:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2005
Bron: Universal - Datum: 2005-11-02 - Geplaatst door: Werner
FIEVEL 3: SCHAT VAN MANHATTAN

De avontuurlijkste muis aller tijden is terug! In de spannendste speurtocht die hij ooit heeft beleefd. Met zijn familie en zijn vrienden gaat hij op zoek naar een verborgen schat. Zwoegend in de fabriek van de hebzuchtige Vette Ratten vraagt Papa Muiskovitz zich wanhopig af of de Amerikaanse Droom ook uitkomt voor hardwerkende muizen. Maar dan heeft Fievel een puik plan om rijk te worden. Met de hulp van zijn gabbertje Tony en zijn oude kattenmakker Tijger vindt hij een mysterieuze schatkaart, die hen naar een magische wereld onder de stad leidt. Daar maakt onze stoere held kennis met prinses Cholina. Zij heeft de sleutel naar de werkelijke schat van Manhattan: hoop en vertrouwen in een betere toekomst. Actie, vrolijkheid en schitterende muziek maken van Fievel 3 een hartverwarmend verhaal vol tijdloos kijkplezier.

Release: 3 november
Genre: animatie
Duur: 76 min
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Surround 2.0 Engels & Nederlands

Extra's:
• How do i find things,
• Singalongs



FIEVEL: MYSTERIE VAN HET NACHTMONSTER

Berichten over een meedogenloos muis-etende monster houden de muizengemeenschap in Manhattan in hun greep en verstoren Fievel's slaap. Om zijn angst te overwinnen stuurt mama hem met Tanja mee. Zij werkt voor het muizendagblad 'De Knabbelaar'. Daar ontmoet Fievel verslaggever Nellie Brie die ook heel nieuwsgierig is naar het geheimzinnige monster. Al gauw doorzoeken Fievel, Nellie en Tanja samen met hun vrienden Toni en Tijger, de straten, steegjes en ondergrondse gangen van New York. Tijdens een opwindende jacht volgen zij een spoor van aanwijzingen en onverwachte ontdekkingen. Uiteindelijk komen onze helden achter de waarheid. Zij vinden het vreselijke monster...

Release: 3 november
Genre: animatie
Duur: 72 min
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Surround 2.0 Engels & Nederlands

Extra's:
• How do i find things,
• Singalongs



BIG & BETSY: DE KOOKWEDSTRIJD

Agent Suikerbuik organiseert met zijn eetclub een kookwedstrijd. De winnaar wint een gouden kookpot. Betsy en Mevrouw Pruim nemen alvast deel aan de wedstrijd. Mevrouw Pruim wil alles op alles zetten om te winnen.

Release: 3 november
Genre: Family Entertainment
Duur: 60 min
Beeld: 16:9 Anamorphic widescreen
Audio: Dolbu Surround 2.0 Nederlands

Extra's:
• extra verhaaltje (dvd)



ROMANTIC COMEDY BOX
- Bridget Jones Diary
- Bridget Jones The Edge of Reason
- About A Boy
- Love Actually
- Notting Hill


Voor het eerst bij elkaar in de meest complete romantische comedy box. Om urenlang van te genieten. Met topacteurs als Colin Firth (Bridget Jones 1 en 2, Love Actually), Renee Zellweger (Bridget Jones 1 en 2), Hugh Grant (Bridget Jones 1 en 2, Notting Hill, About a Boy, Love Actually) en Julia Roberts (Notting Hill).

Release: 3 november
Genre: romantische komedie
Format: 5 dvd's



INSPECTOR MORSE: DE COMPLETE SERIE

Meester detective Inspector Morse (John Thaw) heeft een passie voor muziek, een zwak voor bier en een neus voor misdaad. Samen met Sergeant Lewis (Kevin Whately) gaat hij op pad om de meest fascinerende zaken op te lossen. Deze box bevat alle afleveringen van de serie en een bonus-dvd met extra's, samen goed voor 17 dvd's.

Release: 3 november
Genre: misdaad
Met: John Thaw, Kevin Whately Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Surround 1.0



URBANUS: DE FLAUWSTE VAN & BETER 10 KRISIS IN DE LUCHT...

