:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Standaard Uitgeverij >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-APRIL 2006
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-APRIL 2006
Bron: Standaard Uitgeverij - Datum: 2006-02-02 - Geplaatst door: Werner
DOCTOR WHO

In deze nieuwe serie van Doctor Who speelt Christopher Eccleston de negende Dokter. Als Rose Tyler een eigenaardige vreemdeling ontmoet die zichzelf 'de Dokter' noemt, ontdekt ze dat haar moeder, haar vriend en de rest van de mensheid worden bedreigd. Voor ze er erg in heeft, wordt ze betrokken bij het gevecht om de redding van de aarde. Deze nieuwe Doctor Who-reeks was vorig jaar al een megasucces op de BBC. De reeks wordt nu ook uitgezonden op de VRT.

Aantal dvd's: 1 (DVD9)
Speelduur: 133 min.
Verschijnt in: april 2006MAGGIE'S NEW LIFE: DE COMPLETE EERSTE SERIE

Maggie, moeder van twee kinderen, is tevreden met haar leven als huisvrouw. Maar wanneer haar man haar verlaat en een relatie krijgt met een jongere vrouw, moet Maggie plotseling opnieuw beginnen. Maar ze komt er al snel achter dat dit niet het ergste is dat haar kan overkomen...

Aantal dvd's: 2
Speelduur: 276 min.
Verschijnt in: april 2006WILLIAM & MARY: DE COMPLETE EERSTE SERIE

William Shawcross is begrafenisondernemer en er zijn niet veel vrouwen die met hem willen uitgaan. Mary Gilcrest is vroedvrouw en ontmoet alleen maar aanstaande vaders en getrouwde dokters. Ze besluiten allebei zich in te schrijven bij een relatiebureau. Hun kennismaking verloopt echter niet zonxer problemen. William & Mary

THE ROAD TO WAR

Achtdelige docmentaire-serie over de echte oorzaken van de Tweede Wereldoorlog, gezien vanuit het perspectief van de belangrijkste partijen: Groot-Brittanië, Duitsland, de Sovjetunie, Italië, Frankrijk, Japan, China, de Verenigde Staten en Polen.

Aantal dvd's: 3 (DVD9)
Speelduur: 400 min.
Verschijnt in: april 2006GREAT RAIDS OF WORLD WAR II

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren kleinschalige, specialistische militaire operaties van essentieel belang voor de geallieerden. Ze brachten echter ook grote risico's met zich mee. In de zesdelige serie Great Raids Of World War II worden de gevaarlijkste missies die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden uitgevoerd, behandeld. Getuigenissen van veteranan, archiefbeelden en zorgvuldig opgezette reconstructies geven een getrouw en realistisch beeld van de gebeurtenissen.

Aantal dvd's: 1 (DVD9)
Speelduur: 180 min.
Verschijnt in: april 2006POIROT SERIE 3

De geniale Belgische detective Hercule Poirot is een creatie van Agatha Christie. Hercule Poirot, de excentrieke detective gaat prat op zijn 'kleine grijze cellen' waarmee hij de meest ingewikkelde zaken weet op te lossen

Aantal dvd's: 3 (DVD9)
Speelduur: 720 min.
Verschijnt in: februari 2006UPSTAIRS, DOWNSTAIRS SERIE 2

Tweede serie van één van de bekendste historische Britse dramaseries. Upstairs Downstairs speelt zich af rond de aristocratische familie Bellamy en hun trouwe bedienden aan het begin van de twintigste eeuw in een chique huis aan Eaton Place in Londen.

Aantal dvd's: 3 (DVD9)
Speelduur: 651 min.
Verschijnt in: februari 2006THE ATTIC - THE HIDING OF ANNE FRANK

Aangrijpende film over de gebeurtenissen vóór en tijdens het verblijf van de familie Frank in het Achterhuis in de oorlogsjaren, gezien door de ogen van Miep Gies, hun steun en toeverlaat. Gebaseerd op het boek van Miep Gies en Alison Leslie Gold: Herinneringen Aan Anne Frank. Zes keer genomineerd voor een Emmy Award, bekroond met een Emmy Award, bekroond met een American Peabody Award en een Christopher Award.

Aantal dvd's: 1
Speelduur: 120 min.
Verschijnt in: april 2006TILL WE MEET AGAIN

Till We Meet Again vertelt het meeslepende verhaal van de Lancel-dynastie tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Wanneer Eve Coudert (Cutteridge) de dochter van een vooraanstaand arts, ervandoor gaat met een knappe zanger, veroorzaakt dat een schandaal binnen de familie. Ze is niet alleen vastberaden, maar ook getalenteerd en beide eigenschappen geeft ze door aan haar dochters Delphine (Mia Sara) en Freddy (Courteney Cox). De vastberadenheid van deze vrouwen wordt echter zwaar op de proef gesteld als ze hun dromen en ambities proberen te verwezenlijken, terwijl de wereld om hen verscheurd wordt door oorlog. Het wordt allemaal nog moeilijker gemaakt door hun gewetenloze en opportunistische stiefbroer Bruno de Lancel (Hugh Grant).

Aantal dvd's: 2 (1x DVD9, 1x DVD5)
Speelduur: 281 min.
Verschijnt in: februari 2006DRIBBEL - ONTDEK HET SAMEN MET DRIBBEL

Samen met hun favoriete hondje ontdekken kinderen allemaal interessante, nieuwe dingen. Niet alleen zullen ze veel herkennen van de situaties die Dribbel meemaakt, maar ze zullen ook veel plezier beleven aan gebeurtenissen die ze zelf ook hebben meegemaakt. Een leuke dvd met zeven nieuwe tekenfilmpjes met het populaire hondje in de hoofdrol!

Aantal dvd's: 1 (DVD5)
Speelduur: 30 min.
Verschijnt in: februari 2006DRIBBEL - OP STAP MET DRIBBEL

Alledaagse, herkenbare situaties veranderen in spannende avonturen. In zes leuke tekenfilmpjes gaan kinderen op stap met hun favoriete hondje. Ze gaan met Dribbel in bad, ruimen de rommel op, gaan op schoolreisje en nog veel meer! Het is alsof ze het allemaal zelf meemaken. Ga maar gauw op stap met Dribbel!

Aantal dvd's: 1 (DVD5)
Speelduur: 30 min.
Verschijnt in: februari 2006DRIBBEL - NAAR DE OPTOCHT MET DRIBBEL

Bij oma en opa is het erg gezellig. Oma bakt koekjes en opa haalt zijn oude brandweerauto tevoorschijn voor de optocht. Ze rijden in de brandweerauto naar de optocht. Alle vriendjes van Dribbel mogen mee. Er is van alles te beleven: muziek, versierde wagens, goochelaars en nog veel meer. Het wordt een dag die Dribbel niet gauw zal vergeten.

Aantal dvd's: 1 (DVD5)
Speelduur: 30 min.
Verschijnt in: februari 2006THE SHAKESPEARE COLLECTION

In 1978 begon de BBC met het verfilmen van William Shakespeare's toneelstukken voor de televisie. Deze uitzendingen, geroemd omdat ze zo dicht bij de oorspronkelijke tekst gebleven zijn, zijn gemaakt door de beste theater-en televisieregisseurs en grote acteurs.

• Macbeth
Aantal dvd's: 1 (DVD9)
Speelduur: 146 min.
Verschijnt in: april 2006

• King Lear
Aantal dvd's: 1 (DVD9)
Speelduur: 183 min.
Verschijnt in: april 2006

• A Midsummer Night's Dream
Aantal dvd's: 1 (DVD9)
Speelduur: 116 min.
Verschijnt in: april 2006