:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> H.O.M. Vision >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-MAART 2006
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-MAART 2006
Bron: H.O.M. Vision - Datum: 2006-01-30 - Geplaatst door: Werner
BAADASSSSS!
A father's revolution, a son's reality

Het jaar is 1971 en het grote publiek en de filmindustrie zijn nog onbewust van de geboorte van een geweldig nieuw fenomeen, de onafhankelijke zwarte cinema. Meer dan dertig jaar na de revolutionaire film Sweet Sweetback's Baadasssss Song van zijn vader, is Mario Van Peebles de regisseur en ster in een film over de eerste stappen van zijn vader in de filmindustrie. Humoristisch en ontroerend weet Mario Van Peebles, samen met een uitstekende crew, een overtuigend beeld neer te zetten van Melvin's gewaagde en originele film.

7.6 waardering op IMDB (over 1200 votes!)
De eerste Urban Movie ooit!

DVD specs:
Titel: Baadassss!
Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 110 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: Speelfilm
Releasedatum: 24 januari 2006

Extra's:
• TrailerWEDDING NIGHT
In the game of love, it takes both sides to reach a compromise

In deze warme liefdeskomedie draait alles om toeval, onvoorziene omstandigheden en de kleine kantjes van het huwelijk: plezier gegarandeerd dus! Florence en de videogame-ontwerper Nicolas verwisselden per ongeluk van gsm. Als gevolg daarvan werden ze hals over kop verliefd en traden haast direct daarna in het huwelijk. Een jaar later wordt hun echtelijke band danig op de proef gesteld wanneer Florences luidrichtige zus hen onwetend voor een spelshow inschrijft. Ze winnen en moeten tegen wil en dank naar de Niagara Falls, waar uiteraard van alles misloopt. De acteurs geven het beste van zichzelf in dit echtelijk avontuur, waarin het toeval dat hen samenbracht nu uit alle macht een stokje in de wielen lijkt te willen steken.

DVD specs:
Titel: Wedding Night
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Taalversies: Engels en Frans
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Releasedatum: 24 januari 2006

Extra's:
• Also on dvdCHARAS, A JOINT EFFORT
Een spannende Bollywood thriller

Deze actievolle Bollywood-thriller dropt je meteen in het meedogenloze drugsmilieu van het Indische Kulu Manali, waar de beste heroïne ter wereld geproduceerd wordt. Het is er een netwerk van gangsters en corrupte politici, in voortdurende oorlog met keiharde agenten die deze smet willen opruimen. Uitgerekend in dat 'slagveld' moet een detective van Scotland Yard op zoek naar een verdwenen jonge Engelsman. Gelukkig krijgt de detective de hulp van de gids/straatboef Ashraf, en samen wagen ze het een kat-en-muisspel aan te gaan met de aartsgevaarlijke en machtige tegenstanders. Op zoek naar één verdwenen, doodsbange jongen... Spannend tot het einde als hij is, zal deze film iedere actieliefhebber weten te bekoren. Indische topkwaliteit!

DVD specs:
Titel: Charas, A Joint Effort
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0
Speelduur: 90 minuten
Genre: Bollywood Thriller
Leeftijd: 12 jaar
Releasedatum: 24 januari 2006

Extra's:
• Also on dvdFINAL EXIT

Eem Nobelprijswinnaar, een veroordeeld moordenaar en twee praktiserende christelijke tieners zijn net overleden en op weg naar hun eindoordeel. Er is nog maar één ding dat het viertal bezighoudt, namelijk wie van hen er voor de eeuwigheid in de hemel zal mogen vertoeven en wie er zal afdalen naar de diepste krochten van de hel. Dit evangelisch drama stemt tot nadenken en conftonteert de kijker met de belangrijkste keuzes in het leven van een gelovige: goed of kwaad, Jezus of Satan, hemel of hel? Final Exit is een krachtige religieuze film die warm aanbevolen wordt door Amerika's meest vooraanstaande predikanten, een absolute must voor elke gelovige!

DVD specs:
Titel: Final Exit
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Releasedatum: 24 januari 2006

Extra's:
• Also on dvdMORTAL KOMBAT CONQUEST

De veroveringstochten van de boze keizer Shao Kahn werden gestopt op Aarde, waar de goden de mensen de kans gaven zich te verdedigen in een heilig Mortal Kombat-toernooi. De beste krijgers uit beide werelden tegen elkaar in een strijd om het lot van de Aarde... In deze film draait alles om de held Kung Lao, die zo pas triomfeerde in het Mortal Kombat-toernooi met een overwinning op de gevaarlijke Shang Tsung. Earth Realm is (voorlopig) weer van de ondergang behoed. Nu wordt Lao uitverkozen om een nieuwe generatie krijgers op te leiden voor het volgende Mortal Kombat-toernooi. Maar de verbannen Tsung zint samen met de keizer op wraak en probeert Lao's pogingen uit alle macht te saboteren. Daartoe roept hij de hulp in van bovennatuurlijke bondgenoten als Subzero en Scorpion.

DVD specs:
Titel: Mortal Kombat Conquest
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0
Speelduur: 90 minuten
Genre: Actie
Leeftijd: 16 jaar
Releasedatum: 28 februari 2006

Extra's:
• Also on dvdBLACK CLOUD
The will of a warrior. The heart of a champion.

