:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: PLEASANT DAYS EN DIAS DE SANTIAGO
PERSBERICHT: PLEASANT DAYS EN DIAS DE SANTIAGO
Bron: Filmfreaks - Datum: 2006-01-16 - Geplaatst door: Werner
De Filmfreak heeft het genoegen de volgende releases op dvd aan te kondigen:
Op het Filmfreak label komt uit: Pleasant Days
Op het label Tigerreleases komt uit: Dias De Santiago

PLEASANT DAYS
Een film van Kornel Mundruzco
Winnaar Silver Leopard Locarno 2002
European discovery of the year 2002

Synopsis
Een Hongaars provinciestadje tijdens een snikhete zomer. Jeugddelinquent Peter verlaat de gevangenis en probeert de draad van zijn leven weer op te pakken. Hij vindt een tijdelijk onderkomen bij zijn zus Marika, die in een wasserij werkt. Intussen hervat hij zijn oude vak: het stelen en demonteren van auto's. Dan ontmoet hij Maja. Maja heeft Marika haar baby verkocht. Peter wordt verliefd op Maja, maar als die haar kind weer opeist, moet Peter kiezen tussen haar en zijn zus. Pleasant Days valt op door de extreme stylering. Ieder shot is een zorgvuldige compositie van vorm en kleur. De sereniteit en perfectie van het beeld contrasteren met het nihilisme van de personages. Zoals de titel van de film contrasteert met de zomer die deze Hongaarse jongeren beleven.

DVD Details:
Regie: Kornel Mundruzco
Herkomst: Hongarije 2002
Speelduur: 112 minuten
Beeld: kleur 16/9 anamorf
Regio 2, PAL
DVD 9
Taal: Hongaars Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Releasedatum huurdvd: 14 februari 2006
Releasedatum koopdvd: 13 maart 2006



DIAS DE SANTIAGO
Een film van Josué Méndez
Tigerrelease

Synopsis
Santiago Roman, een 23-jarige oorlogsveteraan, keert terug naar huis na gevochten te hebben in de jungle. Hij heeft niets anders geleerd dan vechten en na jaren in het leger gediend te hebben, moet hij een plek in het normale bestaan vinden. Zijn hoop slaat snel om als blijkt dat zijn vrouw op het punt staat hem te verlaten, en zijn familie hem op afstand houdt. Zijn geboorteplaats Lima biedt hem allesbehalve een warme ontvangst. Hij kan zich geen opleiding veroorloven en werkgevers nemen hem niet aan. Ondertussen proberen zijn oude legerkameraden hem over te halen deel te nemen aan hun nieuwe bezigheid, banken beroven. Hij is prikkelbaar, zijn frustratie groeit en als zijn vriendin van zijn geweldadige broer avances maakt en hem smeekt haar man te vermoorden, lopen de zaken uit de hand. Wanneer de spiraal van geweld eenmaal op gang is gekomen, lijkt er geen ontsnappen meer aan.

Quotes:
'A surprisingly intense debut (...), Dias de Santiago details a young war veteran with a tragic inability to adjust to civilian society' Deborah Young Variety.com
'The film's real force is in the elegance of the actor's direction, and in it's precise mise en scene' Elisabeth Lequeret (Cahiers du Cinema)

DVD Details:
Een film van Josué Méndez
Herkomst: Peru 2004
Speelduur: 83 minuten
Beeld: kleur, Z/W 16/9 Widescreen
Spaans gesproken Dolby 2.0
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans ondertiteld
Releasedatum huurdvd: 14 februari 2006
Releasedatum koopdvd: 13 maart 2006

Extra's:
Parelisa (1999) korte film van Josué Méndez
• Alternatief einde
• Making of
• Deleted scenes
• Commentaar door filmcriticus Ricardo Bedoya