:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2006
Bron: Universal - Datum: 2006-09-15 - Geplaatst door: Werner
THE BREAK-UP

"Is that how you want to play it, Brooke? Because I can play it like that. I'll play it like Lionel Richie, ‘All Night Long', lady." - Gary Grobowski (Vince Vaughn)

Op dvd vanaf 26 oktober

Genres & grenzen
Een luxeflat in Chicago wordt de inzet én het slagveld van de pijnlijke liefdesbreuk tussen een voormalig droomkoppel. Een romantische komedie die begint waar de traditionele romcom eindigt, zeg maar. Wanneer de hoofdrollen bovendien vertolkt worden door twee giganten uit de komische sector – Vince Vaughn (Wedding Crashers) en Jennifer Aniston (Friends With Money) – dan weet je dat er binnen het relatief veilige genre wat grenzen zullen verschopt worden. Een vermoeden dat door de pers met loftuitingen én het publiek met een wereldwijde recette van 190 miljoen dollar bevestigd werd.

Pijnlijk grappig
Wanneer kunsthandelaar Brooke (Jennifer Aniston) en bustourgids Gary (Vince Vaughn) hun twee jaar oude relatie plots voor bekeken houden, steekt een onverwacht probleem de kop op. De flat die ze betrekken is van alle twee, en geen van beiden is van plan om hun handige optrekje prijs te geven. Tussen Brooke en Gary, en bij uitbreiding, de seksen, brandt een nietsontziende stellingoorlog los. Het goedbedoelde, maar meestal totaal misplaatste advies van vrienden en familie gooit alleen maar olie op het vuur. Het resultaat is een "pijnlijk grappige" kaskraker met fantastische vertolkingen van de hoofdrolspelers en de indrukwekkende supporting cast waarin we o.a. Joey Lauren Adams, Ann-Margret, Jason Bateman, Judy Davis, Vincent D'Onofrio, Jon Favreau, John Michael Higgins en Justin Long herkennen. De dvd bulkt van de extra's, met audiocommentaren, geknipte en uitgebreide scènes, outtakes en een alternatief einde.

Technische fiche:
Genre: komedie
Met: Vince Vaughn, Jennifer Aniston, Jon Favreau, Joey Lauren Adams, Ann-Margret
Regie: Peyton Reed
Duur: 102 min
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Official website: www.thebreakupmovie.net

Extra's:
• Filmcommentaar van Vince Vaughn en Jennifer Aniston
• Deleted scenes
• Extended scenes
• Outtakes
• Alternatief einde



THE A-TEAM SEIZOEN 4

The A-Team en hun zwarte bestelwagen staan startklaar voor 22 explosieve afleveringen. B.A., Hannibal, Murdock en Face binden de strijd aan met kidnappers, corrupte miljonairs, meedogenloze drugdealers en zelfs een kopstuk van de maffia. In dit seizoen treden ook heel wat bekende gasten op, zoals Rick James, Hulk Hogan en eightiesicoon Boy George. Als extraatje een bonusepisode die vooruitblikt naar seizoen 5 en een special van een half uur over het meest memorabele tv-decennium van allemaal: de jaren '80!

Release: 5 oktober
Genre: actie, avontuur
Met: George Peppard, Mr. T, Dirk Benedict, Dwight Schultz, Melinda Culea
Regie: Craig R. Baxley, Bob Bralver
Duur: 1084 - 6 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0mono

Extra's:
• Aflevering uit seizoen 5: Point of No Return
• The Great 80's TV Flashback



COLUMBO SEIZOEN 4

De legendarische Peter Falk hijst zich opnieuw in zijn verfomfaaide regenjas voor de rol die hem 4 Emmys opleverde: Inspecteur Columbo. Kidnapping, moord, bedrog en schone schijn... niets ontsnapt aan de feilloze logica van de speurneus die zich dommer voordoet dan hij is. Gastrollen zijn er dit keer voor o.a. Dick Van Dyke, Larry Storch, George Hamilton en Robert Conrad.

Release: 5 oktober
Genre: misdaad
Met: Peter Falk, Jack Cassidy, Martin Milner, Rosemary Forsyth, Barbara Colby
Regie: diverse
Duur: 515 min. - 3 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0mono

Extra's:
• Bonus Episode: Mrs Columbo: A Riddle for Puppets



KNIGHT RIDER SEIZOEN 4

Strijder voor de goede zaak Michael Knight (David Hasselhoff) trekt samen met zijn hightech paradepaardje K.I.T.T. alle registers open voor de 21 afleveringen van het vierde en laatste seizoen van de cultserie. Daarin moeten ze onder meer het hoofd bieden aan een eeuwenoude terroristische sekte en een dodelijk virus. Ook hier als bonus de half uur durende 80's tv-special.