De Flauwste Van Urbanus is een kolderiek programma waarin Urbanus op zoek is naar zijn oude filmpjes en die vervolgens in Nederland overal wil laten zien. Overal waar hij komt, vraagt hij: "Willen jullie mijn filmpjes zien?"...

In Beter 10 Krises In De Lucht Dan 1 In Ons Land, de tv-show rond zijn tienjarig jubileum, werden visuele effecten eindelijk op een flitsende en "effectieve" manier gebruikt. De liedjes in de show (In de klas, Met de belasting-ontvanger, Als ridder...) werden stuk voor stuk inventief in beeld gebracht. Over Het één Oog in, het andere Oor uit, een door de 20-jarige Urbanus zelfgemaakt animatiefilmpje. "Dit werkje uit mijn jeugd zal wel nooit een Oscarnominatie krijgen, maar is toch te goed om met de vuilkar meer te geven" - Urbanus.

Release: 3 november
Genre: humor, cabaret
Duur: 111 min
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Het één Oog in, het andere Oor uit



URBANUS: IK BEN EEN PLASTIEK ZAKSKE & MEER MOET DAT NIET ZIJN

Meer Moet Dat Niet Zijn is het allergrappigste uit de tv-serie die werd uitgezonden op VTM en VARA. Een stortvloed van kakelmaffe Urbanusfilmpjes, interessante onzin en knettergekke sketches. Met als bondgenoten Werther Van Der Sarren en Goedele Liekens loodst Urbanus je van de ene hilarische scène naar de andere.

Met de gigagrappige theatershow Ik Ben Een Plastiek Zakske walste Urbanus in zijn typische stijl door alle grote theaters van Vlaanderen en Nederland. Drie jaar lang toerde hij met dit programma rond en zelfs dan nog waren er heel wat pechvogels die voor een "uitverkochte" zaal bleven staan. Voor al deze mensen en de fans die de show nog eens willen zien, is er nu deze dvd. Zet je schrap, want het gaat wreed nijg vooruit.

Genre: humor, cabaret
Beeld: 4:3



DE ROMY SCHNEIDER COLLECTIE

Een royaal kwartet, met vier van de bekendste films van de jonge Romy Schneider:
• Sissi
• Sissi, de Jonge Keizerin
• Sissi's Woelige Jaren
• Victoria in Dover

Release: 3 november Genre: romantiek
Duur: verschillend
Met: Romy Schneider
Regie: verschillend



SCARFACE (1932)

De film vertelt het verhaal van de wrede greep die de georganiseerde misdaad ten tijde van de drooglegging op Chicago had. Oscar-winnaar Paul Muni zet een indrukwekkende acteerprestatie neer in de rol van Tony Carmonte, een ambitieuze misdadiger die de nietsontziende drang heeft om de grootste misdaadbaas van de stad te worden. Scarface was een baanbrekende film die werd geregisseerd door de legendarische Howard Hawks en die de reputatie van Paul Muni en George Raft als grote Hollywood-sterren vestigde. De film had een grote invloed op alle gangsterfilms die erna kwamen.

Release: 10 november
Genre: misdaad
Duur: 93 min
Met: Vince Barnett, Ann Dvorak, C. Henry Gordon, Boris Karloff Regie: Howard Hawks
Beeld: 4:3
Audio: Mono Engels

Extra's:
• Alternative ending,
• Trailers Scarface videogame en Scarface Special Edition



VALIANT

Geïnspireerd door het Duivenleger, besluit de kleine en onhandige bosduif Valiant zich aan te melden bij de Britse Duivenbrigade. Met nog vier klunzen van duiven ondergaan ze een zware training onder leiding van de strenge sergeant en voordat ze er eigenlijk klaar voor zijn, worden ze al opgeroepen om een belangrijke missie uit te voeren. De kersverse lichting moet op zoek naar een geheime boodschap, maar dit wordt ze heel lastig gemaakt door de gevaarlijke zwarte valken. Zal Valiant de missie overleven en zullen ze er in slagen om de geheime boodschap te achterhalen? Dat kun je zien in het vrolijke, maar ook spannende avontuur van Valiant!

