:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2006
Bron: A-Film - Datum: 2006-11-05 - Geplaatst door: Werner
SHOPGIRL

Mirabelle Buttersfield woont alleen in LA en werkt op de handschoenenafdeling van de exclusieve kledingzaak Saks Fifth Avenue. Ze is zo wanhopig op zoek naar de ware dat ze zelfs ingaat op de avances van Jeremy. Deze kan zo slecht met vrouwen omgaan dat hij niet schroomt haar op hun eerste uitje te vragen haar eigen bioscoopkaartje te betalen. Wanneer Mirabelle even later kennismaakt met de wat oudere, geraffineerde Ray Porter, maakt ze het snel uit met de jonge Jeremy. Hoewel Ray al vanaf het begin duidelijk maakt dat hij geen vaste relatie wil, gaat Mirabelle er helemaal in op. Ondertussen blijft ook Jeremy hopen op een kans bij Mirabelle...

Regisseur: Anand Tucker
Cast: Claire Danes (Stage Beauty), Steve Martin (The Pink Panther), Jason Schwartzman (Marie Antoinette)
Speelduur: 104 min
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 14-12-2006

Extra's:
• Trailer



BREAKFAST ON PLUTO

Breakfast On Pluto volgt het onalledaagse leven van Patrick Braden (Cillian Murphy). Al vanaf zeer jonge leeftijd weet Patrick dat hij anders is, en charmant doch koppig laat goed van de tongriem gesneden pleegkind Patrick zich door niemand van de wijs brengen. Als hij opgroeit verlaat hij resoluut het kleine Ierse stadje van zijn jeugd, om in de jaren '60 in Londen weer op te duiken als travestiet in een cabaretshow. Regisseur Neil Jordan vertelt wederom een modern sprookje op een hartverscheurend mooie manier.

Golden globe nominatie beste acteur

Regisseur: Neil Jordan (The Crying Game)
Cast: Cillian Murphy (The Wind That Shakes The Barley), Liam Neeson (Schindler's List), Stephen Rae The Crying Game)
Speelduur: 135 min.
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 14-12-2006

Extra's:
• Trailer
• Commentaartrack van Neil Jordan & Cillian Murphy (Engels gesproken, niet ondertiteld)
• Interview met Cillian Murphy (+/- 9 min.)



PRETPARK NEDERLAND

Nederlanders doen vreemde dingen met hun vrije tijd. Zo veel wordt duidelijk in de documentaire die Michiel van Erp maakte over de plaatsen waar de gemiddelde Nederlander recreëert: Bataviastad, de Efteling, de Libelleweek ergens in de polder, Gay Pride en het Prinsengrachtconcert. Van Erp portretteert, met de hem kenmerkende tongue in cheek, de deelnemers aan en organisatoren van de evenementen. Rode draad is de groep rondreizende Chinese toeristen, die alle gebeurtenissen met dezelfde argeloze verbazing gadeslaan. De film geeft, met vaak hilarische beelden, een scherp inzicht in de volksaard van de Nederlanders, die met doorzichtige trucs publiek tot kopen proberen te verleiden, massaal vanuit de provincie naar Amsterdam trekken om een dagje 'homo's te kijken' en alle verbods- en fatsoensregels overtreden voor een goed plekje in de gracht bij een gratis concert.

Regisseur: Michiel van Erp
Speelduur: 90 min.
Geluid/Taal: Nederlands: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 14-12-2006

Extra's:
• Trailer



THE ROAD TO GUANTÁNAMO *

September 2001. Asif Iqbal's moeder heeft in Pakistan een bruid voor haar zoon gevonden in een dorpje niet ver van Faisalabad. Enkele dagen later gaat Asif (19) vanuit zijn woonplaats Tipton in Engeland naar de Punjab om zijn toekomstige vrouw te ontmoeten. Asif nodigt vanuit Pakistan zijn Engelse vrienden Ruhel, Shafiq en Monir uit voor het huwelijk. De vier ontmoeten elkaar tenslotte in Karachi. Samen met de Pakistaanse neef van Shafiq bezoeken ze daar een moskee. Ze worden door de Imam aangespoord naar Afghanistan te gaan om de mensen daar te helpen.
Na een uitputtende reis komen de vrienden 's nachts aan in Kandahar, waar net de eerste Amerikaanse bommen beginnen te vallen. De vier komen terecht in Kabul, waar Asif ziek wordt en ze niet verder kunnen reizen. Inmiddels willen ze zo snel mogelijk terug naar Pakistan, maar het busje dat ze huren brengt ze juist dieper in het oorlogsgebied. Ze komen terecht tussen de Taliban, en in de chaos worden ze gearresteerd. Na weken gevangschap worden de vier mannen overgevlogen naar Guantanamo, de Amerikaanse basis op Cuba. Ze worden gevangen genomen op verdenking van banden met Mohammed Atta en Osama Bin Laden. Hoewel deze beschuldigingen al snel ongegrond blijken, worden ze ondervraagd en gemarteld. Het duurt ruim twee jaar voor Shafiq, Asif en Ruhel terugkeren naar Tipton. Tot op de dag van vandaag is er geen spoor van Monir, die ze in Afghanistan zijn kwijtgeraakt. De film maakt gebruik van archiefbeelden, interviews en gereconstrueerde scènes om hun verhaal in beeld te brengen.