Release: 5 oktober
Genre: actie, avontuur
Met: David Hasselhoff, Edward Mulhare, Patricia McPherson, Rebecca Holden, Peter Parros
Regie: diverse
Duur: 1042 min. - 6 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0mono

Extra's:
• The Great 80's TV Flashback
• K.I.T.T. Original Car Blue Prints



MAGNUM P.I. SEIZOEN 4

Tom Selleck herneemt zijn meest bekende rol voor het vierde seizoen van Magnum P.I. (1983-84). 21 spannende afleveringen met alle attributen en personages die we van de reeks gewoon zijn: van de rode Ferrari tot de schreeuwerige hemden, van Higgins tot T.C. en Rick, van drugdealers en moordenaars tot de lokale Hawaiiaanse schonen.

Release: 5 oktober
Genre: misdaad
Met: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti
Regie: diverse
Duur: 1035 min. - 6 dvd's$
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0mono

Extra's:
• Bonusaflevering uit Seizoen 5



AMERICAN DREAMZ

Tegenwoordig lijkt het wel of werkelijk iedereen beroemd wil zijn. Dé shortcut heet realitytelevisie. In deze satire, van de regisseur van American Pie & About A Boy, vertolkt Hugh Grant een gore slijmbal, de egocentrische gastheer van de hitshow American Dreamz (lees: Idol). Hij ontfermt zich over finalisten als Sally (Mandy Moore), een "dom" blondje met ambities, Sholem, een Jiddische rapper, en Omer, een Amerikaanse Arabier met een voorliefde voor showtunes én een geheime missie. En de aanwezigheid van de President (Dennis Quaid) als gastlid in de jury van de seizoensfinale garandeert een explosieve, onvergetelijke show...

Release: 12 oktober
Genre: komedie
Met: Hugh Grant, Chris Klein, Willem Dafoe, Dennis Quaid, Marcia Gay Harden
Regie: Paul Weitz
Duur: 102 min.
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1



LUCKY NUMBER SLEVIN SPECIAL EDITION

Slevin (Josh Hartnett) wordt aangezien voor iemand anders en komt tussen twee vuren terecht. Concreet: tussen The Rabbi (Ben Kingsley) en The Boss (Morgan Freeman), twee van de grootste criminelen van New York. Daarnaast wordt Slevin ook nog eens voortdurend in de gaten gehouden door de vasthoudende detective Brikowski (Stanley Tucci) en de beruchte huurmoordenaar Goodkat (Bruce Willis). Slevin moet zijn eigen briljant plan ten uitvoering brengen om zijn leven te redden. Met een glansrol voor Lucy Liu.

Release: 19 oktober
Genre: thriller
Met: Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu, Morgan Freeman, Ben Kingsley
Regie: Paul McGuigan
Duur: 105 min. - 2 dvd's
Beeld: 16:9
Audio: Engels 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Extra's:
• Deleted Scenes
• Trailer
• Interviews met Cast en Regisseur
• B-Roll



COMEDY CASINO

Cabaret leeft, ook in Vlaanderen, al durven we hier eerder van standup comedy gewagen. Deze dvd bevat het beste uit de live shows van vorig seizoen, met opstandige hoogtepunten van Alex Agnew, Raf Coppens, Dennis Nowé, Freddy De Vadder, Lieven Scheire, Nigel Williams, Thomas Smith, Piv Huvluv, Wouter Deprez en Bert Kruismans. Naast de hoofdmoot krijgt u als extraatje ook enkele fragmenten geserveerd uit de shows van Adriaan Van Den Hoof (Uit De Oude Doos, Adriaan Breekt Het Ijs), Wim Helsen (Songbook) en Gunter Lamoot (Veronique, You Make Me Completely Cha Cha).

Release: 19 oktober
Genre: cabaret
Met: zie synopsis
Duur: 86 + 49 min.
Beeld: 16:9
Audio: NL Dolby Surround 2.0

Extra's: zie synopsis



THUMBSUCKER

Opgroeien is niet makkelijk, hoe oud je ook bent... Justin Cobb (Lou Pucci) is 17 en zuigt nog steeds op zijn duim. Hij wil er graag mee stoppen, want zijn "afwijking" heeft negatieve gevolgen voor zijn familie, leven en identiteit. Justin zoekt en vindt hulp bij zijn goeroe/orthodontist (Keanu Reeves). Maar net nu Justin denkt dat hij eindelijk van zijn problemen af is, beginnen ze pas goed. Hij begint manisch gedrag te vertonen, blijkt aan ADHD te lijden, en rolt van de ene verslaving in de andere: van Ritalin tot weed en seks. Een beurtelings grappige en ontroerende film "met een kantje af".