Release: 10 november
Genre: Animatie
Duur: 75 min
Met: Ewan McGregor, Tim Curry, John Cleese, John Hurt, Jim Broadbent in de originele versie en Stany Crets, Peter Van den Begin, Filip Peeters, Manou Kersting in de Vlaamse versie
Regie: Gary Chapman
Beeld: 16:9

Extra's:
• Featurette interviews
• Scène-evolutie
• Stemopname scènes



STREEP WIL RACEN (RACING STRIPES)

De jonge zebra 'Streep' wordt per ongeluk achtergelaten door een rondreizend circus. Hij wordt geadopteerd door Nolan Walsh, een plaatselijke boer, en zijn dochter Channing. Naast hun boerderij bevindt zich een renbaan. Streep beeldt zich van jongsaf aan al in dat hij een renpaard is. Maar hij merkt al snel dat de snobistische paarden in de racerij hem liever zien gaan dan komen. Als Gans, de gekke pelikaan, hem helpt door de brommer van Channing uit te schakelen, krijgt Streep de kans van zijn leven. De shetlandpony Tucker en alle andere dieren op de boerderij helpen Streep het op de renbaan helemaal te maken!

Release: 10 november
Genre: Family Entertainment
Duur: 126 min
Met: Bruce Greenwood, Hayden Panettiere, Mandy Moore, Snoop Dogg
Beeld: 16:9
Audio: DTS en Dolby Digital 5.1



OCTOBER SKY SPECIAL EDITION

Coalwood, West Virginia, 1957. In dit stadje dicteren de kolenmijnen elk bestaan. Wanneer de middelbare scholier Homer Hickam, Jr. (Jake Gyllenhaal) de Sputnik-satelliet in de nachtelijke hemel ziet, doorbreekt hij het verwachtingspatroon en reikt hij naar de sterren. Met de steun van zijn lerares (Laura Dern) en drie vrienden zet Homer alles op alles om zelf een raket te bouwen. Ondanks een slechte scholing, een strenge vader (Chris Cooper) en een reeks mislukte lanceringen slaagt Homer erin zijn dromen te verwezenlijken in dit onvoorstelbare waargebeurde verhaal over hoop, vastberadenheid en triomf.

Release: 10 november
Genre: drama
Duur: 110 min
Met: Laura Dern, Chris Ellis, Jake Gyllenhaal, Chris Owen, Chris Cooper
Regie: Joe Johnston
Beeld: 2.35:1 Anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.0 Engels

Extra's:
• The story of the rocket boys
• Commentary
• Spotlight on location
• Trailer



CRY BABY SPECIAL EDITION

We zijn in de 50-er jaren met meisjes, auto's en rock 'n roll. 'Cry Baby' (Johnny Depp) is het stuk van de school, de droom van alle meisjes en de nachtmerrie van alle moeders. Hij leidt een snel leven met opgevoerde auto's, geflipte vrienden en vechtpartijen. En dan ontmoet hij Alison (Amy Locane), een rijk meisje uit een nette buurt. Ze worden allebei waanzinnig verliefd en zonder dat haar moeder er ook maar iets aan kan doen, stapt Alison in de wereld van 'Cry Baby'.

Release: 10 november
Genre: humor
Duur: 81 min
Met: Johnny Depp, Ricki Lake, Traci Lords, Iggy Pop
Regie: John Waters
Beeld: 1.85:1 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Surround Engels, Duits

Extra's:
• It came from Baltimore
• Feature commentary
• Deleted scenes



THE STING SPECIAL EDITION

Winnaar van zeven Oscars (1974) waaronder die van Beste Film. The Sting is één van de meest populaire en toegejuichte films die ooit gemaakt werden. Het verhaal speelt zich af in de dertiger jaren met een ambitieuze oplichter en een doorgewinterde bedrieger die beiden wraak zoeken op een doortrapte misdaadkoning, die één van hun maten vermoordde. Met de meest krankzinninge bokkesprongen weten deze twee charlatans hun vijand een hak te zetten, met een verbluffende ontknoping van het verhaal.

