:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
Bron: Total Film - Datum: 2006-02-10 - Geplaatst door: Werner
Op 14 maart brengt Total Film Home Entertainment de volgende twee films uit op DVD: Yo Puta, een film van Luna, en U-Carmen eKhayelitsha van Mark Dornford-May. Hieronder vindt u meer informatie over deze titels. Ook verschijnen op deze datum de eerste twee boxen uit het complete oeuvre van Van der Keuken. Zie hierover het eerdere persbericht.

YO PUTA
Een film van Luna

Yo Puta ("ik, hoer") gunt de kijker een blik in de oudste business ter wereld; de seksindustrie. Het verhaal draait om drie hoofdpersonen; een actrice (Daryl Hannah) die maar niet aan de bak komt en daarom maar haar charmes gebruikt om rijke mannen te verleiden. Zij is de buurvrouw van een studente (Denise Richards) die een boek schrijft aan de hand van interviews met verschillende mensen uit de seksindustrie. Tot slot is er een voyeuristische klant die niet alleen gebruik maakt van de diensten van de actrice, maar die ook probeert de studente probeert over te halen om in de wereld te stappen die ze in haar boek beschrijft. De vermenging van fictie en werkelijkheid geeft toegang tot de verborgen wereld van de straatprostituees, bordeelhoudsters, luxe hoeren, pooiers, vrouwenhandelaars en pornobazen.

Regie: Luna
Scenario: Adela Ibañez & Isabel Pisano
Met: Daryl Hannah, Denise Richards & Joaquim de Almeida
Herkomst: Spanje 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 87 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels en Spaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteldU-CARMEN EKHAYELISTHA
Een film van Mark Donford-May
Gouden Beer Berlijn 2005

U-Carmen eKhayelitsha wordt gesproken in gezongen in Xhosa, een van de elf officiële talen van Zuid-Afrika. De film is gebaseerd op Bizet's opera Carmen, maar verplaatst het verhaal naar het Zuid-Afrikaanse township Khayelitsha. Carmen werkt in een sigarettenfabriek en vermaakt zich met haar vriendinnen. Ze raakt in de ban van een stugge militair, maar valt ook in de smaak bij een politieman. Dit blijkt catastrofale gevolgen te hebben. De verleidelijke Carmen wordt speelbal van de omstandigheden en probeert haar zelfstandigheid te bewaren temidden van de mannen en smokkelaars in de slopenwijken.

Regie: Mark Dornford-May
Scenario: Mark Dornford-May, Andiswa Kedama & Pauline Malefane
Met: Pauline Malefane, Andile Tshoni
Herkomst: Zuid Afrika 2005
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 122 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Xhosa gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra:
• trailers

UIT HET ARCHIEF