Release: 19 oktober
Genre: drama, komedie
Met: Tilda Swinton, Keanu Reeves, Vincent D'Onofrio, Vince Vaughn, Lou Taylor Pucci
Regie: Michael Mills
Duur: 92 min.
Beeld: 16:9
Audio: Engels 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Extra's:
• Featurette
• Gesprek tussen Regisseur Mike Mills en auteur Walter Kirn



MCCLOUD SEIZOEN 1 & 2

"There ya' go..."
In 1970 schitterde Emmy-winnaar Dennis Weaver als de onverschrokken Deputy Marshal Sam McCloud. Van het platteland geplukt en in de grootstad New York gedropt, moet de sympathieke cowboy het niet alleen opnemen tegen het gespuis van de straat, maar ook tegen de detectives van de NYPD die alles graag volgens het boekje doen. Naast alle 11 de afleveringen van Seizoen 1 en 2, bevat de box ook de pilotaflevering van de serie en een pakkende extra aflevering van het populaire McMillan & Wife.

Release: 26 oktober
Genre: misdaad
Met: Dennis Weaver, J.D. Cannon, Terry Carter, Diana Muldaur, Ken Lynch
Regie: Lou Antonio, Noel Black
Duur: 945 min. - 4 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono

Extra's:
• Aflevering McMillan & Wife



LAW & ORDER SEIZOEN 4

Sinds de revolutionaire begindagen verzamelde L&O al meer dan 50 Emmy-nominaties. Seizoen 4 bevat 22 meeslepende afleveringen waarin de rechercheurs en openbaar aanklagers van New York als vanouds de strijd aanbinden met de welig tierende misdaad. S. Epatha Merkerson en Jill Hennessy zijn de nieuwe gezichten die in dit seizoen het $team komen versterken.

Release: 26 oktober
Genre: misdaad
Met: Jill Hennessy, Jerry Orbach, Chris Noth, Michael Moriarty, S. Epatha Merkerson, Carolyn McCormick, Steven Hill
Regie: diverse
Duur: 979 min. - 6 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Weggelaten en uitgebreide scènes



LAW & ORDER: CRIMINAL INTENT SEIZOEN 2

Seizoen 2 van Law & Order: C.I. omvat 23 afleveringen. In Criminal Intent, een afsplitsing van het moederschip (dat zelf intussen 16 seizoenen meevaart) moeten rechercheurs Robert Goren (D'Onofrio) en Alex Eames (Erbe) van de afdeling Zware Criminaliteit een aantal van de moeilijkste moordzaken uit hun carrière oplossen. Met hun psychologische aanpak verplaatsen ze zichzelf en de kijker in het brein van de verdachten. Kunnen ze de motieven achterhalen en de moordenaars vinden? Kunnen de verdachten de intensieve ondervraging van Goren weerstaan?

Release: 26 oktober
Genre: misdaad
Met: Vincent D'Onofrio, Kathryn Erbe, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance
Duur: 989 min. - 6 dvd's
Beeld: 4:3



LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT SEIZOEN 2

Deze eerste spinoff van hitreeks Law & Order slaat een heel donker steegje van de menselijke psyche in. De Special Victims Unit houdt zich bezig met seksueel getinte misdrijven zoals verkrachting, mishandeling, pedofilie en kindermisbruik.. Teamleden zijn Olivia Benson, zelf het resultaat van een verkrachting, family man Elliot Stabler, John Munch, een cynische ex-agent van de afdeling Moordzaken, Fin Tutuola, een door de wol geverfde flik uit de Hood, en hun chef Donald Cragen. Seizoen 2, uit 2000, omvat 21 afleveringen en boeiende extra's.

Release: 26 oktober
Genre: misdaad
Met: Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Richard Belzer, Michelle Hurd, Ice-T
Duur: 886 min. - 6 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0



AN AMERICAN HAUNTING

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een 19e-eeuwse familie die tussen 1818 en 1820 door een kwaadaardige geest gekweld wordt. Tot op heden is dit de enige geregistreerde zaak uit de Amerikaanse geschiedenis, waarbij een geest een dode zou veroorzaakt hebben. Het begint met vreemde geluiden rond de boerderij van de Bells en de mysterieuze verschijning van een wolf, maar escaleert al snel in bruut geweld waarvan met name de jongste dochter het slachtoffer wordt. Ten einde raad, zoeken de Bells de oorzaak bij een bizarre vrouw, die sommigen een heks noemen. Pas in 1998 dook een manuscript op, waarin een plaatselijke leraar het schokkende antwoord op de gruwelijke gebeurtenissen onthulde.

