:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: RAGING BULL - SPECIAL EDITION
PERSBERICHT: RAGING BULL - SPECIAL EDITION
Bron: MGM - Datum: 2001-08-02 - Geplaatst door: Serge
RAGING BULL SPECIAL EDITION

DE SPECIALE UITVOERING VAN EEN MEESTERWERK

Raging Bull is het waargebeurde verhaal van de bokser Jake La Motta, bekend als de "Bronx Bull". Hij was wereldkampioen middelgewicht in de veertiger jaren en ging ten onder aan zijn eigen paranoia en jaloezie. Zijn verhaal werd in 1980 vertolkt door Robert DeNiro. Ondanks 8 Oscar®-nominaties en een bekroning met twee Oscars® werd de film door het publiek aanvankelijk weinig enthousiast ontvangen. Vandaag geldt Raging Bull daarentegen als één van de grootste meesterwerken uit de jaren '80. Reden te over om deze film op 29 augustus uit te brengen op DVD als Special Edition. De Niro is vanaf het begin de enige geweest die de film wilde maken. Hij benaderde regisseur Scorcese al in 1973 met het verzoek het verhaal te verfilmen, maar wist hem pas zes jaar later van het potentieel van de film te overtuigen. Scorcese nam de film op in zwart-wit zodat het publiek zich het best kon verplaatsen in de sfeer van bokswedstrijden uit de jaren veertig. Na 18 maanden trainen om in vorm te komen, moest De Niro zich voor slotscène van de film vol vreten om 30 kilo aan te komen. Zijn moeite werd beloond met goede kritieken en de Oscar® voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Raging Bull werd spoedig een vaste vertoning in de 'late-night' en 'filmliefhebbers' circuits en zijn reputatie steeg met de jaren. Thans verschijnt de film regelmatig op de toptien-lijsten van zowel critici als publiek.

De plot
Het verhaal is gebaseerd op het leven van de bokser Jake La Motta, ook bekend als de "Bronx Bull". La Motta's toenemende psychische problemen leiden, binnen en buiten de boksring, tot geweld. Wanneer uiteindelijk zowel zijn broer (Joe Pesci, GoodFellas) alsook zijn vrouw (Cathy Moriarty, Cop Land) het slachtoffer worden van Jakes toenemende paranoia en jaloezie lijkt zijn eigen ondergang onomkeerbaar. Raging Bull vertelt het indrukwekkende verhaal van een man die vocht alsof hij het niet verdiende om te leven.

Een absolute must-have
De Special Edition bestaat uit twee discs en is verpakt in amaray met slipcase. De eerste disc bevat de film, op de tweede disc staan de extra's zoals de originele bioscooptrailer, een speciaal voor de DVD gemaakte documentaire, een featurette waarin Jake La Motta zelf aan het woord is en enkele unieke, verborgen verrassingen.

Releasedatum: 29 augustus 2001

Specificaties:
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Surround
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 1980
Leeftijd: 16
Speelduur: 123 min.

Extra's:
• Originele bioscooptrailer
• Documentaire 'The Bronx Bull'
• Featurette: 'Jake Jokes'
• Verborgen feature
• Fotogalerij
• Boekje met blik acher de schermen

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron