eenzame jongen die wanhopig op zoek is naar vriendschap en aandacht, wil hij het hele plan overboord gooien! Maar er is geen weg meer terug... alles is al in gang gezet en niemand kan voorzien welke fatale consequenties er zullen volgen!!

Specs
Regie: Jacob Aeron Estes (Summoning, Nearing Grace)
Cast: Rory Culkin (Signs, It Runs In The Family), Scott Mechlowicz (Eurotrip, Neverland), Trevor Morgan (The Sixth Sense, The Patriot, Jurassic Park III)
Website: www.meancreekmovie.com
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Genre: drama/thriller
Speelduur: ca. 87 minuten
Releasedatum: 5 oktober 2005

Extra's:
• Trailers
• Audio commentaar van de regisseur
• Storyboard galerij



HOUSE OF FLYING DAGGERS
Genomineerd voor zowel een Oscar als een Golden Globe!

De twee doorgewinterde soldaten Jin (Takeshi Kaneshiro) en Leo (Andy Lau) moeten de leider van het "House Of Flying Daggers", een revolutionaire groepering, opsporen en uitschakelen. Leo vermoedt dat Mei (Zhang Ziyi), een mooie blinde danseres, de dochter van deze leider is. Om haar vertrouwen te winnen doet hij zich voor als sympathisant van hun zaak. Het plan lijkt te lukken en samen met Mei gaat Leo naar het hoofdkwartier van de rebellen. Onderweg worden ze verliefd op elkaar en lijkt het doel verder dan ooit... moet Jin zijn eigen soldaten nu vermoorden om Mei te beschermen? En als Mei achter de ware identiteit van Jin komt... Welke actie kan en moet zij ondernemen?

Een schitterende dvd met DTS geluid en anamorphic widescreen beeld.

Specs
Regie: Yimou Zhang (Hero, Not One Less)
Cast: Takeshi Kaneshiro (Chungking Express , Misty, Lavender), Andy Lau (A Fighter's Blues, Infernal Affairs, An Intelligent Muscle Man), Zhang Ziyi (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Rush Hour 2, Hero)
Website: www.houseofflyingdaggers.com
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Mandarijn DTS 5.1, Mandarijn Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Genre: actie
Speelduur: ca. 114 minuten
Releasedatum: 19 oktober 2005

Extra's:
• Geanimeerd selectie menu
• Trailers



JERRY SEINFELD: COMEDIAN

Jerry Seinfeld, stand-up comedian. Na jarenlang de hoofdrol gespeeld te hebben in één van de meest succesvolle komedieseries aller tijden besluit hij om weer het theater in te gaan met zijn stand-up act. Hiervoor zal hij echter allemaal nieuw materiaal moeten schrijven. En het schrijven blijkt hem niet zo gemakkelijk meer af te gaan. De camera’s volgen Jerry Seinfeld een jaar lang op de voet, terwijl hij probeert om zijn nieuwe programma van de grond te krijgen. Kijk mee hoe hij zijn materiaal uitprobeert in kleine komedieclubs en discussieert over een essentiële vraag met collega’s als Chris Rock, Jay Leno en Bill Cosby: Waar komt humor vandaan?

Specs
Regie: Christian Charles (Nothing But The Truth)
Cast: Jerry Seinfeld (Seinfeld (TV)), Chris Rock (Beverly Hills Cop 2), Jay Leno (The Tonight Show With Jay Leno)
Beeld: Full frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: documentaire
Speelduur: ca. 80 minuten
Releasedatum: 5 oktober 2005

Extra's:
• Trailers



SPOEKY, HET VIERKANTE POMPOENTJE
Nederlands gesproken animatie-avontuur voor de kleintjes!

Op de Feestheuvel Boerderij is elke dag een feestdag! Want op de boerderij wonen allerlei vrolijke en gezellige nieuwe vriendjes! Ontmoet bijvoorbeeld Spoeky. Spoeky is een pompoen die anders is dan de rest, hij is namelijk vierkant in plaats van rond. En in een wereld waar alle pompoenen rond zijn, wordt hij met de nek aangekeken. Tot een zware storm het hele pompoenenveld dreigt te vernietigen en Spoeky zich realiseert: "Rond zijn is leuk bij mooi en zonnig weer, maar als het stormt, trekt vierkant zijn meer!"

