:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: TITANIC SE
PERSBERICHT: TITANIC SE
Bron: Fox - Datum: 2005-11-11 - Geplaatst door: Werner
TITANIC
De grootste film aller tijden eindelijk in Special en Collector's DVD-Edition
Verkrijgbaar vanaf 30 november

Titanic is niet zomaar een film, het is een mijlpaal uit de recente filmgeschiedenis, gelauwerd door filmcritici, geliefd bij het publiek. De zeldzaam mooie en meeslepende film verschijnt nu voor het eerst zoals het hoort: als schitterende special edition dubbel-dvd en vierdubbele collector's edition. Met nieuwe, nog nooit vertoonde bonustracks die je tot in detail tonen hoe deze Oscarwinnende film is gemaakt. Een film die je altijd opnieuw kan bekijken en een prachtcadeau voor de feestdagen!

Titanic, het verhaal
De verhaallijnen in Titanic vormen samen een indrukwekkend episch meesterwerk. De film start bij het relaas van Rose, een overlevende uit de ijskoude nacht van 14 april 1912, toen een ijsberg het schip openreet en kelderde. De camera glijdt over het wrak van de onzinkbaar geachte oceaanstomer en creëert zo een sterk dramatisch contrast met de glamoureuze, eerste reis die de kijkers even later van begin tot einde meemaken. Met het liefdesverhaal van Rose (Kate Winslet) en Jack (Leonardo DiCaprio) als leidmotief ontdekken we hoe het leven in dit drijvende dorp letterlijk in compartimenten verloopt, met een upper class die ver boven de zeespiegel champagne nipt terwijl de stokers diep in de onderbuik van de Titanic de ketels doen branden. Het tragische einde stevent onafwendbaar op ons af, maar tot de laatste seconde blijven we gegrepen door het drama van de Titanic.

Twee luxueuze edities voor filmliefhebbers en kenners
Voor het eerst verschijnt Titanic in twee edities die eer doen aan dit meesterwerk: een special edition op dubbel-dvd, en een collector's edition op vierdubbele dvd. Bovendien geeft Fox een vergoeding van vijf euro aan iedereen die oude inlay van zijn vorige video- of dvd-versie terugstuurt.

In de 2-disc special edition kunnen kijkers via een vertakte inhoudstafel kiezen uit een brede waaier van nog nooit vertoonde filmstukken. Deze special edition bevat:
• de geremasterde film op 16x9 formaat;
• DTS 6.1 audio;
• 4 audiocommentaren van onder meer Leonardo DiCaprio en Kate Winslet;
• onthullende blik achter de schermen;
• alternatief einde;
• Celine Dions videoclip: "My Heart Will Go On".

De 4-disc collector's edition is het neusje van de zalm. Behalve al het materiaal uit de special edition bevat deze uitgave verscheidene verwijderde scènes, nieuwe diepgaande documentaires die het avontuur achter het maken van deze film toelichten, en nog veel meer. Deze editie bevat:
• disc 1 & 2: gelijk aan special edition;
• disc 3: zeer uitgebreide "making of" van 180 minuten;
• disc 4: verwijderde scènes;
• featurettes;
• special effects;
• en nog meer dan zestig minuten aan extra's.

Cast en regie
Leonardo DiCaprio en Kate Winslet zijn als het liefdespaar in Titanic onvergetelijk geworden, en met andere glansrollen in films als The Man In The Iron Mask, Gangs Of New York en het bejubelde The Aviator is DiCaprio een van de meest succesvolle acteurs van de laatste jaren. Winslet konden we ondertussen bewonderen in bijvoorbeeld Enigma, The Life Of David Gale en Finding Neverland. Voor regisseur James Cameron is Titanic een blijvend bewijs van zijn kunnen. Cameron werd beroemd met de Terminator-films en Aliens en is nu een van de meest gevraagde regisseurs uit Hollywood.

Groot in alles
De Titanic heeft z'n naam niet gestolen. Met elf Oscars in de trofeekast laat de film zowat alles en iedereen achter zich, en met een opbrengst van 1,8 miljard dollar staat hij wereldwijd nummer één wat betreft ticketverkoop. Dat betekende ook goed nieuws voor de filmstudio, want Titanic is alsnog de duurste film die ooit werd gemaakt. In Nederland en België zijn bijna zeven miljoen mensen de film gaan bekijken en van de video gingen in de Benelux 1,6 miljoen exemplaren over de toonbank. Titanic was eveneens de eerste dvd die Fox ooit heeft uitgebracht. Nu krijgt hij écht de behandeling die hij verdient.

Van Southampton naar New York
De Titanic was een oceaanstomer van de White Star Line, een schip van 270 meter lengte dat door zijn waterdichte indeling onzinkbaar werd geacht. Op 134 kilometer voor de Amerikaanse kust, op 14 april 1912, kwam het echter in aanvaring met een ijsberg en zonk het na drie uur. Van de 2206 opvarenden stierven er 1503, mede omdat er te weinig reddingsboten voorzien waren.

De ontdekking van het wrak
In 1985 ontdekte Robert Ballard het wrak met een vanop afstand bediende onderzeeër, voorzien van videocamera's. Het schip ligt op een enorme diepte van haast drie kilometer en werd in 1986 verder bekeken door onderzoekers vanuit de duikboot Alvin. Met duikrobots werden daarna voorwerpen naar boven gehaald.

Productinformatie
Koop-dvd 2-disc special edition en 4-disc collector's edition
Titel: Titanic
Releasedatum: 30 november 2005
Genre: drama
Leeftijd: 12
Lengte: 187 min.
Geluid: DTS 6.1
Beeld: 16x9 (2.30:1)
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van regisseur James Cameron
• Audiocommentaar van cast en crew
• Historisch audiocommentaar
• Achter-de-schermen modus: in deze modus kun je tijdens de film een kijkje nemen achter de schermen met meer dan 60 filmpjes
• Nog nooit eerder vertoond spectaculair alternatief einde van 9 minuten
• Videoclip "My Heart Will Go On" van Celine Dion

+ op koop-dvd 4-disc collector's edition:
• 29 nooit eerder vertoonde verwijderde scènes
• 7 productie-featurettes
• 3 Titanic parodieën


Recent nieuws van dezelfde bron