Release: 10 november
Genre: drama
Duur: 125
Met: Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw, Charles Durning
Regisseur: George Roy Hill
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels

Extra's:
• Art of The Sting
• A perfect script
• Making a masterpiece
• The legacy
• Production notes
• Trailer



TO KILL A MOCKINGBIRD SPECIAL EDITION

Peck won een Oscar voor zijn briljante vertolking van een advocaat die de verdediging van een onschuldige zwarte man op zich neemt. De film is een meesterwerk waarin tijd en plaats - het Zuiden ten tijde van de depressie - maar vooral de stemming onovertroffen in beeld zijn gebracht. Wanneer een blanke vrouw een zwarte man van verkrachting beschuldigt, is de uitkomst zo voorspelbaar dat geen advocaat zijn vingers er aan wil branden... behalve Peck, een stadsgenoot van aanzien. Zijn barmhartige pleidooi kost hem vriendschappen, maar leveren hem het respect en de bewondering op van zijn twee moederloze kinderen.

Release: 10 november
Genre: drama
Duur: 108 min
Met: Gregory Peck, Robert Duvall, Estelle Evans...
Regie: Robert Mulligan
Beeld: 1.85:1 Anamorphic
Geluid: Dolby Surround Engels

Extra's:
• Scout remembers
• American Film Institute Life Achievement Award
• Tribute to Gregory Peck
• Conversation with Gregory Peck



LOCK, STOCK & TWO SMOKING BARRELS SPECIAL EDITION

Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak rijker worden. Wat ze niet konden voorzien, was dat de organisator geen zin heeft om eerlijk te spelen. Resultaat: de vier raken niet alleen hun centen kwijt maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden goed te maken. Een week om een nieuw plan te verzinnen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Met alle gevolgen vandien.

Release: 10 november
Genre: thriller, comedy
Duur: 100
Met: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Vinnie Jones, Jason Statham
Regie: Guy Ritchie
Beeld: 1.85: Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans

Extra's:
• Lock, Stock and Two f**king Barrels
• Five Smoking Featurettes
• One Smoking Camera
• Publicity
• Interactive London Location Map
• Poker game



CANDYMAN SPECIAL EDITION

Zeg zijn naam 5 keer...en de terreur begint...zijn wraak is zoet. Helen, een studente, stuit tijdens het onderzoek voor haar proefschrift in de sloppenwijken van Chicago op het appartement waar ooit gruwelijke moorden zijn gepleegd door een spookachtige killer, de Candyman. Niemand heeft hem ooit gezien. Naarmate Helen verder rondvraagt en rondsnuffelt voelt ze zijn zoete en aantrekkelijke geur steeds meer om haar heen. Als ze de Candyman onmoet wil ze vluchten.

Release: 10 november
Genre: horror
Duur: 90
Met: Xander Berkeley, Kasi Lemmons, Virginia Madsen, Tony Todd
Regie: Bernard Rose
Beeld: 1.85:1 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Surround Engels, Stereo Engels

Extra's:
• Commentary
• Candyman myth
• Storyboard



BACK TO THE FUTURE 4-DISC COLLECTOR's SET

Michael J. Fox en Christopher Lloyd schitteren in de klassieke Back To The Future-trilogie. Steven Spielberg produceerde het ongelooflijke avontuur dat, dwars door de tijd heen, een doorsnee Amerikaanse jongen samen met zijn leraar naar het jaar 1955, 2015 en 1885 brengt. Dit alles in de tot de verbeelding sprekende en door plutonium aangedreven DeLorean!

Release: 10 november
Genre: actie
Duur: 330 min
Met: Michael J. Fox, Christopher Lloyd
Regisseur: Robert Zemeckis
Beeld: 1.85:1 Anamorphic
Audio: Dolby Surround Engels

Extra's:
• Audio Recording
• Conversation with Michael J. Fox
• Deleted Scenes
• Production Notes
• Making of



FC DE KAMPIOENEN SERIES 1-15

Na 15 seizoenen is F.C. De Kampioenen nog steeds met straatlengtes voorsprong de populairste Vlaamse sitcom. Het is de langstlopende en meest succesvolle VRT-productie aller tijden. De komische misverstanden in de kantine en daarbuiten zorgen voor hilarische momenten.

