:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: NAPOLA
PERSBERICHT: NAPOLA
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-02-02 - Geplaatst door: Werner
NAPOLA
Nieuw indrukwekkend Duits Nazi-drama binnenkort op DVD

De veelbesproken film Der Untergang, over de laatste dagen van Adolf Hitler, lijkt de weg te hebben gebaand voor een serie films waarin het Nazi-tijdperk voor het eerst echt vanuit Duits perspectief wordt belicht. Inmiddels heeft zich in dit kader een volgende belangrijke titel aangediend: Napola, het indrukwekkende verhaal van een ambitieuze jonge Duitser in de hoogtijdagen van het Derde Rijk. Twee van de hoofdrollen worden gespeeld door David Striesow en Justus von Donhnányi, die ook al schitterden in Der Untergang. De nieuwe film, die voluit Napola - Elite für den Führer heet, wordt door Just Entertainment op DVD uitgebracht. In september 2005 verschijnt de rentalversie en vanaf februari ligt de koop-DVD in de winkels.

De film speelt zich voor een groot deel af in een Napola (Nationalpolitische Erziehungsanstalt), waar jonge Duitsers worden geïndoctrineerd en klaargestoomd voor een carrière als bestuurders van het gedroomde Nazi-wereldrijk. De 17-jarige bokser Friedrich Weimer uit de Berlijnse arbeiderswijk Wedding heeft zoveel talent dat hij wordt toegelaten tot het in een oud kasteel gevestigde onderwijsinstituut. Binnen de muren wordt Friedrich geconfronteerd met nationaal-socialistische tucht en orde, keiharde concurrentie en onverwachte vriendschap. En op een dag komt hij voor een keuze te staan die meteen het einde van zijn jeugd betekent...

Napola is een keiharde, realistische en confronterende film, die net als Der Untergang een boeiend beeld geeft van hoe de Tweede Wereldoorlog in Duitsland zelf werd beleefd. De uiterst sfeervolle filmmuziek werd gecomponeerd door Angelo Badalamenti, bekend van onder meer de prachtige muziek bij het vermaarde Twin Peaks van regisseur David Lynch.

UIT HET ARCHIEF