:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS-OKTOBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS-OKTOBER 2006
Bron: Homescreen - Datum: 2006-08-30 - Geplaatst door: Werner
Bij deze de langverwachte Homescreen Nieuwsbrief met daarin de films die de komende maanden op DVD uitkomen bij Homescreen.

DOWN THE RABBIT HOLE: WHAT THE BLEEP DO WE KNOW PART 2
van Mark Vicente, Betsy Chasse en William Arntz
Te huur en te koop op DVD in augustus

What The Bleep – Down The Rabbit Hole is het indrukwekkende vervolg op de originele internationale filmhit What The Bleep Do We Know!?. De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten die een verband aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijke bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid. Hoofdpersonage Amanda zakt steeds dieper weg in een moeras van depressie en verwarring over haar leven, mannen en haar werk als fotografe. Het verhaal wordt afgewisseld met interviews met zestien van 's werelds beste natuurkundigen, ingenieurs, artsen, biologen, wetenschappers, journalisten en mystici die uitgebreid praten over het bewustzijn, het psi- (parapsychologisch) onderzoek, natuurkunde, biologie, emoties en verslavingen.

Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands/Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic



LE TEMPS QUI RESTE
van François Ozon
Te koop op DVD in september

De dertigjarige Romain is een egoïstische en arrogante modefotograaf die alles voor elkaar lijkt te hebben: een succesvolle carrière, een mooi appartement in Parijs en een leuk vriendje. Wanneer hij tijdens een fotoreportage flauwvalt en onderzocht wordt in het ziekenhuis, blijkt hij een tumor te hebben. Zijn kansen op overleving zijn minimaal en hij weigert om behandeld te worden. Romain vertelt niemand iets over zijn ziekte en reist naar zijn grootmoeder (Jeanne Moreau). Zij is de enige persoon die hij zijn geheim toevertrouwt "omdat jij net zo dicht bij de dood staat als ik". Op de terugreis naar Parijs neemt hij van een serveerster in een wegrestaurant een onverwacht aanbod aan dat zijn leven een andere wending zal geven.

Geluid: Dolby Digital 5.1 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1



BALLETS RUSSES
van Dayna Goldfine & Dan Geller
Te huur en te koop op DVD in september

Een schitterende documentaire over een revolutionaire dansgroep die bekend staat als het Ballet Russe. De groep is ontstaan uit een groep Russische vluchtelingen die nooit in Rusland hebben gedanst en splitste zich later op in twee rivaliserende dansgroepen: de 'Original Ballet Russe' en de 'Ballet Russe de Monte Carlo'. De documentaire begint bij de oprichting in 1909 door de befaamde Serge Diaghilev, beschrijft de oprichting van het Ballet Russe de Monte Carlo na de dood van Diaghilev in 1929, het ontstaan van een tweede Ballets Russes groep, de voorspoedige jaren '30 en '40 toen het Ballet Russe door Amerika toerde, tot de ondergang in de jaren '50 en '60 door stijgende kosten, groeiende ego's, competitie van buiten en intern wanbeleid.

Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld
Beeld: kleur & zw/w, 16:9 anamorphic

Extra's:
• Extra footage (66 min.),
• Roses and fall - performance op dagboekfragmenten van Nijinski (7 min.)



HABANA BLUES
van Benito Zambrano
Te koop op DVD in september

Twee jonge Cubaanse muzikanten, Ruy en Tito, delen dezelfde droom: beroemd worden en weggaan uit Havana. Ruy woont samen met de moeder van zijn twee kinderen, Caridad. Ondanks de liefde die ze nog steeds voor elkaar voelen, balanceert hun relatie toch op de rand van een breuk. Tito woont alleen met zijn grootmoeder. Beiden zijn druk bezig met de voorbereiding van hun eerste grote concert wanneer ze vernemen dat twee Spaanse producenten, Marta en Lorenzo, in Cuba zijn gearriveerd op zoek naar nieuw talent. Habana Blues is een mooie metafoor over de waardigheid, de vriendschap en de liefde.

