:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2005-09-01 - Geplaatst door: Werner
DE ROB HOUWER FILM COLLECTIE - TURKS FRUIT

Synopsis
Grote Liefde
Deze ontroerende liefdegeschiedenis is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Wolkers. De hoofdpersoon, de jonge beeldhouwer Erik, heeft een turbulent liefdesleven tot hij zijn grote liefde Olga ontmoet. Zij trouwen tegen de zin van Olga's rijke ouders. Totaal verliefd trekken zij zich niets aan van alle tegenwerking en beleven een fantastische, romantische zomer.
Ziekte
Maar dan begint Olga zich zeer vreemd te gedragen. Ze breekt abrupt met Erik en gaat weer terug naar haar ouders. Erik wil Olga terug halen, maar wordt hardhandig geconfronteerd met haar louche nieuwe vriend. Dan wordt Olga echter in het ziekenhuis opgenomen. Haar neurochirurg vertelt Erik de vreselijke waarheid. Het is de verklaring voor haar plotselinge vreemde gedrag. Olga zal zeer binnenkort sterven. Want het kankergezwel in haar hoofd is niet meer te behandelen. Het snoepgoed dat Erik voor Olga meebrengt naar het is ziekenhuis is alleen nog het souvenir van een grote liefde: Turks Fruit.
Boek
Turks Fruit is de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Wolkers. De film die de tongen los maakte in de jaren 70 en zorgde voor volle bioscoopzalen. In 1999 werd Turks Fruit op het Nederlands Filmfestival uitgeroepen tot beste Nederlandse film van de eeuw.

DVD Specificaties
Regie: Paul Verhoeven
Cast: Rutger Hauer, Monique van der Ven, Dolf de Vries, Manfred de Graaf
Release: 4 oktober
Genre: Speelfilm
Speelduur: 96 minuten
Kleur
DVD 5
Regiocode 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) letterbox
Geluid: 2.0
Taal: Nederlands
Leeftijd 16

Extra's:
• Trailer



DE ROB HOUWER FILM COLLECTIE - KEETJE TIPPEL

Synopsis
19e eeuw
De heftigheid, het vuil, maar voor welgestelde burgers ook de mooie kanten van het leven in het Nederland van de 19e eeuw vormen de spectaculaire achtergrond voor deze aangrijpende film. We volgen de dramatische stappen op de levensladder van Keetje Tippel. Net als zoveel arme mensen uit die tijd trekt haar familie van het platteland naar de grote stad en verpaupert daar nog verder.
Keetje
De mooie en intelligente Keetje verzet zich daartegen hevig, maar gestimuleerd door haar redeloze ouders takelt zij net als haar zusje moreel steeds verder af, belandt ook in een bordeel en wordt prostitué. Door toeval maakt ze kennis met de vrolijke kunstschilder George, de bon-vivant Hugo en rijke notariszoon André. Dit verandert haar leven totaal. Hugo neemt Keetje tot maîtresse. Zij houdt van hem en wil niets liever dan romantisch trouwen. Maar Hugo houdt de boot stevig af. Op zijn beurt aanbidt André de snel aan 'de betere kringen' aangepaste Keetje. Zij begint zijn socialistische denkbeelden te delen en verraadt zo ook haar afkomst. Als Hugo het meisje daarop laat vallen trouwt Keetje tenslotte met André en zo wordt het voormalige hoertje een sprookjesachtige rijke vrouw.
De makers
Schrijfster Neel Doff heeft zonder zelfmedelijden haar vaak schokkende levensverhaal te boek gesteld. Paul Verhoeven en Rob Houwer hebben dit levensecht verfilmd en laten deze periode uit de vaderlandse geschiedenis prachtig herleven.

