:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: DIE MANNS
PERSBERICHT: DIE MANNS
Bron: Lumière - Datum: 2005-11-15 - Geplaatst door: Werner
DIE MANNS
DVD release 16/11/2005

De familie Mann, roman van een eeuw, is een magistrale driedelige TV-reeks over Thomas, Klaus en Heinrich Mann, Duitslands beroemdste schrijversfamilie. Met Armin Müller-Stahl als Thomas Mann.

Synopsis
De boeken van Thomas, Heinrich en Klaus Mann behoren tot het beste van wat de Europese literatuur van de 20ste eeuw heeft voortgebracht. De geschiedenis van de familie Mann is op haar beurt een kroniek van de 20ste eeuw. Geen enkele familie liet zo'n rijke schat aan geschriften na en getuigde zo intens van haar tijd, als de familie van Nobelprijswinnaar Thomas Mann. Met Elisabeth Mann-Borgese als gids, leidt regisseur Heinrich Breloer ons doorheen de odyssee van deze uitzonderlijke familie. De onzekere sfeer van de Weimar-republiek, de beangstigende opkomst van het nationaal-socialisme en de turbulente oorlogsjaren zijn onlosmakelijk verweven met de geschiedenis van de meest vooraanstaande literaire familie die ooit in Duitsland geleefd en gewerkt heeft.

Een fascinerend tijdsdocument dat werd bekroond met de Emmy Award voor Beste Buitenlandse TV-serie.

Release: 16 november 2005
Regisseur: Heinrich Breloer
Cast: Armin Müller-Stahl, Tonica Bleibtreu, Jürgen Hentsch, Veronica Ferres, Sebastian Koch, Sophie Rois, Stephanie Stappenbeck, Philippe Hochmair, Lennart Binder, Gerd David, Karl Fischer, Katharina Eckerfeld, Rüdiger Klinck, Hans-Michael Rehberg, Andrea Sawatzki, Susanne Schäfer
Ondertitels: Nederlands
Duur: 315 min. + 44 min (3-dvd)

Extra's
• Making of
• Over de familie Mann


Recent nieuws van dezelfde bron