:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: WAR OF THE WORLDS
PERSBERICHT: WAR OF THE WORLDS
Bron: Paramount - Datum: 2005-10-17 - Geplaatst door: Werner
WAR OF THE WORLDS BIJNA UIT OP DVD

De langverwachte dvd van War Of The Worlds zal dankzij Paramount Home Entertainment veilig en wel op 17 november in de winkels liggen.

Tom Cruise speelt in Steven Spielbergs actiegeladen epos.EN EPOS
De filmgebeurtenis van dit jaar komt op 17 november uit op dvd

Deze ultieme twee-disc Special Edition biedt dankzij de explosieve extra's een ongeëvenaarde filmervaring

Eén van de top-5-films van het jaar, het bloedstollende War Of The Worlds van drievoudig Oscar-winnaar Steven Spielberg (1999 – Beste regie, Saving Private Ryan; 1994 – Beste film/Beste regie, Schindler's List) die 582 miljoen dollar opbracht, wordt op 17 november door Paramount Home Entertainment Benelux op DVD uitgebracht. De drie keer voor een Oscar genomineerde superster Tom Cruise (Beste mannelijke hoofdrol, Born On The Fourth Of July, 1997 – Beste mannelijke hoofdrol, Jerry Maguire, 2000 Beste mannelijke bijrol, Magnolia), wiens films $2 miljard hebben opgebracht, beleefde zijn grootste filmopening ooit met dit epos waarin hij samen met de overige sterrencast een emotioneel meeslepende en bloedstollende reis aflegt. Net op tijd voor de kerstdagen brengt Paramount Home Entertainment Benelux een twee-disc Special Edition DVD van War Of The Worlds uit. Deze set bevat een tweede disc vol met ongelofelijke extra's, onder andere exclusieve interviews met Spielberg en Cruise over hun ervaringen op de set en hun aanpak voor het vertellen van het persoonlijke verhaal dat ten grondslag ligt aan deze heroïsche odyssee. Naast spannende actiescènes en grensverleggende special effects biedt deze fascinerende DVD bovendien een nooit eerder vertoonde kijk op het revolutionaire ontwerpproces van het virtuele Tripod-leger, een hommage aan het nog steeds actuele boek van H.G. Wells, plus een kijk achter de schermen van deze halsbrekende productie die binnen 72 dagen op meer dan 24 locaties aan zowel de oost- als westkust van Amerika werd opgenomen en waarvoor duizenden figuranten werden ingezet. Een klassieker die iedereen in de kast moet hebben staan.

Synopsis
Tom Cruise speelt de hoofdrol van Ray Ferrier, een gescheiden havenarbeider en een allesbehalve volmaakte vader. Nadat zijn ex-vrouw (Miranda Otto) en haar nieuwe echtgenoot zijn tienerzoon Robbie (Justin Chatwin) en jonge dochter Rachel (Dakota Fanning) na lange tijd weer eens bij hem hebben afgezet voor het weekend,
lijkt er onweer te komen. Merkwaardige en zeer krachtige blikseminslagen teisteren de grond. Even later ziet Ray op het kruispunt bij zijn huis iets uitzonderlijks. Het zal hun leven voorgoed veranderen. Een enorme oorlogsmachine op drie poten duikt op van diep onder de grond en begint, voor iemand iets kan doen, alles om zich heen met een verzengend vuur te verwoesten. Een doodgewone dag wordt in één klap de meest onvoorstelbare gebeurtenis van hun leven: De eerste catastrofale aanval op de aarde vanuit de ruimte. Ray probeert koortsachtig zijn kinderen te beschermen tegen deze meedogenloze nieuwe vijand. Er volgt een zware tocht door de verwoeste streek, waar ze verstrikt raken in een massa radeloze mensen die op de vlucht zijn voor een buitenaards leger Driepoten. Maar waar ze ook heen vluchten, nergens is het veilig. Alles hangt af van Ray's onverzettelijke wil om zijn dierbaren te beschermen.