DVD Specificaties
Regie: Paul Verhoeven
Cast: Rutger Hauer, Monique van der Ven, Peter Faber, Andrea Domburg
Release: 4 oktober
Genre: Speelfilm
Speelduur: 95 minuten
Kleur
DVD 5
Regiocode 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1)
Geluid: 2.0
Taal: Nederlands
Leeftijd 12

Extra's:
• Trailer



CSI MIAMI - SEIZOEN 2 DEEL 1

Synopsis
Het gespecialiseerde team van forensische detectives van Crime Scene Investigation in Miami is altijd onmiddellijk ter plekke wanneer een misdaad gepleegd is. Alleen zij hebben de gespecialiseerde kennis en toegang tot complexe technische en wetenschappelijke methodes om uit te puzzelen wie de dader is en voor gerechtigheid te zorgen. Het televisiepubliek stemde al massaal af op deze serie misdaadthrillers met een goed uitgedachte plotline.

Regie: Diverse regisseurs
Cast: David Caruso (An Officer And A Gentleman), Emily Procter (Leaving Las Vegas), Adam Rodriguez, Khandi Alexander (There's Something About Mary), Rory Cochrane (Dazed And Confused)
Release: 18 oktober



NIGHT OF THE LIVING DEAD
2 Disc Special Edition


Night Of The Living Dead dateert alweer uit 1968. Het werd bijna meteen een culthit en dat is het nog steeds. Deze film zette de trend voor de meeste zombie films. Hierop volgden Dawn Of The Dead (1978) en daarna Day Of The Dead (1985). Binnenkort komt de 4e film uit van George A. Romero: Land Of The Dead. Veel grote regisseurs binnen het 'horror genre' hebben zich laten inspireren door deze film. Deze regisseurs zullen ook op de 2e DVD: Reflections On The Living Dead aan het woord komen.

Disc 1 : Night Of The Living Dead
Als een broer en zus een kerkhof bezoeken worden ze aangevallen door een vreemde man die zich op een merkwaardige trage manier voortbeweegt. Het meisje vlucht naar een afgelegen huis in de buurt. Zij is niet de enige. Meer mensen hebben zich hier verschanst, want als gevolg van een vreemde atmosferische straling blijken de doden van het kerkhof weer tot leven te komen en te veranderen in mensenetende monsters. Als deze 'levende doden' het huis massaal beginnen aan te vallen, stijgt de spanning tot ondraaglijke hoogte.

Cast: Judith O'Dea, Duane Jones, Marilyn Eastman, Keith Wayne
Producers: Russel W. Streiner, Karl Hardman
Screenplay: John A. Russo
Director: George A. Romero

Disc 2: Reflections on the living Dead
Officiele Documentaire van 78 minuten door de makers van de Film!
• rondetafel interview met George A. Romero, John A. Russo, Russell W. Streiner en Karl Hardman
• nieuwe discussies met Hardman en partner Marilyn Eastman over the films make-up, muziek en sound effects
• een geheim opgenomen interview met actrice Ms. Judith O'Dea.
• Interviews met John Landis (An American Werewolf In London), Wes Craven (Nightmare On Elm Street), Sam Raimi (The Evil Dead / Spiderman 2), Tobe Hooper (Texas Chainsaw Massacre) en andere filmmakers over de invloed die Night Of The Living Dead heeft gehad.

DVD Specificaties
Release: 18 oktober
Genre: Thriller
Speelduur: 485 minuten

Night Of The Living Dead
Genre: Horror / Classic
Speelduur: 96 min
Kleur
DVD 5
Regiocode: Pal (2)
Beeld: 4:3 (1.33:1)
Geluid: 2.0 mono
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Audiocommentaren

Reflections On The Living Dead
Genre: Documentaire
Speelduur: 78 minuten
Kleur
DVD 5
Regiocode: Pal (2)
Beeld: 4:3 (1.33:1)
Geluid: 2.0 mono
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands



HORRORBOX
- HALLOWEEN
- DEAD & BURRIED
- JACK FROST
- FEAR OF THE DARK


Synopsis Halloween
Een horror in de originele betekenis van het woord, meer hoef je over Halloween eigenlijk niet te weten. Het lijkt een eeuwigheid geleden dat de jonge Michael Meyers zijn jonge zusje in koelen bloede om het leven bracht. Ze is afgrijselijk toegetakeld. Het huis waarin dit gruwelijke voorval plaatsvond kent de zwarte geschiedenis, de nieuwe bewoners weten van niets. Vijftien jaar lang zat Michael achter slot en grendel in een streng beveiligde inrichting. Maar vanavond komt hij terug naar de buurt waar hij als kind opgroeide. Precies vanavond tijdens Halloween, om opnieuw toe te slaan, en opnieuw...