Release: 10 november
Genre: humor
Met: Marijn De Valck, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Johny Voners, Loes van den Heuvel, Ann Tuts, Herman Verbruggen, Jacques Vermeire, Ben Rottiers, Carry Goossens, Walter Michiels, Jaak Van Assche, Jakob Beks, Ella Leyers, Rob Teuwen, Greet Verstraete...
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Bloopers



LA ROUTE DES VINS

Een verzamelbox met alle afleveringen van de bekende documentaire reeks over de wijnstreken van Frankrijk.

Release: 10 november
Genre: special interest
Duur: 630 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Surround 2.0 Frans
Format: 6 dvd's



ZES KLASSIEKE WESTERNS
- THE PLAINSMAN (1936)
- THE TEXAS RANGERS (1936)
- THE TEXANS (1938)
- WHEN THE DALTONS RODE (1940)
- THE PALEFACE (1948)
- NO NAME ON THE BULLET (1959)


Zes westerns uit de archieven van Universal, van een komische western met Bob Hope en Jane Russell tot een paar klassieke cowboyverhalen met Gary Cooper en Randolph Scott.

Release: 17 november
Genre: western
Beeld: 4:3 (behalve No Name: 2.35: 1 Anamorphic widescreen)
Geluid: Engels mono



RED ROCK WEST

Michael (Nicolas Cage) belandt berooid in het stadje Red Rock West. De lokale kroegbaas Wayne ziet Michael aan als de Texaan die komt voor “de opdracht”. Michael moet Waynes vrouw Suzanne vermoorden in ruil voor 5.000 dollar. Als Suzanne op haar beurt Michael een voorstel doet, breekt de hel echt los... Op de vlucht met het geld voor een opdracht die hij nooit heeft uitgevoerd, ontmoet hij de ware huurmoordenaar. Nu wordt het pas écht moeilijk de nacht te overleven... Een zinderende thriller over dubbele identeteit, hebzucht, passie en moord...

Release: 17 november
Genre: thriller
Duur: 90 min
Met: Nicolas Cage, Timothy Carhart, Lara Flynn Boyle, Dennis Hopper
Regie: John Dahl
Beeld: 1.85:1 Anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Surround Engels



PIET PIRAAT EN DE BETOVERDE KROON

Piet Piraat en zijn kornuiten vissen een schilderij uit zee. In het behekste schilderij zit de hebzuchtige piraat, Kapitein Snorrebaard, gevangen. Hij roofde de Magische Kroon van Koning Hedior, waarover de hofmagiër een vloek had uitgesproken. De sterveling die deze kroon op z'n hoofd zette, zou voor altijd in een schilderij veranderen... en slechts eens om de honderd jaar voor drie dagen ontwaken. En laat het nu net honderd jaar geleden zijn dat het schip van Snorrebaard met de kroon naar de bodem van de zee zonk... De eerste Piet Piraat-film, een spannend verhaal vol humor en avontuur!

Release: 17 november
Genre: Family Entertainment
Duur: 50 min
Met: Dirk Bosschaert, Anke Helsen, Johnny Kraaikamp Jr., Dirk Van Vooren
Regie: Bart Van Leemputten
Beeld: 16:9 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Surround 2.0 Nederlands

Extra's:
• Piet Piraat leest voor



THE BLUES BROTHERS SPECIAL EDITION

Wanneer Jake en Elwood Blues koste wat het kost hun oude muziekband weer bij elkaar willen brengen om hun oude weeshuis te redden, is niet iedereen het met hun wilde gedrag eens. De politie, een bende nazi's en een zeer geheimzinnige vrouw zijn vastbesloten het tweetal voorgoed de mond te snoeren...! Wereldberoemde namen als John Candy, Ray Charles, Aretha Franklin en zelfs Steven Spielberg maakten 'The Blues Brothers' onder leiding van regisseur John Landis (Beverly Hills Cop) tot een ware klassieker.

Release: 17 november
Genre: komedie, muziek
Duur: 160 min
Met: Dan Ackroyd, John Belushi, James Brown, Cab Calloway, Ray Charles
Regie: John Landis
Beeld: 16:9 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels

Extra's:
• Transposing the music
• Extended edition
• Musical highlights
• Remembering John
• The making of
• Production notes



THE CAR

James Brolin moet het als Sheriff Wade Parent opnemen tegen een moordzuchtige zwarte wagen. Niemand weet waar de wagen vandaan komt, wie de chauffeur is, of hoe ze de auto kunnen stoppen. Sommigen fluisteren dat Satan zelf achter het stuur zit... Een onconventionele culthorrorfilm uit 1977 van de regisseur van A Man Called Horse.