Black Cloud is een jonge Navajo-indiaan en tevens een getalenteerd, vurig bokser die voor niets of niemand terugdeinst. Wanneer Eddie, een louche rodeocowboy, zijn ex op hardhandige wijze tracht te heroveren, komt Black Cloud tussenbeide om Eddie een lesje te leren. De lokale sheriff zit Black Cloud echter al gauw op de hielen, maar stuit op Bud, de mentor en bokscoach van de jonge bokser. De sheriff besluit het gepaste moment af te wachten om Black Cloud terug te pakken, die ondertussen wordt opgemerkt door een talentscout, op zoek naar boksers voor het Olympische team. Maar Black Cloud slaat het aanbod af: hij wil alleen maar strijden voor zijn thuisland, het land van de Navajo-indianen.

DVD specs:
Titel: Black Cloud
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Speelduur: 90 minuten
Genre: Actie
Leeftijd: 16 jaar
Releasedatum: 28 februari 2006

Extra's:
• Trailer
• Also on dvdDHUND, THE FOG

Wanneer de bloedmooie Simran deelneemt aan een schoonheidswedstrijd, is ze altijd zeker van de overwinning. Dat is niet naar de zin van Preeti, die ook wel eens het kroontje zou willen dragen. Haar gewelddadige en gestoorde broer Ajit komt dit te weten en begint Simran te bedreigen: als ze deelneemt aan de wedstrijd, zal eerst haar kat en dan zijzelf gruwelijk vermoord worden. Simran slaat de waarschuwing in de wind, en vanaf dan kent ze geen minuut rust meer. Want uiteraard wint ze opnieuw, en duis is Ajit helemaal niet meer te houden. Mooie meisjes, mooie muziek, spannend verhaal. Deze Bollywood-film jaagt je op een aangename manier de stuipen op het lijf!

DVD specs:
Titel: Dhund, The Fog
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Speelduur: 160 minuten
Genre: Bollywood Action
Leeftijd: 12 jaar
Releasedatum: 28 februari 2006

Extra's:
• Also on dvdTHE HUNT FOR THE UNICORN KILLER
DVD première van deze spannende mini-serie

Gebaseerd op waar gebeurde feiten, vertelt The Hunt For The Unicorn Killer het schokkende verhaal van Ira Einhorn, een gerespecteerd Amerikaans vredesactivist in het Amerika van de jaren zeventig. Hij leeft samen met Holly Maddux (Naomi Watts), maar wanneer die hem tracht te verlaten in 1977, verdwijnt ze plotseling onder mysterieuze omstandigheden. Wat later wordt haar levenloze lichaam aangetroffen in een koffer in de flat van Einhorn, die ondertussen het land is uitgevlucht en er de daaropvolgende jaren op listige wijz in slaagt de instanties steeds een stap voor te blijven. Holly's vader blijft echter vastbesloten om gerechtigheid te laten geschieden in naam van zijn dochter en na een lange klopjacht vindt hij de 'unicorn killer' in 1997 in Frankrijk.

Extra lange speelduur van wel 240 minuten!!
Met: Naomi Watts (King Kong, 21 Grams, The Ring I en II)
Verkoop van deze titel alleen voor Nederland

DVD specs:
Titel: The Hunt For The Unicorn Killer
Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 240 minuten
Genre: Thriller/Miniserie
Leeftijd: 16 jaar
Releasedatum: 28 maart 2006

Extra's:
• TrailerLETHAL SEDUCTION
Spannende thriller met Melanie Griffith

Dit deels op feiten geïnspireerde verhaal vertelt de drieste en brutale levenswandel van een meedogenloze advocate (vertolkt door de oscargenomineerde Melanie Griffith). Elke man die in haar weg staat of haar wil verlaten, zal zij als een ware psycho gebruiken, stalken, manipuleren en zelf vermoorden. Een reporter van een krant (gespeeld door Esai Morales) ruikt lont en gaat undercover als haar assistente om haar te ontmaskeren en met een spectaculair verhaal terug te komen. Melanie Griffith speelde de pannen van het dak in films als Working Girl en Two Much, en kruipt hier met dodelijk plezier in de huid van een ijskoude advocate die zich door niets laat tegenhouden. Ten koste van alles zal zij komen waar zij wil, en haar wil is daarbij wet. Maar kan dat ongestraft?

DVD specs:
Titel: Lethal Seduction
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Speelduur: 90 minuten
Genre: Thriller/Miniserie
Leeftijd: 16 jaar
Releasedatum: 28 maart 2006

Extra's:
• Also on dvdSTEPHEN KING'S DEAD ZONE
De klassieker in een prachtige luxe slipcase!

De jonge onderwijzer Johnny Smith (Christopher Walken) komt na een afgrijselijk verkeersongeval in een diepe coma terecht. Wanneer hij vijf jaar later weer ontwaakt, ontdekt Johnny dat hij over een wel heel bijzondere gave beschikt: hij kan in de toekomst kijken van de mensen die hij aanraakt. Aanvankelijk is zijn visionair vermogen een zegen, maar na enige tijd begint hij ook angstaanjagende toekomstbeelden te zien. Als de lokale politie bovendien hoogte krijgt van zijn voorspellende have, wordt hij gearresteerd in verband met een moord. Gebaseerd op het boek van Stephen king en geregisseerd door meesterfilmer David Cronenberg (Spider, A History Of Violence) is The Dead Zone een onbetwiste horrorklassieker die na meer dan twintig jaar nog niets aan impact heeft ingeboet.

DVD specs:
Titel: Stephen King's Dead Zone
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0
Speelduur: 90 minuten
Genre: Thriller
Leeftijd: 16 jaar
Releasedatum: 28 maart 2006

Extra's:
• Also on dvd

UIT HET ARCHIEF