:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: HITLER & SPEER, PAALDANSEN, ANNIE M.G. SCHMIDT
PERSBERICHT: HITLER & SPEER, PAALDANSEN, ANNIE M.G. SCHMIDT
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-10-26 - Geplaatst door: Werner
SPEER & HITLER: THE DEVIL'S ARCHITECT
Docudrama Speer & Hitler - The Devil's Architect op DVD

Er is veel gespeculeerd over de relatie tussen Adolf Hitler en zijn favoriete architect, bewapeningsminister en vriend Albert Speer. Speer speelde een zeer omstreden rol in Hitlers Derde Rijk. Hij bekende schuld tijdens de Neurenberger processen maar stelde tegelijkertijd dat hij 'van niets had geweten'. De Duitse award-winnende regisseur Heinrich Breloer maakte hierover een fascinerende miniserie. Dit docudrama in drie delen van elk 90 minuten wordt op DVD uitgebracht door Just Entertainment. De miniserie is vanaf oktober te huur bij de videotheek en vanaf december ligt hij ook in de winkel. De release bevat naast de miniserie een "making of" van eveneens 90 minuten.

Albert Speer stond bekend als 'de architect van het Derde Rijk'. Na de brand in de Rijksdag in Berlijn kreeg hij van Hitler de opdracht om een nieuw ontwerp te maken. Daarmee ontstond een vriendschap die uiteindelijk leidde tot Speers benoeming tot Rijksminister voor Bewapening en Munitie. Speer was een intellectueel en stond bekend als gentleman, maar vond het geen probleem om miljoenen dwangarbeiders uit de bezette gebieden in de wapenindustrie te werk te stellen. Als een van de weinige Nazi's bekende hij schuld tijdens de Neurenberger processen. Daarmee onderscheidde hij zich van andere Hitler-getrouwen. Hij afficheerde zichzelf als 'zondaar met een groot verantwoordelijkheidsgevoel', maar tegelijkertijd claimde hij onschuldig te zijn aan de genocide en er zelfs niets van te hebben geweten.

Het docudrama van Heinrich Breloer (The Manns), wisselt briljant geacteerde scènes af met authentiek materiaal en laat zien dat 'de architect van de duivel' wel degelijk betrokken was bij de misdaden van het Derde Rijk.



SECRETS OF SHOWGIRLS
DVD Secrets Of Showgirls onthult de geheimen van de paaldans

De paaldans is "hot". Over de hele wereld ontdekken vrouwen dat paaldansen dé manier is om hun eigen sensualiteit te (her)ontdekken en te ontwikkelen. In het trendy clubcircuit behoort de danspaal al bijna tot het standaard meubilair. Eindelijk is nu het initiatief genomen om alle geheimen van de paaldans in beeld en geluid te onthullen. Het resultaat, de DVD Secrets Of Showgirls, is het definitieve bewijs dat vrouwelijkheid weer mag. De kijker wordt getrakteerd op cursussen paaldansen, striptease en lapdance, hetgeen op schitterende wijze in beeld wordt gebracht door 5 enthousiaste meiden onder leiding van Sara Bertoni, eigenaresse van de Amsterdamse dansschool "Sexy Instructors". De meiden geven er allerlei slimme tips bij, bijvoorbeeld over kleding en make-up. De smaakvolle styling van de showgirls is verzorgd door de bekende styliste Patty Zomer. Naast de cursussen biedt de DVD bijzondere extra's, zoals een opzwepende, 70 minuten durende dance mix die het hippe DJ-/producerduo LeRon & Yves Eaux speciaal voor deze DVD produceerde. Bij de klanken van deze fascinerende mix doen de meiden in een moderne clubsetting alle dansen. Daarbij hebben ze duidelijk alle vijf een eigen stijl. De kijker waant zich als een toeschouwer in Las Vegas. Secrets Of Showgirls wordt op DVD uitgebracht door Just Entertainment en ligt vanaf 31 oktober aanstaande in de winkel.

