:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASE IDFA BOX
PERSBERICHT: RELEASE IDFA BOX
Bron: Total Film - Datum: 2005-10-24 - Geplaatst door: Werner
Op 22 november a.s. brengt Total Film H.E. de IDFA box uit. De box is het eerste deel van een reeks hoogtepunten, klassiekers en ontdekkingen. De eerste box bevat de documentaires Capturing The Friedmans (2003), The Last Victory (2004) en Belovy (1993).

CAPTURING THE FRIEDMANS
Een film van Andrew Jarecki

Capturing The Friedmans gaat in op de moeilijk te bevatten waarheid en gebeurtenissen rond één van de meeste vreemde zedendelicten uit de Amerikaanse geschiedenis. De Friedmans vormen op het eerste gezicht een doorsnee gezin. Tijden Thanksgiving wordt een rustig familie etentje bruut verstoord door een politie-inval. Vader Arnold en zijn achttienjarige zoon Jesse worden gearresteerd en in handboeien afgevoerd, voor het oog van een menigte van pers, lichten, camera's en wagens. Bij de openbaring van het warrige onderzoek worden vader en zoon beschuldigd van vreselijke misdaden. Terwijl de familie hevig hamert op hun onschuld is het plaatsje Great Neck in rep en roer en wordt het gezin Friedman het mikpunt van woede en verbijstering. De film volgt hun verhaal vanuit publiek perspectief. Daarnaast wordt er, wonderbaarlijk genoeg, gebruik gemaakt van unieke beelden die de gezinsleden zelf opnamen. Er komen verontrustende vragen op tafel over rechtvaardigheid, de samenleving, het gezin en uiteindelijk de waarheid.

Regie: Andrew Jarecki
Herkomst: Verenigde Staten 2003
Speelduur: 104 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld
Beeld 16:9

Extra:
• Originele trailer
• Interviews
• Documentaire 'Just a clown'
• Niet vertoonde 'home movies'THE LAST VICTORY
Een film van John Appel

Van de maker van André Hazes: Zij gelooft in mij. The Last Victory is een film over de kleinste wijk van de Italiaanse stad Siena, die zich met harstocht en passie inzet om de beroemdste paardenrace van de wereld te winnen: Il Palio. Het is een wedstrijd tussen de tien wijken van de stad. Een race bestaande uit drie ronden van in totaal tachtig seconden. In de wijk van de Civetta (Uil) kunnen alleen de ouderen zich nog de uitzinnige roes van de vorige overwinning herinneren, inmiddels 24 jaar geleden. Toch zet jong en oud zich jaar na jaar met ongekend fanatisme in. De film is een portret van een hechte en gesloten gemeenschap. Een saamhorige wijk met één groot doel: de Palio van dit jaar winnen. De film vertelt het persoonlijke verhaal van de verschillende hoofdpersonen terwijl ze zich voorbereiden op de race; hun levenslot, verdriet, nostalgie en geluksmomenten. De hoofdpersoon van de film is Egidio, de 92-jarige nestor van de Civetta. Hij is een vitale oude man die als grote wens heeft nog een keer, voordat hij sterft, zijn wijk te zien winnen. De 21-jarige Paolo zal de Palio voor het eerst als stalknecht meemaken. Hij vertegenwoordigt de jonge generatie wijkgenoten die nog nooit een overwinning heeft gezien. The Last Victory gaat over saamhorigheid van een wijk die leeft tussen hoop en teleurstelling. De film laat zien hoe de race is ingebed in deze kleine, maar hechte samenleving. Politiek, religie, traditie en bijgeloof zijn er allemaal mee verweven. Il Palio is niet slechts een evenement van één dag, het is een manier van leven.

Regie: John Appel
Herkomst: Nederland 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Italiaans gesproken
Nederlands en Engels ondertiteld

Extra:
• SlideshowBELOVY
Een film van Victor Kossakovsky

Anna woont samen met twee van haar broers op het Russische platteland. Als hun twee andere broers op visite komen, drinken ze grote hoeveelheden thee en wodka en discussiëren ze onder andere over de vraag of er 'een maat is om beproevingen aan te meten'. Met dit tragikomische verslag van het dagelijkse leven van een ongewone boerenfamilie, brak Kossakovsky internationaal door. Belovy wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste documentaires die Rusland de afgelopen jaren heeft voortgebracht. De film werd op verschillende internationale festivals bekroond, onder andere met de VPRO Joris Ivens Award en de Publieksprijs tijdens het IDFA 1993.

Regie: Victor Kossakovsky
Herkomst: Rusland 1993
Speelduur: 60 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Russisch gesproken
Nederlands en Engels ondertiteld
Beeld 4:3