Synopsis Dead & Burried
Potters Bluff is een Amerikaans stadje bewoond door ogenschijnlijk vriendelijke mensen. 's Nachts doemen er echter uit het donker vreemde, bloeddorstige figuren op die bewoners en reizigers overvallen en op de wreedst mogelijke manieren om het leven brengen. Sheriff Dan Gillis probeert de moorden op te lossen en doet een lugubere ontdekking die er op wijst dat er duistere krachten in het spel zijn. Dit weerhoudt hem er niet van om zijn onderzoek voort te zetten, dat na een reeks gruwelijke ontwikkelingen tot de beangstigende en verrassende ontknoping van het mysterie van Potters Bluff leidt.

Synopsis Fear Of The Dark
De twaalfjarige Brian Billings (Jesse James), is extreem bang in het donker. Iedere avond wordt hij gekweld door angsten over het kwaad dat in het donker verborgen ligt dat steeds sterker wordt. Zijn zeventienjarige broer Dale (Kevin Zegers Dawn Of The Dead) denkt dat de angst van Brian slechts een roep om aandacht is. Als hun ouders op een avond uitgaan en Brian en Dale alleen thuis zijn, steekt een hevige storm op en valt de elektriciteit uit. Het huis is in duister gehuld. Brian realiseert zich dat het kwaad is gekomen om hem op te eisen. Dale kalmeert hem, totdat het duistere kwaad zich ook in allerlei vormen aan hem openbaart….. Wanneer Dale vast komt te zitten in de kelder, moet Brian zijn angsten overwinnen om zijn broer te redden.

Synopsis Jack Frost
Na in vijf jaar tijd 38 brute moorden gepleegd te hebben, wordt seriemoordenaar Jack Frost vervoerd naar de plaats waar hij geëxecuteerd zal worden. Door een speling van het lot krijgen ze in een sneeuwstorm een ongeluk met een tankwagen gevuld met bijtend zuur. Jack Frost sterft eerder dan zijn executiedatum maar... komt weer tot leven als een moordlustige sneeuwman! Het kleine stadje Snowmonton, waar de jaarlijkse bouw-een-sneeuwman-competitie wordt gehouden, wordt geterroriseerd door het Sneeuwmonster. De sneeuwstorm houdt aan en het stadje wordt compleet van de buitenwereld afgesloten. Alle inwoners zijn aan de grillen van de bloeddorstige sneeuwman overgeleverd. Als ze de winter willen overleven, zullen ze hun krachten moeten bundelen om het monster te stoppen...

DVD Specificaties
Release: 18 oktober
2 op 1
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Specificaties Halloween
Genre: Horror
Speelduur: 93 minuten
Kleur
Regiocode: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 (1.33:1)
Geluid: 2.0 stereo

Specificaties Dead & Burried
Genre: Horror
Speelduur: 94 minuten
Kleur
Regiocode: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) en 4:3 (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0

Specificaties Fear of the Dark
Genre: Horror
Speelduur: 90 minuten
Kleur
Regiocode: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) en 4:3 (1.78:1)
Geluid: DD 5.1 unwrapped en 2.0

Specificaties Jack Frost
Genre: Horror
Speelduur: 70 minuten
Kleur
Regiocode: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.33:1) en 4:3 (1.33:1)
Geluid: DD 5.1 unwrapped en 2.0



CLASSIC COLLECTION
Indies is verheugd u het nieuwe label te introduceren: De Classic Collection

Met de grote sterren van toen, de helden die de huidige generatie acteurs/ actrices geïnspireerd hebben. Vanaf 18 oktober a.s. zullen er iedere maand 3 verschillende Classics worden gereleased. Een Classic, Een Classic Star, een Classic War of een Classic Western zal zo voor de liefhebber bereikbaar worden. Met Sterren als Frank Sinatra, Sophia Loren, Marlon Brando, Elizabeth Taylor, John Wayne, John Mills, Humphrey Bogart. Ze komen allemaal aan bod.



