:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: 4 RELEASES IN OKTOBER
PERSBERICHT: 4 RELEASES IN OKTOBER
Bron: Total Film - Datum: 2005-09-06 - Geplaatst door: Werner
Op 11 oktober brengt Total Film Home Entertainment vier nieuwe titels uit op DVD; Nobody Knows van Kore-eda Hirokaze, In Your Hands van Annette Olesen, Kitchen Stories van Bent Hamer en Ik En Mijn Ouders - Mijn Ouders En Ik van Gerrit van Elst. Hieronder vindt u meer informatie over deze titels.

NOBODY KNOWS
Een film van Kore-eda Hirozake
Beste acteur Cannes 2004

Vier kinderen leiden samen met hun moeder een rustig leventje in een kleine flat in Tokyo. Ze hebben elk een andere vader en zijn nooit naar school geweest. De eigenaar van de flat weet zelfs niet van het bestaan van drie van de kinderen. Op een dag verdwijnt hun moeder. Ze laat wat geld achter en een briefje voor haar twaalfjarige zoon waarin ze hem vraagt om voor zijn broer en zussen te zorgen. De kinderen voelen dat zij door hun moeder in de steek gelaten worden, maar slagen er aanvankelijk in om op hun eigen manier te overleven. Wanneer ze noodgedwongen geconfronteerd worden met de buitenwereld, komt een einde aan dit fragiele evenwicht.

Nobody Knows is gebaseerd op een werkelijke gebeurtenis in Tokyo, maar de details van het verhaal zijn fictief. De sterke band tussen de vier kinderen, hun verlangen naar hun moeder en hun steeds uitzichtlozere situatie maken van Nobody Knows een even intieme als schrijnende film. Voor zijn rol als de oudste zoon Akira werd de dertienjarige Yagira Yuya in Cannes bekroond met de acteursprijs.

NOBODY KNOWS [DARE MO SHIRANAI]
Regie, scenario en productie: Kore-eda Hirokazu
Met: Yagira Yuya, Kitaura Ayu, Kimura Hiei, Shimizu Momoko, Kan Hanae
Herkomst: Japan 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 140 minuten
Geluid: Dolby Surrund 2.0 Japans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• exclusief interview met Kore-eda HirokazoIN YOUR HANDS
Een film van Annette Olesen
Dogma #34

Jarenlang proberen Anna en haar man Frank kinderen te krijgen, maar steeds zonder geluk. Als Anna een baan als geestelijk hulpverlener in de vrouwenvleugel van een gevangenis krijgt aangeboden, gaat ze daar op in. Op de dag van Anna's aanstelling, arriveert een nieuwe gevangene in het gebouw, Kate. Vanaf het begin heeft Kate een speciale status; ze is mysterieus en niemand weet waarom ze in de gevangenis zit. Een van de gevangenen, Marion, heeft gehoord dat Kate een speciale gave heeft; een gerucht dat wordt bevestigd als ze Kate om hulp vraagt voor haar drugverslaving. Anna blijft Kate wantrouwen. Meer nog als ze erachter komt waarom Kate in de gevangenis zit. Als Anna onverwacht zwanger blijkt te zijn, is de vreugde van korte duur. Onderzoek wijst uit dat het kind waarschijnlijk ernstig gehandicapt zal zijn. Moet ze het ongeboren kind het leed besparen of kiezen voor een moeizaam leven voor ouders en kind? Kan Kate een rol spelen bij het oplossen van dit dilemma?

Director's statement:
The opposite of faith is not doubt, The opposite of faith is knowledge. In Your Hands is a story about what happens when trust is more fragile than mistrust, when knowledge is stronger than faith and when pain is more powerful than love. It is about daring – or not daring – to place one's life in the hands of something or someone else.
- Annette K. Olesen

IN YOUR HANDS [FORBRYDELSER]
Regie: Annette K. Olesen
Scenario: Kim Fupz Aakeson, Annette K. Olesen
Met: Ann Eleonora Jørgensen, Trine Dyrholm, Lars Ranthe, Sonja Richter, Nicolaj Kopernikus
Herkomst: Denemarken 2004
Beeld: Kleur
Speelduur: 99 minuten
Geluid: Deens gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• trailer,
• interview,
• behind the scenesKITCHEN STORIES
Een film van Bent Hamer

In de periode na de tweede wereldoorlog ontdekten Zweedse experts dat als het werk in de keuken beter georganiseerd zou worden, de economische voordelen voor het huishouden enorm konden zijn. Of, zoals een Zweedse advertentie voor de nieuwe, ideale keuken het stelde: voorheen liep een huisvrouw in de keuken in één jaar van Zweden naar Congo, maar met de nieuwe keuken hoeft ze slechts tot Noord-Italië te lopen om een voortreffelijke maaltijd op tafel te zetten. Nadat keukengedrag van de huisvrouwen uitvoerig in kaart is gebracht, wordt het tijd het gedrag van alleenstaande mannen te bestuderen. Een gezelschap Zweedse observatoren begeeft zich daarvoor naar het Noorse platteland. Observator Nilsson komt terecht bij Isak, een knorrige boer die niets van hem moet hebben. Vanaf zijn hoge scheidsrechterstoel houdt Nilsson precies de activiteiten van Isak bij. Maar hij realiseert zich langzaamaan dat ook hij geobserveerd wordt. Door Isak. Tegen alle regels in komen de twee nader tot elkaar...

KITCHEN STORIES [SALMER FRA KJØKKENET]
Regie: Bent Hamer
Scenario: Bent Hamer, Jörgen Bergmark
Productie: Bent Hamer, BulBul Film AS
Met: Joachim Calmeyer, Tomas Norström, Reine Brynolfsson, Björn Floberg, Anker Ousdal
Herkomst: Noorwegen/Zweden 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Noors en Zweeds gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Interview met Bent HamerIK EN MIJN OUDERS - MIJN OUDERS EN IK
Een documentaire van Gerrit Van Elst
Inclusief de originele documentaire uit 1975

In 1975 studeerde regisseur Gerrit van Elst cum laude af aan de Nederlandse Filmacademie met een documentaire over de relatie met zijn ouders. Nu, 29 jaar later, wonen Gerrit's vader en moeder, 88 en 86 jaar oud, in een verzorgingstehuis op de Veluwe. Hij filmde zijn ouders opnieuw en maakte met scènes uit de oude film een indringende documentaire over de relationele binding tussen hem en zijn ouders. Was in de oude film nog duidelijk wie de ouders en wie het kind waren, in deze nieuwe film lijkt deze rolverdeling in een volledig nieuw perspectief te staan. Dit op het eerste gezicht zware gegeven wordt met compassie en humor weergegeven.

IK EN MIJN OUDERS – MIJN OUDERS EN IK
Regie: Gerrit van Elst
Producent: Frank van Reemst
Herkomst: Nederland 2004
Speelduur: 75 en 35 minuten
Beeld: Kleur 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0 Nederlands en dialect gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra:
• De oude documentaire Mijn Ouders En Ik uit 1975 (met dank aan de Nederlandse Film en Televisie Academie