:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: THE SILENCE OF THE LAMBS - SPECIAL EDITION
PERSBERICHT: THE SILENCE OF THE LAMBS - SPECIAL EDITION
Bron: MGM - Datum: 2001-06-14 - Geplaatst door: Serge
VANAF 1 AUGUSTUS TE KOOP OP DVD

Een paar weken voor de release van de DVD Hannibal komt Fox Home Entertainment op 1 augustus uit met een Special Edition van The Silence of the Lambs. Reden is het tienjarige bestaan van deze klassieker. De korte opeenvolging van beide releases is voor de liefliebber een absolute voltreffer! The Silence of the Lambs is één van de drie films ooit die alle vijf grote Oscars® in de wacht sleepte (Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Script). Voor een film die gaat over een mensetende seriemoordenaar was het een onverwacht succes. The Silence of the Lambs werd door de spannende plot en de acteerprestaties van zowel Anthony Hopkins als Jodie Foster een klassieker in het thrillergenre.

Het verhaal is gebaseerd op de bestseller van Thomas Harris. We maken kennis met Dr. Hannibal Lecter (Hopkins) en Clarice Starling (Foster). Dr. Hannibal, oftewel The Cannibal, is een psychiater die vastzit wegens het doden en opeten van zijn patiënten. Hij moet de sleutel zijn tot het vinden van de seriemoordenaar Buffalo Bill. Clarice, FBI-agente, wordt opgedragen Dr. Hannibal zover te krijgen haar alles te vertellen. De rollen, die briljant worden vertolkt door Foster en Hopkins, waren in eerste instantie aangeboden aan Gene Hackman (die ook eerst de filmrechten bezat) en Michelle Pfeiffer. Zij weigerden omdat ze het script te gewelddadig vonden.

De vlinder
Achter elke film zitten wetenswaardigheden die voor de liefhebber interessant zijn. Zo ook op deze Special Edition. We lichten een tipje van de sluier op door te vertellen dat de vlinder op de filmposters lijkt op een schedel. Bij nadere inspectie blijken het vier verstrengelde vrouwenlichamen te zijn (dit is een afbeelding van een schilderij van Salvador Dali).

Gebaseerd op echte seriemoordenaars
De seriemoordenaar Buffalo Bill is een combinatie van drie echte seriemoordenaars die de VS een tijd lang in de ban hielden: Ed Gem vilde zijn slachtoffers, Ted Bundy gebruikte gips om zijn hand als smoes om vrouwen in de buurt van zijn busje te lokken en Gary Heidnick verstopte zijn slachtoffers in een put in zijn kelder.

Specificaties:
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1991
Leeftijd: 16
Speelduur: 113 min.

Extra's:
• Originele bioscooptrailer
• TV Spots
• Documentaire: 'Inside The Labyrinth
• Featurette
• Verwijderde scènes
• Bloopers
• Fotogalerij (meer dan 120 foto's)
• Voice-mailbericht van Hannibal Lecter
• Bioscooptrailer van Hannibal


Recent nieuws van dezelfde bron