Release: 26 oktober
Genre: horror
Met: Donald Sutherland, Sissy Spacek, James D'Arcy, Rachel Hurd-Wood, Matthew Marsh
Regie: Courtney Solomon
Duur: 83 min

Extra's:
• Diverse korte docu's



NORTHERN EXPOSURE SEIZOEN 1 & 2

Dr. Joel Fleischman (Rob Morrow) is, dankzij een beurs van de staat Alaska, als dokter afgestudeerd aan Columbia University. Hoewel hij eigenlijk hoopte in Anchorage aan de slag te kunnen, wordt hij als huisdokter naar het piepkleine stadje Cicely, in Alaska, gestuurd om zo zijn opleiding terug te betalen. De plek is afgelegen, de inwoners vreemd en excentriek en Joel wil niets liever dan naar New York terugkeren. Drijvende kracht achter de reeks was de "doen ze het of doen ze het niet"-dynamiek tussen Fleischman en Maggie O'Connell, een rol van Janine Turner. De reeks liep zes seizoenen, van 1990 tot 1995. Bevat seizoen 1 en 2 van de alomgeprezen tv-serie.

Release: 26 oktober
Met: Rob Morrow, Janine Turner, Barry Corbin, John Corbett
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0



ANGELIQUE - THE COMPLETE COLLECTION

De aangrijpende avonturen van de beeldschone Angélique (Michèle Mercier) en haar aanvaringen met het noodlot, netjes verpakt in een box met vijf films. Haar liefde voor de rijke graaf van Toulouse, Joffrey de Peyrac (Robert Hossein), strookt niet altijd met de plannen van andere machtige mannen. Romantiek en passie ten tijde van Louis XIV - de Zonnekoning, met die heerlijke Franse zweem uit de jaren '60...

• Angélique, Marquise Des Anges 1964
• Merveilleuse Angélique 1965
• Angélique Et Le Roy 1966
• Indomptable Angélique 1967
• Angélique Et Le Sultan 1968

Release: 26 oktober
Genre: avontuur, romantiek
Met: Michèle Mercier, Robert Hossein
Regie: diverse
Duur: 485 min. - 5 dvd's
Beeld: 2.35:1
Audio: Frans 1.0

Extra's:
• Diverse korte documentaires



SEAQUEST DSV SEIZOEN 1

Tegen het midden van de 21e eeuw heeft de mensheid de oceanen ingepalmd. De UEO (United Earth Oceans) wordt opgericht om de zeven zeeën te beschermen. Nathan Bridger (Roy Scheider), een topofficier van de UEO die zich na de dood van zijn vrouw op een afgelegen eiland terugtrok om er dolfijnen te bestuderen, keert terug in dienst wanneer iemand probeert de Seaquest DSV te kapen. Als ontwerper van de hightech onderzeeër, de krachtigste van de UEO, voert hij het bevel over een bont allegaartje van personages. 23 afleveringen, met gastoptredens van o.a. Charlton Heston, William Shatner en Seth Green.

Release: 26 oktober
Genre: sciencefiction
Met: Roy Scheider, Stacy Haiduk, Rosalind Allen, Royce D. Applegate, Stephanie Beacham
Regie: Gabrielle Beaumont, Steve Beers
Duur: 6 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.1 stereo



DEAD & BREAKFAST

Zes vrienden op doorreis overnachten in het slaperige stadje Lovelock. Des morgens blijken zowel de eigenaar als de kok vermoord. Voor de plaatselijke Sheriff is het duidelijk wie de daders zijn. Tot overmaat van ramp blijken de inwoners plots allemaal bezeten door een mysterieuze macht. De zes zien zichzelf belegerd in hun B&B. Smakelijke horror à la Evil Dead II en Dawn of the Dead.

Release: 26 oktober
Genre: horror
Met: Ever Carradine, Portia de Rossi, David Carradine, Bianca Lawson, Jeffrey Dean Morgan,
Regie: Matthew Leutwyler
Duur: 85 min.
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Digutal 5.1 Engels DTS 5.1

Extra's:
• Bioscooptrailer



SEVERED

Een groot houtkapbedrijf experimenteert met genetische modificatie in een uithoek van een groot bos, om zo extra opbrengsten te genereren. Het experiment loopt echter dramatisch uit de hand: een groep houthakkers en milieuactivisten raken besmet en veranderen in bloeddorstige, zombieachtige wezens die de jacht inzetten op de weinige, doodsbange overlevenden.