CLASSIC COLLECTION – SUDDENLY (1954)

Synopsis
De bewoners van het kleine rustig dorpje Suddenly zijn verheugd als zij horen dat de President van de Verenigde staten een korte stop in hun dorp zal maken. Twee vreemdelingen, die zich voordoen als FBI agenten, komen in Suddenly aan en houden een jonge weduwe (Nancy Gates), haar vader en zoon gegijzeld in hun eigen huis. Hitman John Barron (Frank Sinatra) heeft dit huis uitgekozen, omdat het uitzicht heeft over het station, waar de trein met de President zal stoppen en hiermee dus de perfecte plaats is om de president neer te schieten. De locale sherriff Todd is een vriend van de familie en de weduwe in het bijzonder. Ook hij wordt gegijzeld als hij bij haar op bezoek gaat. Als de tijd stijgt de spanning tot koortsachtige hoogten! Lukt het sherriff Todd om het leven van de President en de familie te beschermen? Of lukt het hitman John Barron om de President te vermoorden...

DVD Specificaties
Cast: Frank Sinatra, Sterling Hayden, James Gleason, Nancy Gates, James O'Hara
Written by Richard Sale
Director Lewis Allen
Release: 18 oktober
Genre: Actie
Speelduur: 77 minuten
Zwart wit
Beeld: 4:3 (1.33:1)
Geluid: 2.0 mono
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands



CLASSIC COLLECTION – OPERATION CROSSBOW (1965)

Synopsis
De 'Buzz Bommen' (V1) van de Duitsers waren een nachtmerrie voor de Londenaren in de zomer van 1944. Hierop wordt een gespecialieerd commando team ingezet om de raketbases in Duitsland te ontmantelen. George Peppard (From Hell to Victory) leidt het spionage commando om de V2 raketten onschadelijk te maken en de informatie mee terug naar Londen te nemen. Anthony Quayle (Guns of Navarone) speelt op briljante wijze een Britse dubbel agent, die eigenlijk een Nazi is. Een fantastische cast, in een zeer mooie, documantaire achtige film.

DVD Specificaties
Cast: George Peppard, John Mills, Sophia Loren, Richard Johnson, Lilli Palmer, Anthony Quayle
Producer: Carlo Ponti
Director: Michael Anderson
Release: 18 oktober
Genre: oorlog
Speelduur: 115 minuten
Kleur
Beeld: 4.3 (1.33:1)
Geluid: 2.0 mono
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands



CLASSIC COLLECTION – ONE EYED JACKS (1959)

Synopsis
Rio (Marlon Brando) en Dad (Karl Malden) zijn 2 Amerikaanse bandieten die banken overvallen in Mexico. Als een bende ze in het oog krijgt, ziet Dad kans te ontsnappen en hulp te halen. Hij komt alleen niet terug, waardoor de bende Rio gevangen weet te nemen. Rio gaat voor jaren de gevangenis in. Na 5 jaar weet hij te ontsnappen. Hij moet een en ander rechtzetten met Dad, die er destijds met het goud vandoor is gegaan en nu Sheriff is geworden van een klein dorpje. Om het nog gecompliceerder te maken wordt Rio ook nog verliefd op Dad's dochter. Als Dad hierachter komt, kookt hij van woede en wordt de rivaliteit tussen Dad en Rio enorm...

DVD Specificaties
Cast: Marlon Brando, Karl Malden, Pina Pellicer, Ben Johnson
Written by Guy Troper / Calder Willingham
Producer: Frank Rosenberg
Director: Marlon Brando
Release: 18 oktober
Genre: Western
Speelduur: 140 minuten
Kleur
Beeld: 4.3 (1.33:1)
Geluid: 2.0 mono
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

UIT HET ARCHIEF