:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: PLANET OF THE APES (2001)
PERSBERICHT: PLANET OF THE APES (2001)
Bron: Fox - Datum: 2002-01-15 - Geplaatst door: Serge
DE LANGVERWACHTE SPECIAL EDITION DVD

MET SCHITTERENDE EXTRA'S

VANAF 27 FEBRUARI TE KOOP EN TE HUUR


Planet of the Apes is eindelijk uit op een schitterende special edition dvd. Home theatre-bezitters halen het onderste uit de kan. De prachtige decors en verbluffende sound van deze tweedelige dvd-set voeren de kijkers binnen in een beklemmende apenplaneet... en topcast met onder meer Mark Wahlberg, Estella Warren, Helena Bonham Carter en Michael Clark Duncan staat garant voor haast twee uur ononderbroken kijkgenot. Bovendien bevatten de schijfjes voor elf uur aan extra's. Uitzonderlijk verschijnen zowel de koop- als de huurversie van de dvd op dezelfde dag: 27 februari wordt 'ape day'...

DE MACHT OVER DE PLANEET...
2029: astronaut Leo Davidson (Mark Wahlberg) komt met zijn ruimteschip in een wormgat terecht en belandt op een vreemde planeet, waar apen aan de macht zijn. In dit brutale en harde universum jagen de apen mensen op en gebruiken ze als slaven. Leo Davidson vormt een uitdaging voor de tirannieke heersers en zal een dramatisch veranderingsproces op gang brengen op de planeet. Daarbij krijgt hij hulp van An (Helena Bonham Carter), een sympathieke chimpansee die actie voert tegen het systeem...

FILM FACTS
Bestseller van Pierre Boulle.
Pierre Boulle is net als Jules Verne een Franse auteur die als sciencefiction-schrijver wereldwijd erkenning oogstte. Zijn La Planète des Singes geldt als een hoogtepunt in de SF-lite ratuur. Boulle schreef ook The Bridge Over The River Kwai, en ook hiervan werd de verfilming een wereldsucces.

POPULAIRE REGISSEUR
Regisseur Tim Burton (Edward Scissorhands, Batman) heeft Helena Bonham Carter (Fight Club, A Room with a View) de rol van An zonder auditie aangeboden. Voor acteur Mark Wahlberg (The Perfect Storm), een bewonderaar van Burton, volstond het te weten dat Burton de leiding had om de hoofdrol aan te nemen, zelfs zonder het script te lezen. Hij was alleen bezorgd dat hij een lendendoek zou moeten dragen.

APENSCHOOL
Terry Notary, in een vorig leven acrobaat bij het Cirque du Soleil, organiseerde tijdens de filmproductie een 'apenschool' om de tientallen acteurs te leren hoe ze als aap dienden te bewegen Zijn team volgde elke handeling in elke scène: wandelen, wapens hanteren, zelfs eten. De acteurs werden ook in kleine groepen samengebracht om als echte apen met elkaar te leren omgaan. Zijn voorbereidende research voerde Notary uit in de dierentuin, waar hij dagenlang de apen observeerde en zich voorstelde dat het mensen in pakken waren.

DE CAST OP DE SET
Een gewone werkdag voor de cast begon rond twee à drie uur 's nachts, tijdstip waarop ze op de set arriveeerden en het drie tot vier uur durende schminken kon beginnen. Om te lunchen moesten de acteurs in spiegels kijken en met chopsticks eten om het voedsel fatsoenlijk in hun muilen te krijgen. Zesvoudig Academy Award winnaar en make-up kunstenaar Rick Baker ontwierp en creëerde alle make-up voor de apen.

DRIE ONWERELDSE WERELDEN
Een aantal belanjrijke scènes werd opgenomen op het grote van Hawaii, op de barre lavavlakte bij de nog actieve vulkaan van de Kilauea. Een andere sleutellocatie was Lake Powell, waar ook bij de eerste versie van 1968 werd gedraaid. Trona Pinnacles, dicht bij Death Valley, vormde het derde decor dat het irreële gevoel in de film moest oproepen.

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: 12
Speelduur: 115 min.

Extra's:
Disc 1
• Audiocommentaar van regisseur Tim Burton en Danny Elfman
• Enhanced viewing mode: u kunt tijdens de film extra informatie opvragen

Disc 2
• Vijf mini-documentaires: Simian Academy, Face Like a Monkey, Ape Couture, Chimp Symphony Op. 37, On Location: Lake Powell, Swinging from the Trees
• Vijf screen-tests: Make-Up, Costume, Group, Movement, Stunts
• Making-Of Special
• Langere versie van vijf scènes: Launch the Monkey, Dinner, Kill Them All, An in the Trees, She's a Chimpanzee
• lnteractieve multi-angle scènes
• Script
• Fotoalbum met meer dan achthonderd beelden
• Videoclip: "Rule the Planet" remix
• TV-spots en trailers


Recent nieuws van dezelfde bron