Release: 26 oktober
Genre: horror
Met: Leanne Adachi, JR Bourne, Sage Brocklebank, Paul Campbell, Julian Christopher,
Regie: Carl Bessai
Duur: 95 min.
Beeld: 16:9



THE SIX MILLION DOLLAR MAN SEIZOEN 2

De avonturen van Steve Austin, de verongelukte astronaut die de bionische man werd. Onder toezicht van Oscar Goldman en Rudy Wells, de wetenschapper die hem zijn tweede cyberleven schonk, moet Austin allerlei geheime opdrachten uitvoeren. Met de superieure kracht van zijn nieuwe armen en benen en zijn bionische oog als extra troef, bindt hij de strijd aan met vijandelijke agenten, aliens en gestoorde wetenschappers. De Man van Zes Miljoen "liep" tussen 1974 en 1978 en groeide in geen tijd uit tot een cultfenomeen. Better. Stronger. Faster. Seizoen 2 bestaat uit 22 afleveringen, en naar het einde van de jaargang toe maken we kennis met The Bionic Woman.

Release: 26 oktober
Genre: avontuur, sciencefiction
Met: Lee Majors, Martin Balsam, Richard Anderson...
Duur: 6 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels 1.0 mono



THE BIONIC WOMAN SEIZOEN 2

In 1975 maakt Lindsay Wagner als Jaime Sommers een gastoptreden in De Man Van Zes Miljoen. Hoewel het meteen klikt tussen Steve en zijn ex-vriendinnetje, verhindert een tragisch valschermongeval een gelukkige afloop. Zelfs een levensreddende, bionische ingreep mag niet baten. Haar lichaam stoot de ledematen af en Austins aanstaande overlijdt. Maar zie: toen tv-netwerk ABC besefte hoezeer de vertolking van Lindsay Wagner de kijkers had weten te beroeren, verrees Jaime op miraculeuze wijze uit de doden en kreeg de actrice prompt haar eigen reeks. The Bionic Woman was goed voor drie seizoenen, van 1976 tot 1978. Seizoen 2 bestaat uit 22 afleveringen, waaronder verschillende meerdelige episodes.

Release: 26 oktober
Genre: sciencefiction - tv-serie
Met: Lindsay Wagner, Richard Anderson, Christopher Stone, Martin E. Brooks
Duur: 6 dvd's
Beeld: 4:3
Audio: Engels 1.0 mono



SPIKE LEE COLLECTION

Vijf pareltjes uit het vroege oeuvre van regisseur Spike Lee. De "joints" in kwestie zijn:

Do The Right Thing 1989
De warmste dag van het jaar doet de gemoederen (en het racisme) hoog oplaaien in Brooklyn.

Mo' Better Blues 1990
Een door muziek geobsedeerde trompettist kan niet kiezen tussen zijn twee vriendinnen. Een voorval met zijn manager slaat zijn wereld aan diggelen.

Jungle Fever 1991
De relatie van een zwarte, getrouwde architect met zijn Italiaanse secretaresse stuit op meer dan één taboe...

Crooklyn 1994
De lotgevallen van de Carmichaels tijdens een bijzondere zomer in Brooklyn. Een harde, kleurrijke schets van het gezinsleven.

Clockers 1995
Strike, een "clocker", maakt kans op promotie in een drugsnetwerk. Dan legt een van zijn rivalen het loodje. Twee detectives moeten de zaak oplossen.

Release: 26 oktober



RAMBO TRILOGY

John Rambo is back, driewerf hoera. Een box boordevol testosteron en extra's.

Release: 26 oktober
Genre: actie
Met: Sylvester Stallone
Regie: diverse
Duur: 280 min. - 4 dvd's
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Audiocommentaar van auteur David Morrell, regisseurs George Morrell en Peter MacDonald
First Blood:
• Nieuwe documentaire: Drawing First Blood: Creating John Rambo - 20 Years Later
Rambo II
• Nieuwe documentaire: We Get to Win This Time: The Rambo Phenomenon
Rambo III
• Nieuwe documentaire: Afghanistan: Land In Crisis: An Indepth Look
Extra schijf
• Een 7-tal featurettes
• De documentaries "An American Heroes Journey", "The Real Nam: Voices From Within" - "Guts and Glory"