:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: GUESS WHO?
PERSBERICHT: GUESS WHO?
Bron: Fox - Datum: 2005-09-13 - Geplaatst door: Werner
GUESS WHO?
Een leuke komedie met Ashton Kutcher en Bernie Mac
Te huur en te koop vanaf 27 september 2005

Wat doe je als je vriendin zwart is en jij blank, je stapelverliefd op haar bent maar opgescheept zit met een achterdochtige toekomstige schoonvader waarmee je in bed belandt? In Guess Who? kom je het te weten: een fijne komedie met een warme knipoog!

Het verhaal
Theresa (Zoe Saldana) gaat naar het 25-jarig huwelijksfeest van haar ouders en neemt haar verloofde Simon Green (Ashton Kutcher) mee. Ze is echter één klein detail vergeten te vertellen... Simon is blank! Percy Jones (Bernie Mac) ziet het voorgenomen huwelijk van zijn dochter totaal niet zitten en doet er alles aan om Simon van zijn familie weg te houden, zelfs als hij Simon daarvoor moet opsluiten in de kelder. Wanneer PErcy met veel leedvermaak Simons meest gênante geheim blootlegt, leidt dit tot een serie hilarische complicaties die alleen maar bewijzen dat vaders het niet altijd bij het rechte eind hebben.

Uitstekende vertolkingen en regie
Ashton Kutcher (The Butterfly Effect, Just Married, Dude Where's My Car? zet een sympatheieke vertolking neer van een blanke jongeman die een aantal delicate en netelige interraciale obstakels moet zien te vermijden. Bernie Mac (Ocean's Twelve, Charlie's Angels Full Throttle, The Bernie Mac Show) speelt overtuigend de vaderfiguur die elk vriendje van z'n dochter - van welke huidskleur dan ook - het vuur aan de schenen zou leggen. De wondermooie Zoe Saldana (Pirates Of The Caribbean, Crossroads) doet het prima in haar rol van dochter Theresa. Overigens, wie graag naar Clean House kijkt op de Belgische zender Vitaya zal Niecy Nash hier ontdekken in de bijrol van Naomi. Regisseur Kevin Rodney Sullivan zorgt in deze komedie voor een warme, rustige sfeer zodat de hilarische momenten gedragen worden door een geloofwaardig verhaal. Hij regisseerde ook How Stella Hot Her Groove Back en werkte daarnaast veel voor de televisie.

Guess Who's Coming To Dinner?
Guess Who? verwijst met z'n titel naar de beroemde klassieker uit 1967, Guess Who's Coming To Diner? Daarin zijn de rollen omgekeerd en is het de zwarte Sydney Poitier die aanbelt bij het prachtige huis van een blank 'upper class' koppel, prachtig vertolkt door Spencer Tracy en Katherine Hepburn. In Guess Who's Coming To Dinner? is de raciale spanning nog te snijden, wat gelukkig niet meer het geval is in Guess Who? Toch is Guess Who? geen remake: het basisidee is hetzelfde, maar humor en komedie staan in deze film op de voorgrond, net zoals in Meet The Parents.

Productinformatie
Titel: Guess Who
Releasedatum: huur 27 september 2005, koop 28 september 2005
Genre: komedie
Leeftijd: AL
Lengte: 102 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 / 1.85:1
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Arabisch

Extra's (enkel koop):
• 7 verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar van de regisseur
• Bloopers
• The making of Guess Who?; "Love Is The Melody"


Recent nieuws van dezelfde bron