:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DE PARADIJSVOGELS SEIZOEN 1
PERSBERICHT: DE PARADIJSVOGELS SEIZOEN 1
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2005-10-13 - Geplaatst door: Werner
SEIZOEN 1 VAN DE PARADIJSVOGELS
nu verkrijgbaar in een mooie DVD verzamelbox

Het leven van gewone Vlaamse volksfiguren, wier levensritme wordt bepaald door het geloof, het werk, het café, het geld en de liefde...
Nu verkrijgbaar op 4 dvd-schijfjes.

DE PARADIJSVOGELS
Op 31 december 1979 zond de BRT de eerste aflevering uit van Paradijsvogels, een tragikomisch feuilleton naar het werk van toneelschrijver Gaston Martens. De reeks situeert zich in de tweede helft van de jaren '20 van de vorige eeuw in Leydonck-Waterland, een fictief dorp aan de Leie. Met een lach en een traan vertelt de serie de belevenissen van de dorpsbewoners die zich bij voorkeur verzamelen in het Hemelrijk, het café van de flamboyante, ongetrouwde Catho (Denise Deweerdt) en haar mooie pleegdochter Leentje (Machteld Ramoudt). Zo is er brouwer Hippoliet (Alex Wilequet), tevens burgemeester, die zich als lijsttrekker van de katholieke 'Schapen' zegezeker opmaakt voor de komende verkiezingen. Eén van zijn felste tegenstanders en boegbeeld van de Vlaamsgezinde 'Bokken' is ex-frontsoldaat Pier De Smid (Ward De Ravet). Hij krijgt de steun van Bolle Verbuyck (Anton Peters) en Rietje Rans (Jef Burm). Verder zijn er onder meer nog hereboer en vrijgezel Désiré Speydonck (Robert Marcel), zijn broer August (Maurits Goossens), zijn zus Aspasie (Martha De Wachter), hun knecht Tuurke (Luc Perceval), de koster (Ugo Prinsen), de pastoor (Marc Leemans), Brozie (Marijn Devalck), Landerke (Jan Reusens), Isidoor de Mulder (Vic Moeremans), Rozeke (Linda Lepomme), Veerke (Lucas Vandervost), de sjampetter (Werther Van der Sarren) en vele anderen: in totaal liefst 52 acteurs.

Samenstelling:
Het eerste seizoen van Paradijsvogels bundelt 13 afleveringen op 4 DVD-schijfjes:
• DVD 1: afleveringen 1 t.e.m. 3 en de extra's
• DVD 2: afleveringen 4 t.e.m. 7
• DVD 3: afleveringen 8 t.e.m. 10
• DVD 4: afleveringen 11 t.e.m. 13

De speelduur van de Paradijsvogels box bedraagt ruim 640 minuten. De verzamelbox van het allereerste seizoen is vanaf nu te verkrijgen in de reguliere handel.


Recent nieuws van dezelfde bron