Release: 17 november
Genre: horror
Duur: 1O1 min
Met: James Brolin, Kathleen Lloyd, John Marley, Elizabeth Thompson, Ronny Cox
Regie: Elliot Silverstein
Beeld: 1.85:1
Audio: Dolby Digital 5.1



MORE AMERICAN GRAFFITI

Het was een tijd van crisis, een tijd van oorlog en sociale onlusten. Een periode die komaf maakte met de onschuld van een groepje hechte vrienden dat zichzelf gevangen zag in het oog van de sixties-storm: Vietnam, Haight-Ashbury en de vredesbeweging. Volwassen worden met een lach, een traan en de wetenschap dat je altijd op je oude vrienden kunt rekenen. Een film uit 1979, en het vervolg op George Lucas' American Graffiti, met nagenoeg dezelfde cast.

Release: 17 november
Genre: drama, komedie
Duur: 106 min
Met: Candy Clark, Bo Hopkins, Ron Howard, Paul Lemat
Regisseur: B.W.L. Norton
Beeld: 2.35:1 Anamorphic widescreen
Audio: Dolby Surround 2.0 Engels



A THOUSAND ACRES

Ginny, Rose en Caroline zijn zussen. De eerste twee wonen nog steeds op het uitgestrekte landgoed van hun vader Larry. Caroline studeert rechten in de stad. Op een familiebijeenkomst kondigt Larry aan dat hij het landgoed afstaat aan zijn drie dochters. Dit besluit veroorzaakt een pijnlijke breuk tussen Larry en zijn jongste, Caroline, want die is niet zo happig op zijn “cadeau”. Wanneer hij beseft dat zijn status als familievader ten val is gebracht, bedenkt Larry zich en start hij een bitter gevecht om zijn land terug te winnen... met de hulp van Caroline. In de emotionele strijd die volgt komt de ware aard van Larry boven en stuiten Ginny en Rose op onderdrukte en langverborgen familiegeheimen.

Release: 17 november
Genre: drama
Duur: 97
Met: Jessica Lange, Michelle Pfeiffer, Jennifer Jason Leigh, Jason Robards, Colin Firth, Keith Carradine
Regie: Jocelyn Moorhouse
Beeld: 1.85:1 Anamorphic
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels



LOUIS DE FUNES GENDARME BOX

Tot grote vreugde van zijn dochter wordt agent Ludovic Cruchot benoemd tot hoofd van politie in Saint-Tropez. Terwijl haar vader kennismaakt met zijn nieuwe collega's en de jacht opent op nudisten, probeert Nicole een jongeman te imponeren door zich voor te doen als de dochter van de miljonair met het mooiste jacht in de haven. Dit onschuldige leugentje brengt een hele reeks avonturen op gang… Een box met de zes "Gendarme"-films van Louis de Funès, met name:

• De Gendarme van Saint-Tropez
• De Gendarme in New York
• De Gendarme op Vrijersvoeten
• De Gendarme op Drift
• De Gendarme ziet ze Vliegen
• De Gendarme in Paniek

Release: 24 november
Genre: komedie
Duur: 565 min
Met: Louis de Funès, Michel Lefèbvre, Jean Galabru
Regie: diversen
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0 Frans
Format: box met 6 dvd's



MADAGASCAR
1 DISC EDITION & 2 DISC SPECIAL EDITION


Melman de Giraffe en Gloria het Nijlpaard ontsnappen uit de dierentuin, maar ze komen niet ver. Ze worden op de boot naar Afrika gezet, om daar vrij gelaten te worden. Ze vallen echter met krat en al van de boot en spoelen aan op het eiland Madagascar. De dieren hebben alleen nog nooit in het wild geleefd en hebben geen idee hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, met hilarische gevolgen!