Specs
Regie: Bernie Denk (Tripping The Rift (TV))
Releasedatum: 19 oktober 2005



SON OF THE MASK

Tien jaar nadat het legendarische Masker van Loki het leven van een nietsvermoedende volwassene compleet veranderde, komt het masker in de superkomische familiefilm Son of the Mask nu op miraculeuze wijze in handen van een klein kind terecht!! Wanneer de zoon van striptekenaar Tim Avery (Jamie Kennedy) geboren wordt met de spectaculaire krachten van het magische masker zet de kleine man het complete huishouden op zijn kop. Een felle strijd barst los tussen het bijdehante ventje en de jaloerse hond van het gezin. Allebei willen ze namelijk de controle over dit grensverleggende speeltje in handen houden. Het gezin weet echter niet dat de oorspronkelijke eigenaar Loki naarstig op zoek is naar zijn oude bezit. En hij is bereid al het noodzakelijke te doen om zijn supermasker terug te krijgen! Son Of The Mask is de hilarische opvolger van de in 1994 verschenen comedy-hit The Mask (met Jim Carrey en Cameron Diaz).

Specs
Regie: Lawrence Guterman (Cats & Dogs)
Cast: Jamie Kennedy (Enemy Of The State, Scream 3), Alan Cumming (Spy Kids, Eyes Wide Shut), Traylor Howard (Me, Myself & Irene)
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Genre: komedie
Speelduur: ca. 92 minuten
Releasedatum: 19 oktober 2005

Extra's:
• Geanimeerd selectie menu
• Trailers



MODIGLIANI
Geïnspireerd door liefde. Gedreven door rivaliteit. Verteerd door hartstocht.

Parijs 1919. Een tijd waarin grote rivaliteit heerst tussen de twee grote kunstenaars Modigliani (Andy Garcia) en Picasso (Omid Djalili). Met hun genialiteit, arrogantie en passie bouwen ze een hoog spanningsveld en pure jaloezie voor elkaar op. Naast de diepgewortelde liefde voor kunst, heeft Modigliani nog 1 andere grote liefde in zijn leven; de mooie jonge katholieke vrouw Jeanne Hebuterne (Elsa Zylberstein). Ondanks grote tegenstand van haar vader wegens hun verschil van religie, vormen Modigliani en Jeanne een onafscheidelijk duo wat al snel resulteert in een kindje. Verteerd door religieuze onverdraagzaamheid stuurt haar vader hun kind naar een klooster. Op hetzelfde moment bereidt Parijs zich voor op de jaarlijkse kunstcompetitie. Om hun kind te redden schrijft Modigliani zich in, waardoor ook Picasso besluit om deel te nemen. De strijd tussen de grootste kunstenaars barst los...

Specs
Regie: Mick Davis (The Match)
Cast: Andy Garcia (Ocean's Eleven, The Unsaid, When A Man Loves A Woman), Elsa Zylberstein (Not Afraid, Not Afraid, Ce Jour-là, Un Age), Omid Djalili (Mean Machine, Gladiator, Spy Game)
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: drama
Speelduur: ca. 120 minuten
Releasedatum: 19 oktober 2005

Extra's:
• Trailers



BASQUIAT

Na zijn ontdekking wordt de jonge graffitikunstenaar Jean Michel Basquiat direct bestempeld als een van de grootste talenten van de New Yorkse kunstscene. Hij treedt toe tot de kleine kring van vertrouwelingen rond Andy Warhol. Zijn schilderijen vinden grif aftrek bij belangrijke musea en kunstverzamelaars, en de media storten zich vol overgave op de eerste zwarte kunstenaar die succes heeft in de voornamelijk door blanken gedomineerde kunstwereld. Maar terwijl zijn ster blijft rijzen, buigt Basquiat steeds verder onder het juk van zijn eigen succes. Zijn leven krijgt een fatale wending als hij zijn uitvlucht zoekt in het gebruik van alcohol en drugs.

