:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: SPEER & HITLER: THE DEVIL'S ARCHITECT
PERSBERICHT: SPEER & HITLER: THE DEVIL'S ARCHITECT
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-01-31 - Geplaatst door: Werner
DOCUDRAMA SPEER & HITLER - THE DEVIL'S ARCHITECT OP DVD

Er is veel gespeculeerd over de relatie tussen Adolf Hitler en zijn favoriete architect, bewapeningsminister en vriend Albert Speer. Speer speelde een zeer omstreden rol in Hitlers Derde Rijk. Hij bekende schuld tijdens de Neurenberger processen maar stelde tegelijkertijd dat hij 'van niets had geweten'. De Duitse award-winnende regisseur Heinrich Breloer maakte hierover een fascinerende miniserie. Dit docudrama in drie delen van elk 90 minuten wordt op DVD uitgebracht door Just Entertainment. De miniserie ligt vanaf februari in de winkel. De release bevat naast de miniserie een "making of" en een documentaire van beide 90 minuten.

Albert Speer stond bekend als 'de architect van het Derde Rijk'. Na de brand in de Rijksdag in Berlijn kreeg hij van Hitler de opdracht om een nieuw ontwerp te maken. Daarmee ontstond een vriendschap die uiteindelijk leidde tot Speers benoeming tot Rijksminister voor Bewapening en Munitie. Speer was een intellectueel en stond bekend als gentleman, maar vond het geen probleem om miljoenen dwangarbeiders uit de bezette gebieden in de wapenindustrie te werk te stellen. Als een van de weinige Nazi's bekende hij schuld tijdens de Neurenberger processen. Daarmee onderscheidde hij zich van andere Hitler-getrouwen. Hij afficheerde zichzelf als 'zondaar met een groot verantwoordelijkheidsgevoel', maar tegelijkertijd claimde hij onschuldig te zijn aan de genocide en er zelfs niets van te hebben geweten

Het docudrama van Heinrich Breloer (Die Manns'), wisselt briljant geacteerde scènes af met authentiek materiaal en laat zien dat 'de architect van de duivel' wel degelijk betrokken was bij de misdaden van het Derde Rijk.