Zicht op Zoo
Alex de Leeuw (Ben Stiller) is de hoofdattractie van New York's Central Park Zoo, de koning van de stadsjungle. Een royaal rolletje dat hem best bevalt. Samen met zijn vrienden Marty de Zebra (de zwarte stand-up komiek Chris Rock), Melman de Giraffe ("Friend" David Schwimmer) en Gloria het Nijlpaard (Jada Pinkett Smith, mevrouw Will Smith) leidt hij een weergaloos luilekkerleventje. Maaltijden met de regelmaat van een
klok, een woonverblijf met zicht op zoo en dagelijks horden oude en nieuwe fans.

It's an Urban Jungle Out There
Maar de jarige Marty kampt met een midlifecrisis. De lokroep van de vrije natuur wordt hem te machtig en hij besluit, met de hulp van het lokale commandoteam – de grappigste pinguïns sinds de nonnen uit La Grande Vadrouille – een stapje in de wijde wereld te zetten, al is het maar tot het ochtendgloren. Als zijn vrienden midden in de nacht zijn
verdwijning ontdekken, gaan ze prompt naar hem op zoek.

Antarctica, Madagascar en andere vier-lettergreepwoorden
De chaos die ze in de ondergrondse veroorzaken, komt hen echter duur te staan en voor ze het weten, bevinden ze zich aan boord van een schip, richting Afrika, voor een portie gedwongen onthaasting. Een interventie van de undercover meereizende pinguïns, die
naar Antarctica willen, doet de vier vrienden echter op Madagascar belanden. Daar krijgen de rotverwende stadsmussen de cultuurschok van hun leven: niet alleen moeten ze partij kiezen voor een stam lief ogende lemuren of hun vleesetende vijanden, de "fousas", ze krijgen het ook steeds moeilijker om hun eigen natuurlijke instincten te onderdrukken. Ziet Alex Marty nog als z'n vriend of als een sappig zebraboutje?

Entertainment voor jong en oud
Een eenvoudig, maar knap verteld verhaaltje, leuke personages – zoals verder nog de zwangere moederfiguur Gloria, de hilarische hypochonder Melman en een stel literair geschoolde primaten – en een gestileerde, kleurrijke tekenfilmstijl die de meest geavanceerde computeranimatie verzoent met de klassieke slapstickcartoons uit de jaren '30 en '40, dat is de essentie van deze uitermate succesvolle kaskraker van DreamWorks. Volgens vakblad Variety haalde de film wereldwijd al meer dan 500 miljoen dollar op.

De juiste stemming
Het succes van Madagascar mag ook voor een groot deel op rekening van de sublieme stemmencast geschreven worden. Ook Sacha Baron Cohen alias Ali G draagt zijn stemmetje bij als Julian, de ravende lemurenkoning. In de Vlaamse versie krijgt u onder meer Michael Pas (Alex), Frank Dupuis (Marty), Peter van Gught (Melman) en Francesca Vanthielen (Gloria) te horen.

Wilde Eens Wat Weetjes over Madagascar?
• Madagascar is het tweede grootste eiland van onze planeet. Of het derde. Het vierde, volgens sommigen. Hoe dan ook: het is een behoorlijk groot eiland.
• Niet verschieten, maar meer dan de helft van alle kameleonsoorten leeft op Madagascar.
• Weinig overmatig drankgebruik op het exotische eiland. Probeer met een dikke tong maar
eens namen als Razafindrandriatsimaniry, Andriasandratriniony of Esoavelomandroso – drie ministers uit de huidige regering – uit te spreken. Ook het e-mailverkeer van en naar het eiland draait steevast in de soep. User unknown...

Release: 22 november (huur), 24 november (koop)
Genre: animatie
Duur: 83 min
Met: Ben Stiller, Jada Pinkett, Chris Rock, David Schwimmer Regie: Eric Darnell (Antz) & Martin McGrath (Kablam)
Regisseurs: Eric Darnell, Tom McGrath
Beeld: 1.85:1 Anamorphic Widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, Dolby Digital 5.1 Nederlands
Ondertiteling: Engels, Nederlands

Extra's:
• Fotogalerij
• Mad mishaps
• Meet the wild cast
• Enchanted island
• Behind the crates
• The tech of Madagascar
• Music video
• Trailers Shrek 2, Shark Tale, Learn to draw, Wallace En Gromit, Over The Hedge

www.madagascar-themovie.com