:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: SHERLOCK HOLMES
PERSBERICHT: SHERLOCK HOLMES
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-10-14 - Geplaatst door: Werner
JUST ENTERTAINMENT BRENGT SHERLOCK HOLMES-VERFILMING UIT OP DVD

The Case Of The Silk Stocking is een klassiek moordmysterie met de legendarische detective Sherlock Holmes. De BBC maakte van dit verhaal een uiterst sfeervolle verfilming, die voor het eerst werd uitgezonden op Tweede Kerstdag 2004. De cast van Britse topacteurs wordt aangevoerd door Rupert Everett (o.a. My Best Friend's Wedding, Shakespeare In Love) in de rol van Sherlock Holmes. Just Entertainment brengt deze spannende film in oktober uit op DVD.

In Sherlock Holmes And The Case Of The Silk Stocking wordt de kijker meegenomen naar een mistig Londen aan het begin van de vorige eeuw. Wanneer in de Theems het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden, gaat Sherlock Holmes op onderzoek uit. In eerste instantie lijkt de dode vrouw een ordinaire tippelaarster te zijn geweest. Maar dan wordt er in haar keel een zijden kous gevonden en begint Holmes ernstig te twijfelen aan de identiteit van het slachtoffer. Bovendien zijn er sterke aanwijzingen dat de dader nog meer moordlustige plannen heeft. Holmes en zijn trouwe assistent Dr. Watson (gespeeld door Ian Hart) krijgen er hun handen vol aan...

De briljante speurder Sherlock Holmes is een creatie van de Britse arts en schrijver Sir Arthur Conan Doyle (1859 - 1930). Holmes ontving zijn cliënten in zijn flat, op het beroemde adres 221b Baker Street in Londen, waar vandaag de dag een geheel aan de detective gewijd museum gevestigd is. De avonturen van de pijprokende en vioolspelende Holmes worden verteld vanuit het perspectief van zijn goede vriend en assistent, dokter John H. Watson. Over het tweetal zijn in totaal vier romans en 56 korte verhalen verschenen. In 2002 zond de BBC, eveneens op Tweede Kerstdag, een eerdere Sherlock Holmes-verfilming uit met dezelfde hoofdrolspelers als hierboven genoemd: The Hound Of The Baskervilles.

UIT HET ARCHIEF