Volgens de producent gaat het bij Secrets Of Showgirls om sensualiteit: "We willen de doelgroep - primair vrouwen - de mogelijkheid geven om op zoek te gaan naar hun eigen sensualiteit. Het is heel smaakvol en vrouwvriendelijk gemaakt; deze DVD kan men gerust aan een collega geven of als verjaardagscadeau aan bijvoorbeeld een familielid. Er zal ongetwijfeld gegiecheld worden, maar dat komt dan meer door het onderwerp. We hebben er bewust voor gezorgd dat iedereen gewoon kan kijken. Dat neemt niet weg dat het wel degelijk spannend is. Voor veel mensen zal het bijvoorbeeld de ideale kans zijn om eindelijk eens met eigen ogen te zien wat er allemaal in zo'n club gebeurt. Wij verwachten dat Secrets Of Showgirls door vrouwen zal worden omarmd als een middel om te werken aan hun zelfvertrouwen."

De vijf showgirls kort getypeerd:
Sara - vriendelijk en zelfverzekerd
Vanessa - ingetogen en sensueel
Elvira - exotisch en energiek
Miksha - fris en sportief
Samantha - blond en ondeugend

Wist u dat...
• wereldberoemde sterren als Madonna, Kate Moss, Christina Aguilera en Britney Spears ook aan paaldansen doen?
• in de tv-shows van Oprah Winfrey herhaaldelijk demonstraties paaldansen zijn gegeven?
• Bridget en Katja in het programma Katja versus Bridget een wedstrijd paaldansen gaan doen?
• actrice/presentatrice Froukje de Both onlangs een paaldanscursus op TV heeft gedaan?
• de Nederlandse Denise Mulder in 2003 wereldkampioene paaldansen werd?
• kijkcijferkanon RTL Boulevard met grote regelmaat paaldansen heeft behandeld?
• paaldansen zelfs een rage in de fitnesswereld heeft veroorzaakt?
• de Secrets Of Showgirls-meiden al te zien en te horen zijn geweest in o.a. Het Parool, Viva, Radio 1, Management Team en Elle?
• paaldansen te zien is in een Axe-commercial en in videoclips van o.a. Eminem, The White Stripes, en de Pussy Cat Dolls?
• de dancers van Secrets Of Showgirls te bewonderen zijn in de videoclip bij het nummer Can't Leave Her Alone van LeRon & Yves Eaux (tevens als bonus op de DVD)?



ZIEZO - GEDICHTEN VAN ANNIE M.G. SCHMIDT
Annie M.G. Schmidt-gedichten komen tot leven op DVD ZieZo.

De Spin Sebastiaan. Het Fluitketeltje. Wie kent ze níet, die aanstekelijke gedichten van Annie M.G. Schmidt uit haar gedichtenbundel ZieZo. In opdracht van de AVRO hebben de animatie- en muziekstudenten van de Hogeschool voor de kunsten (HKU) in totaal 27 gedichten geanimeerd. Deze staan nu op de dubbel-DVD ZieZo, goed voor anderhalf uur kijkplezier. En het blijft niet bij kijken alleen, want de DVD bevat ook spelletjes en karaokeliedjes. Volop 'literair' vertier voor het hele gezin. Just Entertainment brengt deze vrolijke dubbel-DVD in samenwerking met de AVRO en de HKU in november uit.

De gedichtenbundel ZieZo stond vijf jaar geleden aan de basis van een samenwerking tussen de AVRO en de HKU Utrecht, Faculteit Kunst, Media en Technologie. Sinds september 2000 hebben bijna 100 studenten de gedichten van Annie M.G. Schmidt geanimeerd en zo ontstond er een bonte verzameling van animaties met de meest uiteenlopende stijlen. De gedichten worden tot leven gebracht met de stem van Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt.

Nu, vijf jaar later, hebben de AVRO en de studenten van de HKU opnieuw de handen ineengeslagen en 27 nieuwe animatiefilmpjes bijeengebracht op twee DVD's. En er valt weer veel te genieten, voor jong én oud(er). Voor kinderen is het extra leuk om op deze speelse manier de wondere wereld van Annie M.G. Schmidt te verkennen.