:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
Bron: Total Film - Datum: 2005-10-18 - Geplaatst door: Werner
Op 22 november a.s. brengt Total Film H.E. de volgende titels uit op DVD: Mysterious Skin, Stormy Weather, Echoes Of War, Mur en Temporada DE Patos.

MYSTERIOUS SKIN

Op achtjarige leeftijd wordt Brian Lackey wakker met een bloedneus in de kruipruimte van zijn ouderlijk huis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Maar wat het ook geweest is, het is verantwoordelijk voor zijn verdere levensloop. Sinds het incident is Brian bang in het donker, plast hij in bed en wordt hij geteisterd door heftige nachtmerries. Brian is nu achttien en raakt ervan overtuigd dat hij destijds ontvoerd moet zijn geweest door ruimtewezens. Neil McCormick is de ultieme knappe buitenstaander. De jongen die iedereen graag mag, maar waar niemand echt dichtbij komt. Als achttienjarige jongen verlangt hij naar een tijd die al tien jaar voorbij is. Hij verlangt naar de band die hij als achtjarige jongetje had met zijn basketbalcoach. Hij denkt op zoek te zijn naar liefde. Brians zoektocht naar antwoorden, brengt hem bij Neil. Samen achterhalen ze de gebeurtenissen die zo'n impact hebben gehad op hun leven.

Regie en scenario: Gregg Araki
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Scott Heim
Met: Joseph Gordon-Levitt, Brady Corbet, Elisabeth Shue, Michelle Trachtenberg
Herkomst: Verenigde Staten 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Interview met regisseur en hoofdrolspelers,
• TrailerSTORMY WEATHER

Cora is een jonge psychiater op wiens afdeling een nieuwe patiënte is aangekomen. Ze praat niet en niemand weet wie ze is. Cora raakt aan haar gehecht en tussen de beide vrouwen groeit een sterke band die buiten het klassieke therapeutische kader valt. Op een dag hoort Cora dat de identiteit van de vrouw bekend is geworden. Haar naam is Loa en ze komt uit IJsland. Cora ontdekt dat Loa verdwenen is en terug gebracht naar het stadje waar ze vandaan kwam. Ze beslist om Loa achter na te gaan om de psychiatrische behandeling voort te zetten. Dat wordt haar door de omgeving van Loa niet in dank af genomen. Ze heeft een gezin en een baan en het leven moet gewoon doorgaan...

Regie: Sólveig Anspach
Met: Élodie Bouchez, Didda Jónsdóttir, Baltasar Kormakur, Ingvar Sigurdsson
Herkomst: België / Frankrijk / IJsland 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Frans, Engels, IJslands gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• Interview met Sólveig Anspach

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film H.E. en Cinéart.ECHOES OF WAR
Winnaar Gouden Kalf Beste Camera – Melle van Essen
Herinneringen aan de oorlog... Dromen van vrede

Kinderen die oorlogssituaties hebben overleefd delen hun levens, herinneringen, nachtmerries en dromen. Een Colombiaanse jongen laat zien waar hij zijn hand kwijt raakte en twee meisjes vertellen over hun vader die in het World Trade Center werkte. In Sierra Leone wordt een familie aangevallen, waarbij een meisje achterblijft dat geen idee heeft waar de rebellen voor vechten. Een jongetje in de jungle droomt ervan dokter te worden en een meisje in een belegerde stad is vastbesloten president te worden en alle wapens te verbieden. De kinderen delen hun ervaringen terwijl ze luisteren naar het verhaal van een klein olifantje dat de kracht vindt te leven met de dood van zijn vader. Terwijl ze zich identificeren met de situatie van het olifantje, ontdekken wij dat zij de helden zijn die de politiek en retoriek van bestuurders, terroristen en soldaten overstijgen. De levensverhalen van de kinderen en het geanimeerde verhaal van het olifantje worden afgewisseld, waarmee Echoes Of War een gevoelig en aandoenlijk portret schetst van de gevolgen van oorlog.

Regie en productie: Joop van Wijk
Director of photography: Melle van Essen
Herkomst: Nederland 2004
Beeld: 4:3 letterbox Kleur
Speelduur: 70 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld

Extra:
• Videoclip Julio "Jeco" Casés en zijn dochter Antares - Sólo para la guerra
• Plan Nederland; Be a part of it / Videoclip rap4rights / Raymzter Jouw wereldMUR (WALL)

Mur is een persoonlijke cinematografische meditatie over het Israëlisch-Palestijnse conflict. De documentaire werd gemaakt door een regisseuse die de sporen van haat uitwist door haar dubbele Joods-Arabische identiteit tot uiting te brengen. De film volgt de scheidslijn die één van de meest historisch toonaangevende landschappen in de wereld verwoest en openscheurt. Een scheidslijn die de een gevangen zet en de ander opsluit. De bewoners aan beide kanten van de muur banen zich een weg door het geraas van boormachines en bulldozers heen.


Regie: Simone Bittton
Herkomst: Israël/Frankrijk 2004
Beeld: 16:9 Kleur
Speelduur: 96 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Arabisch en Hebreeuws gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra:
• Gesprek tussen Simone Bitton Elia Suleiman
• Gesprek tussen Simone Bitton en Michel Khleifi
• Trailer

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film Home Entertainment en Cinélibre.TEMPORADA DE PATOS
Winner 11 Mexican Film Awards
Winner 9 Awards Guadalajara International Film Festival

De veertienjarige jeugdvrienden Flama en Moko zijn helemaal klaar voor een lange, moederloze zondag. Buiten, in hun voorstad van Mexico City, is er geen klap te beleven, maar gelukkig hebben ze een grote fles cola, videospelletjes én een pizza die onderweg is. Het loopt allemaal wat anders als buurmeisje Rita aanklopt om de oven te gebruiken en de stroom uitvalt. Pizzakoerier Ulises is elf seconden te laat, maar weigert te vertrekken voordat hij zijn geld krijgt. In een voetbalwedstrijd op Playstation wordt het pleit beslecht. Achter de gortdroge, onderkoelde humor gaan de werkelijke thema’s van het verhaal schuil: scheidende ouders, ontluikende seksualiteit, eenzaamheid, de economische malaise en gefrustreerde verwachtingen.

Regie: Fernando Eimbcke
Scenario: Fernando Eimbcke en Paula Markovich
Met: Daniel Miranda, Diego Cataño, Danny Perea, Enrique Arreola
Herkomst: Mexico 2004
Beeld: 16:9 Zwart/wit
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Spaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• making of,
• videoclip,
• teaser en trailer

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van Total Film Home Entertainment en Cinélibre.