:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STAR WARS EPISODE III - REVENGE OF THE SITH
PERSBERICHT: STAR WARS EPISODE III - REVENGE OF THE SITH
Bron: Fox - Datum: 2005-10-06 - Geplaatst door: Werner
STAR WARS EPISODE III - REVENGE OF THE SITH
De grootste film van het jaar op dvd, mét unieke extra's!

Zet je schrap voor een opwindende reis door de wereld van Star Wars, via buitengewone extra's zoals een fantastische documentaire, nooit vertoonde verwijderde scènes en geweldige featurettes!

Na box-office records te kraken en de Star Wars-saga naar een adembenemend einde te leiden, wordt Revenge Of The Sith zelfs nog groter met zijn verschijning op dubbel-dvd, een release die nieuw inzicht geeft in het ontstaan van dit actievolle, epische verhaal. De Revenge Of The Sith-dvd belooft een kijkervaring te worden die Star Wars-fans wereldwijd zal aangrijpen, zegt Jim Ward, de executive producer van de dvd en senior vice president van Lucasfilm Ltd. "Het feit dat Revenge Of The Sith digitaal werd geproduceerd betekent dat beeld en geluid op deze dvd werkelijk buitengewoon zijn," vertelt Ward. "Bovendien laat het urenlange bonusmateriaal toe de film vanuit tal van invalshoeken te ontdekken. Voor deze laatste Star Wars film wilden we een dvd afleveren die de opwinding en de fun van Revenge Of The Sith kon vastleggen, en we hopen dat fans het met ons eens zullen zijn dat dit is gelukt."

Het pronkstuk van de extra's is Within A Minute, een nieuw geproduceerde feature die een ongezien inzicht geeft in de creatie van slechts één sequentie van 49 seconden uit Revenge Of The Sith. Van de inzet van pre-productie artists tot kostuumontwerpers, van cameraoperatoren tot make-up artists, van geluidsdesigners tot muzikanten, toont Within A Minute de enorme hoeveelheid werk die één korte sequentie opslorpt. Deze unieke documentaire is gecreëerd op basis van meer dan 600 uren materiaal verzameld tijdens het maken van Revenge Of The Sith en wordt begeleid door de producer van Episode III, Rick McCallum. "Er staan honderden namen en functies in de eindaftiteling van Revenge Of The Sith – maar haast niemand weet welke enorme bijdrage al deze mensen leverden tot de film," zegt Tippy Bushkin, de regisseur van de documentaire. "Door te focussen op minder dan 60 seconden van de film is Within A Minute bijna een mini-filmschool waarin Rick en George het volledige proces van het maken van Episode III analyseren op een grappige, meeslepende wijze."

Naast Within A Minute biedt de dvd van Revenge Of The Sith een waaier van bijzondere features die het proces van het maken van het epische intergalactische avontuur toelichten. Daartoe behoren verwijderde scènes die een nieuw licht werpen op de Star Wars-saga. "Onder de verwijderde scènes is er een scène die fans al lang hadden willen zien, waarin Yoda aankomt op de moerasplaneet Dagobah, waar Luke Skywalker hem ontmoet in The Empire Strikes Back", legt Ward uit. "George werkte met Industrial Light & Magic en Episode III-producer Rick McCallum om de meeste van deze scènes af te werken met volledige visuele effecten en geluidsdesign, en ze geven een nieuwe dimensie aan de film." De extra's op de dvd bevatten ook nieuw opgenomen audiocommentaar met Lucas en sleutelfiguren uit de film. Verder vinden we op de dvd twee gloednieuwe featurettes– The Chosen One en It's All For Real – die inzoomen op de twee meest populaire aspecten van de film: Anakin Skywalkers transformatie tot Darth Vader; en de creatie van de verbluffende stunts in het uiteindelijke laserzwaardduel tussen Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi.

Naast de release in de VS en Canada op 1 november zal Star Wars Episode III - Revenge Of The Sith in België en Nederland verschijnen op 16 november.


Recent nieuws van dezelfde bron