Geluid: Dolby Digital 5.1 Spaans gesproken,
Nederlands/Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic

Extra's:
• Making of



KEBAB CONNECTION
van Anno Saul
Te koop op DVD in oktober

Kebab Connection is een hilarische komedie over twee fast-food restaurants, een gefrustreerde filmmaker, de beste commercial ooit, verboden liefde en de eeuwenoude Turks-Griekse rivaliteit. De jonge Duits-Turkse Ibo is een grote fan van Bruce Lee en heeft de vurige wens om ooit de allereerste Duitse Kung-Fu-film te maken. Om te oefenen maakt hij eerst een reclamespotje voor de dönerzaak van zijn oom. Het filmpje kent een groot succes en Ibo wordt plotseling de ster van zijn buurt. Maar dan wordt zijn vriendin Titzi zwanger en staat zijn hele wereld op zijn kop

Geluid: Dolby Digital 5.1 Duits en Turks gesproken
Nederlands/Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic

Extra's:
• Featurettes,
• Deleted scenes,
• Outtakes



SHADOWS OF TIME
van Florian Gallenberger
Te koop op DVD in oktober

Het tragische liefdesverhaal van Ravi en Masha gaat over twee kinderen die gedwongen kinderarbeid moeten verrichten in een tapijtfabriek in Calcutta, in het India van vóór de onafhankelijkheid . Ravi werkt zich op tot de beste tapijtknoper met slechts één doel voor ogen: de fabriek verlaten. Maar wanneer de fabriek Masha wil verkopen aan een slavendrijver, spendeert Ravi al zijn spaargeld om haar vrij te kopen. Ze belooft op hem te wachten in de grootste Shiva tempel van Calcutta, tijdens elke volle maan. Jaren later reist Ravi van de fabriek naar de tempel. Masha, ondertussen een populaire bordeeldanseres, bezoekt eveneens de tempel. Maar het lot lijkt hun liefde tegen te werken en ze ontmoeten elkaar niet. Pas als ze elkaar na lange tijd onverwachts weer ontmoeten - en ze allebei getrouwd zijn met een ander – kan hun liefde misschien toch (her)beginnen...

Geluid: Dolby Digital 5.1 Bengali gesproken,
Nederlands/Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic



HELLBENT
van Paul Etheredge-Ouzts & Joseph Wolf
Te koop op DVD in oktober

Hellbent is de angstaanjagende, originele, nieuwste film van scenarist / regisseur Paul Etheredge-Ouzts en Joseph Wolf, de uitvoerend producent van horrorklassiekers zoals Halloween en A Nightmare on Elm Street€. De film speelt zich af tijdens het befaamde West Hollywood Halloween Carnival, waar een seriemoordenaar blijkt rond te lopen. Een groepje van vier homoseksuele vrienden zal moeten vechten voor hun leven om de nacht door te komen waarin flamboyante kostuums, mooie mensen, drugs, muziek, dans en seks de hoofdrollen spelen. Een wilde rit die geslaagde en aantrekkelijke personages combineert met onverwachte verrassingen en shockerende angstaanjagende momenten. Hellbent is een verfrissende nieuwe klassieker in het horror genre.

Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra's:
• Back lot featurette



SECRETS OF THE CODE
van Jonathan Stack
Te koop op DVD in oktober

Gebaseerd op de bestseller van Dan Burstein. Secrets Of The Code is een must voor elke echte fan van The Da Vinci Code! De film neemt de kijker mee op een reis doorheen de geschiedenis om de diep verborgen mysteries van het verleden te ontrafelen. We worden langs de catacomben van het oude Rome geleid en ontdekken in de prehistorische grotten van Frankrijk het ene geheim na het andere. Daar waar The Da Vinci Code stopt, gaan experten in religie en geschiedenis verder en beantwoorden ze de vragen die ons geloof in het verleden vorm geven en die ons het ontstaan van het christendom helpen begrijpen.

Engels gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld



ROHMER BOX (5 DVD)
van Eric Rohmer
Te koop op DVD in oktober

5 films van Rohmer nu eindelijk samengebracht in 1 mooie box:
• Le Beau Marriage
• Ma Nuit Chez Maud
• La Marquise D'O
• La Collectionneuse
• Le Signe Du Lion



EUROPESE KLASSIEKERS BOX (12 DVD)
Te koop op DVD in oktober

12 Europese klassiekers nu eindelijk samengebracht in 1 mooie box:

• Les Valseuses
• Mephisto
• Cria Cuervos
• Fanny Och Alexander
• C'eravamo tanto amati
• L'Invitation
• De komedianten
• Yol
• Amator
• Naked
• Die Bleierne Zeit
• Hou De Trein In Het Oog