:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHTEN: DICKENS-VERFILMINGEN
PERSBERICHTEN: DICKENS-VERFILMINGEN
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-08-29 - Geplaatst door: Werner
NOG MEER MEESTERWERKEN VAN DICKENS OP DVD

Just Entertainment is vorig jaar begonnen met het op DVD uitbrengen van een hele reeks sfeervolle verfilmingen van het werk van Charles Dickens. Het gaat hierbij om de bewerkingen die de BBC maakte van de boeken van de man die door velen wordt beschouwd als de grootste Britse schrijver aller tijden. De komende maanden verschijnen in dit kader opnieuw meerdere titels.

The Pickwick Papers
Twaalfdelige serie naar Dickens' eerste roman, die oorspronkelijk werd gepubliceerd als feuilleton, over de excentrieke leden van de Pickwick Club. De heren Pickwick, Tupman, Snodgrass en Winkle beleven allerlei amusante, vaak zelfs ronduit hilarische avonturen.
Release: september 2006.

Nicholas Nickleby
De Britse topacteur Nigel Havers speelt de titelrol in deze prachtige verfilming van een van Dickens' meest bejubelde werken. Een heerlijk zwartgallig, grappig en vooral vermakelijk verhaal dat wordt bevolkt door personages die alleen uit de pen van Dickens kunnen zijn gekomen.
Release: oktober 2006.

Bleak House
In Bleak House zien we niemand minder dan Gillian Anderson (The X-Files) in de hoofdrol: Lady Hemlock, een adembenemende schoonheid met een duister geheim. Deze recente bewerking is zichtbaar gefilmd in High Definition-kwaliteit. Een verfilming met de sfeer van toen en de dynamiek van nu.
Release: oktober 2006.

A Christmas Carol als DVD/boek-combi
In samenwerking met zusterbedrijf Just Publishers wordt een combipakket uitgegeven. In dit pakket worden de DVD met de BBC-bewerking van Dickens' kerstklassieker A Christmas Carol en de Nederlandse vertaling van het gelijknamige boek samen aangeboden. Als bonus worden, naast Christmas Carol, in het boek een aantal andere kerstverhalen van Dickens opgenomen.
Release: oktober 2006.

Twee Dickens-verzamelboxen
Tot slot verschijnen in november en december 2006 nog twee verzamelboxen met elk drie Dickens-titels op DVD.