:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> NIEUWSBERICHT: VALSE WALS NAAR ROME FILM FESTIVAL
NIEUWSBERICHT: VALSE WALS NAAR ROME FILM FESTIVAL
Bron: A-Film - Datum: 2006-08-09 - Geplaatst door: Werner
MARK DE CLOE MET VALSE WALS NAAR ROME FILM FESTIVAL

Mark de Cloe, regisseur van Valse Wals, is uitgenodigd door het Rome Film Festival voor The New Cinema Network. Dit netwerk is een initiatief van het Rome Film Festival dat plaats vindt van 13 tot 21 oktober. Het festival stimuleert jonge, getalenteerde, Europese filmmakers en biedt hen de kans om op speciaal georganiseerde bijeenkomsten over hun nieuwe projecten te discussiëren met potentiële investeerders, distributeurs en producenten. De jury, onder andere bestaande uit de Oscarwinnende producenten van No Man's Land en Mar Adentro, heeft 12 Europese filmmakers geselecteerd voor The New Cinema Network.

Valse Wals is geïnspireerd op het succesvolle theaterdrieluik Valse Wals - Bankstel - Zucht dat bij Orkater gemaakt werd. De hoofdrollen worden uitgevoerd door Ria Marks en Titus Tiel Groenestege. In de film raast het liefdesleven van een man en vrouw op een bijzondere wijze voorbij. De Cloe werkt momenteel aan de nieuwe Nederlandse speelfilm Het Leven Uit Een Dag, naar het boek van A.F. Th. van der Heijden. De film wordt geproduceerd door René Huybrechtse van Dutch Mountain Movies. Op basis van de selectie van Valse Wals wordt de Cloe tijdens het filmfestival in Rome geholpen bij zijn zoektocht naar potentiële investeerders voor dit nieuwe project.

Valse Wals zal tijdens het Rome Film Festival vertoond worden voor zowel publiek als filmprofessionals. De film is vanaf 17 augustus op DVD verkrijgbaar in Nederland en Vlaanderen.