De extra's van de twee disc special edition DVD van War Of The Worlds:
De Limited Edition DVD van War Of The Worlds bevat op één disc de film en op een tweede disc een groot aantal extra's, waaronder:
• Terugkeer Naar De Invasie
Tijdens hun tweede gezamenlijke project overpeinzen Spielberg en Cruise hun ervaringen op de set en praten zij over hun aanpak voor het vertellen van het persoonlijke verhaal dat ten grondslag ligt aan deze heroïsche odyssee.
• De Erfenis Van H.G. Wells
Een portret van de befaamde auteur, inclusief verhalen van zijn familie. Spielberg en de scenarioschrijver van War of the Worlds David Koepp analyseren het klassieke boek van H.G. Wells vanaf het eerste idee tot aan de diverse aanpassingen van het verhaal.
• Steven Spielberg en de originele War Of The Worlds
Spielberg beschouwt zijn eigen bewerking van het boek van H.G. Wells als een eerbetoon aan de originele film. Hij vroeg daarom Gene Barry en Ann Robinson, de sterren uit het origineel uit 1953, om een cameo in War Of The Worlds. In deze documentaire delen Barry en Robinson hun ervaringen – uit het verleden en het heden – tijdens de opnamen van het epos van H.G. Wells over de invasie van aliens.
• Personages: Het Gezin
Spielberg en Cruise praten over de emotionele kern van de film: de familie Ferrier, gespeeld door Cruise (Ray Ferrier), Fanning (Rachel Ferrier), Chatwin (Robbie Ferrier) en Otto (Mary Ann, Ray’s ex-vrouw).
• Previsualisatie
Een zeldzame kijk op de preproductie van Spielberg. In deze fase ontwerpt hij de actiescènes van de film op computer via een zogenoemd "previsualisatieproces". Hierbij worden traditionele storyboards omgezet in geanimeerde 3D-sequenties. Zo is niet alleen te zien hoe een scène er later uit gaat zien, maar kan elk aspect van een specifieke locatie worden bekeken, waaronder sets, acteurs, camera's en crew.
• Productiedagboeken: Oostkust
De kijker begeleidt de cast en crew tijdens de drukke opnametour van de oostelijke kustlijn van Newark en Bayonne naar Brooklyn, langs de Hudson naar Naugatuck, Connecticut en Athens, New York met als eindbestemming Oost-Virginia. Het dagboek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat in op de invasie en het tweede deel beschrijft hoe de Ferriers in ballingschap terechtkomen.
• Productiedagboeken: Westkust
Na de kerstvakantie zijn de cast en crew weer terug aan de westkust voor nog meer actieopnames op talrijke passende locaties en zes sets verdeeld over drie studiocomplexen. Dit productiedagboek gaat eerst in op de vernietiging door de aliens en daarna op de hieruit voortvloeiende allesomvattende oorlog tussen mensen en aliens.
• Hoe ziet de vijand eruit? Tripods En Aliens
Spielberg en zijn collega's bespreken het revolutionaire ontwerp van zijn aliens, hun machines en de uitdagingen die moeten worden overwonnen om de visie van H.G. Wells tot leven te wekken.
• De Muziek Van War Of The Worlds
Spielberg en John Williams praten over de filmmuziek voor de film. Dit is hun 21e gezamenlijke project.
• Wij Zijn Niet Alleen
Spielberg en zijn sterrencast en crew delen hun ervaringen over het maken van War Of The Worlds.
• Foto's

Samenvatting van War Of The Worlds
In de vorm van een eigentijdse hervertelling van het klassieke verhaal van H.G. Wells toont deze SF-thriller de buitengewone strijd om de toekomst van de mensheid, gezien door de ogen van een Amerikaans gezin. Ray Ferrier (Tom Cruise) probeert zijn gezin in veiligheid te brengen, terwijl hij een allesvernietigend buitenaards leger van dodelijke Tripods ontvlucht.

Over Dreamworks SKG
DreamWorks SKG werd in oktober 1994 door drie partners opgericht — Steven Spielberg,
Jeffrey Katzenberg en David Geffen. De studio is actief betrokken bij de productie van live-action films, programma’s voor netwerk- en kabeltelevisie en de distributie van animatiefilms en thuisentertainment.

Officiele website: http://www.waroftheworlds.com

Regie: Steven Spielberg
Producent: Kathleen Kennedy, Colin Wilson, Paula Wagner
Scenario: David Koepp
Rolverdeling: Tom Cruise (Ray Ferrier), Tim Robbins (Ogilvy), Miranda Otto (Mary Ann Ferrier), Justin Chatwin (Robbie Ferrier), Dakota Fanning (Rachel Ferrier)
Speelduur: 116 minuten
Leeftijd: 12 + angst