Specs
Regie: Julian Schnabel (Before Night Falls)
Cast: Jeffrey Wright (Ali, Shaft, Cement), Benicio Del Toro (Sin City, Fear And Loathing In Las Vegas, Traffic), Dennis Hopper (Waterworld, Bad City Blues, The Prophet's Game)
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Geluid: Engels stereo
Beeld: Full frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 112 minuten
Releasedatum: 5 oktober 2005

Extra's:
• Trailers



THE PRODUCERS
Komedie-klassieker, geregisseerd door Mel Brooks en met Gene Wilder in de hoofdrol

Wat doe je als theaterproducer wanneer je compleet in zak en as zit en je stukken alleen geproduceerd kan krijgen door geld af te troggelen van oude dametjes? Je produceert de grootste flop aller tijden en wordt stinkend rijk!!! Max Bialystock is zo’n producer. Samen met zijn accountant Leo Bloom denkt hij met de musical “Springtime for Hitler” de ideale flop in handen te hebben. Links en rechts lichten ze mensen op om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, want tsja, als de musical faalt verwacht niemand ook maar een cent terug te krijgen. De problemen beginnen pas echt, als het publiek blijkt toe te stromen...

Specs
Regie: Mel Brooks (Spaceballs, Robin Hood; Men In Tights)
Cast: Gene Wilder (See No Evil, Hear No Evil), Zero Mostel (Mastermind, The Front, Marco), Kenneth Mars (Citizen Ruth, Rough Magic)
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels mono, Duits mono, Spaans mono, Italiaans mono
Ondertiteling: Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Nederlands, Deens, Noors, Fins
Genre: komedie
Speelduur: ca. 88 minuten
Releasedatum: 19 oktober 2005

Extra's:
• Trailers



IRON EAGLE 3

Na een luchtshow met oorlogshelden, hoort Chappy dat een oude vriend is omgekomen bij een crash terwijl hij een lading coke vervoerde. In het appartement van de overledene gaat Chappy op zoek naar antwoorden en ontdekt daar dat zijn zus Anna zich verborgen houdt voor een oorlogscrimineel. Deze coke-tycoon, Kleiss, heeft Anna geruime tijd gegijzeld om haar broer te verplichten de drugs te transporteren. Samen met Chappy is Anna nu van plan om wraak te nemen en ze rusten zich uit met geavanceerd wapentuig en vliegtuigen.

Specs
Regie: Sidney J.Furie
Cast: Louis Gosset Jr. (Officer And A Gentleman, Iron Eagle), Rachel McLish (Getting Physical), Sonny Chiba (Kill Bill vol. 1, Battle Royale II)
Beeld: 1.85:1 anamorphic - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Duits Stereo (Dolby Digital), Engels Stereo (Dolby Digital)
Ondertiteling: Duits, Nederlands, Deens, Fins
Genre: actie
Speelduur: ca. 95 minuten
Releasedatum: 19 oktober 2005

Extra's:
• Trailers



JACK FROST 2

Nadat hij eindelijk de gestoorde sneeuwman/ seriemoordenaar Jack Frost heeft weten te verslaan, besluit sherrif Sam Tiler samen met zijn vrouw en zijn twee hulp-sherrifs op vakantie te gaan naar een plek waar er gegarandeerd geen sneeuw kan vallen. Maar hun vakantie is slechts van korte duur, wanneer deze psychopaat door een chemisch experiment weer terugkeert naar bevroren vorm. En hij is nu zelfs in staat om tropische temperaturen te overleven. Hij vindt dat er wat rekeningen open staan en hij reist Sam Tiler achterna om die op bloederige manier te vereffenen.

Specs
Regie: Michael Cooney (Jack Frost 1 en 2)
Cast: Christopher Allport (Finding Kelly, The Sweeper, Jack Frost 1), Eileen Seeley (Batman Forever, The Killers Within, Jack Frost 1), David Allen Brooks (Dodgeball, Manhunter, The Doors)
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Engels stereo
Beeld: Full frame - Geschikt voor alle beeldformaten
Genre: horror
Speelduur ca. 93 minuten
Releasedatum: 5 oktober 2005

Extra's:
• Trailers