:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: FC DE KAMPIOENEN
PERSBERICHT: FC DE KAMPIOENEN
Bron: Universal - Datum: 2005-11-08 - Geplaatst door: Werner
F.C. DE KAMPIOENEN
Vlaamse Sitcom bekroont 15 jaar tophumor met monumentale dvd-box
Kampioen zijn is plezant...

Nu seizoen 16 (met aflevering 200) staat te trappelen in de kleedkamers, pakken VRT en Universal Pictures (Benelux) uit met een monumentaal eerbetoon aan de onbetwiste topscorer: een fraaie luxebox die alle 15 seizoenen van F.C. De Kampioenen bundelt op 30 dvd's. De box is de grootste individuele release die UPB ooit orkestreerde. Een hebbeding dat 195 afleveringen en bijna 110 uur onweerstaanbare humor bevat.

Mijn gedacht!
Sinds de allereerste aflevering werd uitgezonden op zaterdag 6 oktober 1990, hebben de Kampioenen zich in ons collectief geheugen genesteld. De komische misverstanden in de kantine en daarbuiten zorgden voor ongeëvenaarde topscores. De nooit geziene kijkcijfers werden enkel geëvenaard door de appreciatie van het publiek. De personages werden vertrouwde vrienden, hun oneliners gingen deel uitmaken van de voertaal op de werkvloer, in het stamcafé en de treincoupé. In de loop der jaren haakten acteurs af, kwamen nieuwe Kampioenen de ploeg versterken, raakten de meisjes in een nevenproject verzeild (The Championettes) en kwam er een stripverhaal op de markt.

Het draait vierkant
Verpakt in een vierkante voetbal ("gesigneerd", zoals in 't echt), bundelt de box vijf verzorgde digistaks die telkens drie seizoenen van 13 afleveringen bevatten. Elke digistak bestaat uit 6 losse dvd's en vergast de kijker op een extraatje bij de seizoenen in kwestie. De volledige lijst van de extra's en afleveringen vindt u hieronder.

De Basis
15 seizoenen op 30 dvd's in vijf digistaks
Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden
Audio: Vlaams 2.0 mono
Beeld: 4:3
Duur: 109 uur, 45 minuten

De reserven
• Bloopers
• Making of
• The Championettes in De Droomfabriek

Reeks 1-2-3
In reeks 1 maken we kennis met de Kampioenen en hun gebuur Dimitri. In reeks 2 wordt Xavier sergeant en vertrekt Bieke naar Amerika. In de derde reeks is er een besmetting in de garage en lanceert Boma zijn nieuwe worst.

Extra's:
• Bloopers Bloep Bloep bij seizoen 3

Reeks 4-5-6
In de vierde reeks wil iedereen op de motorfiets en nemen we afscheid van Oscar en Pico. Reeks 5 lijdt onder negatieve aardstralen. Xavier speelt mee in een promotiefilmpje. Tenslotte opent Carmen in reeks 6 haar krantenwinkel en spelen de Kampioenen American football.

Extra's:
• Optreden van De Championettes uit De Droomfabriek bij seizoen 4

Reeks 7-8-9
In reeks 7 komt Sinterklaas op bezoek en worden Pascale en Boma eindelijk een koppel. In reeks 8 nemen we definitief afscheid van DDT en in reeks 9 maken we kennis met Xaviers neef Bernard Waterslaeghers.

Extra's:
• Bloopers Bloep Bloep bij seizoen 9

Reeks 10-11-12
Er wordt een toneelstuk opgevoerd in reeks 10 en de Kampioenen krijgen bezoek van een Hollandse voetbalploeg. De nieuwe gebuur Fernand doet in reeks 11 zijn intrede en Bieke krijgt een nieuwe job.

Extra's:
• Bloopers
• Ann Tuts bij seizoen 10

Reeks 13-14-15
Wonderlijke gebeurtenissen in reeks 13. En de Kampioenen krijgen hippies over de vloer. In reeks 14 krijgt Pol een depressie en Billie een gitaar cadeau. In hun jubileumjaar trekken de Kampioenen naar de Ardennen, krijgen we bezoek van Marcs broer en treden Bieke en Marc in het huwelijksbootje. De feestelijke laatste aflevering ("Het huwelijk") werd bekeken door 1.668.000 kijkers!

Extra's:
• Making of bij seizoen 15 (op menu vermeld als 15 jaar de Kampioenen). Deze Making of is een special van 30 minuten, speciaal voor deze dvd samengesteld door het team van De Rode Loper.

Personages cast
Balthasar Boma - Marijn Devalck
Bernard Theofiel Waterslaeghers - Jacob Beks
Bieke Crucke - An Swartenbroekx
Billie Coppens - Laurent Roose / Rob Teuwen
Carmen Waterslaeghers - Loes Van den Heuvel
Dimitri De Tremmerie - Jacques Vermeire
Doortje Van Hoeck - Ann Tuts
Fernand Costermans - Jaak Van Assche
Mark Vertongen - Herman Verbruggen
Maurice de Praetere - Tuur De Weert
Nero - Moestiek / Sloeber
Oscar Crucke - Carry Goossens
Pascale Crucke-De Backer - Danni Heylen
Pico Coppens - Walter Michiels
Pol De Tremmerie - Ben Rottiers
Xavier Waterslaeghers - Johny Voners

Regie:
Willy Vanduren
Eric Taelman
Dirk Corthout
Stef Desmyter
Etienne Vervoort
Anne Ingelbrecht

Productie:
Bruno Raes
Marc Scheers
Rik Stallaerts

Scenario's:
Willy Van Poucke
Peter Cnop
Frank Van Laeke
René Swartenbroekx
Anton Klee
Collectief Foks
Luc Kerkhofs
Jan Schuermans
Eva Lambert
Wout Thielemans
Koen Vermeire
Bart Coorman
Nico De Braeckeleer
Jan Bergmans tre
Gerrie Van Rompaey
Knarf Van Pellecom
Mieke Verbelen
An Swartenbroekx