Berlijn Internationaal Filmfestival: Winnaar Zilveren Beer

Regisseur: Michael Winterbottom (In This World)
Cast: Riz Ahmed, Ewan Bailey, Farhad Harun
Speelduur: 95 min.
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 07-12-2006

Extra's:
• Trailer

* Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-FIlm en Cinéart



SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE

Een jonge studente gaat vrijwillig de gevangenis in om haar geliefde te redden. Nadat ze een gevangenisstraf van 13 jaar heeft uitgezeten, komt ze weer vrij. Helaas ontdekt ze dat de man haar heeft misleid. Natuurlijk laat ze dat niet zomaar over zich heengaan en smeedt ze in alle stilte haar wraakplannen.

Bangkok Internationaal Filmfestival: Beste Regie

Regisseur: Chan-wook Park (Sympathy For Mr. Vengeance)
Cast: Yeong-ae Lee, Kang-ho Song, Ha-kyun Shin, Du-na Bae
Speelduur: 112 min.
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Koreaans: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 07-12-2006

Extra's:
• Trailer
• Teaser Trailer
• Making Of (+/- 11 min.)



ISOLATION

Op een sombere winteravond raken vijf mensen betrokken in een luguber experiment dat vreselijk uit de hand loopt. Uit financiële noodzaak staat landbouwer Dan Reilly toe dat een bio-technologie laboratorium vruchtbaarheidstest uitvoert op zijn dieren. Wat hij niet weet is dat de proeven van zijn nieuwe werkgever illegaal zijn en zijn veestapel ernstig kunnen verminken. De plaatselijke dierenarts, rijkelijk beloond voor haar medewerking, begint te vermoeden dat de tests niet zo onschadelijk zijn als men iedereen wil doen geloven. Ondertussen belanden twee van huis weggelopen tieners op de boerderij. Ongewild worden ze meegesleept in deze onvoorstelbare en levensgevaarlijke nachtmerrie.

Regisseur: Billy O Brien
Cast: Stanley Townsend (Harry Potter And The Goblet Of Fire), Sean Harris (The Discovery Of Heaven), Essie Davis (Girl With A Pearl Earring)
Speelduur: 95 min.
Geluid/Taal: Engels: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 07-12-2006

Extra's:
• Trailer
• Interviews (+- 29 min.)



THE VENGEANCE TRILOGY
- SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE
- SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE
- OLD BOY *


Regisseur: Chan-wook Park
Scenario: Chan-wook Park, Seo-Gyeong Jeong, Garon Tsuchiya (story Old Boy)
Cast: Kang-ho Song, Ha-kyun Shin, Du-na Bae, Min-sik Choi, Hye-jeong Kang, Ji-tae Yu, Yeong-ae Lee
Genre: Actie
Land: Zuid Korea
Jaar: 2006

Synopsis
Hoe veranderen gewone mensen in monsters? Tussen 2002 en 2005 zorgde Park Chan-wook met drie ogenschijnlijk losstaande films voor een ongekend hoogtepunt binnen de volop bloeiende Zuid-Koreaanse filmcultuur. Met wraak als overkoepelend thema rijgt een bloedrode draad Sympathy For Mr. Vengeance, Oldboy en Sympathy For Lady Vengeance aaneen. Goed en kwaad lopen dwars door elkaar, en de grens tussen dader en slachtoffer blijft altijd onduidelijk. Het zijn drie films met twee gezichten: virtuoos en kleurrijk aan de buitenkant, maar donker, haatdragend en gruwelijk aan de binnenkant. De Vengeance Trilogy maakt van filmkijken een fysieke belevenis.

De doofstomme Ryu is in Sympathy For Mr. Vengeance ten einde raad. Om een niertransplantatie voor zijn zieke zus te verzorgen bedenkt hij een plan om de dochter van zijn baas te ontvoeren, maar dat loopt heel anders dan gepland. In de Mangaverfilming Oldboy (favoriet van Quentin Tarantino, winnaar van de Grote Juryprijs in Cannes) wordt Oh Dae-su zonder duidelijke aanleiding 15 lange jaren opgesloten. Zijn allesvernietigende zoektocht naar de dader botst met vergeten demonen uit zijn eigen verleden. Het stijlvolle sluitstuk Sympathy For Lady Vengeance laat zien hoe onrecht tot een zorgvuldig uitgekiende en genadeloze wraakexercitie leidt.

De Volkskrant over Oldboy:
"Een duizelingwekkende, virtuoos gefilmde puzzel, vol groteske personages"

Sympathy For Mr. Vengeance
Geluid/Taal: Koreaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of (+/- 30 min.)

Sympathy For Lady Vengeance
Geluid/Taal: Koreaans DTS 5.1, Koreaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Trailer
• Teaser Trailer
• Making Of (+/- 11 min.)

Old Boy
Geluid/Taal: Koreaans DTS 5.1, Koreaans Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Director's Commentary Track

Releasedatum: 07-12-2006



INITIAL D.

Synopsis
De vader van Takumi Fujiwara heeft een tofoe-zaak, en al jarenlang brengt Takumi de tofoe naar de klanten. Zodoende heeft hij de route over de berg Akina inmiddels al zo vaak met grote snelheid afgelegd, dat hij zonder het te weten een van de beste racers van Japan is geworden. Deze bergweg is zeer populair bij de lokale straat-racers en op een nacht verslaat Takumi geheel onverwachts een van de allerbeste coureurs. Bijgestaan door z'n vriend Itsuki en door de wijze woorden van z'n vader Bunta duikt Takumi in de razendsnelle wereld van de illegale straat-races.

Regisseurs: Andrew Lau & Alan Mak
Scenario: Felix Chong & Shuichi Shigeno
Cast: Jay Chou, Edison Chen, Anthony Wong Chau-Sang, Shawn Yue, Jordan Chan, Chapman To, Anne Suzuki, Kenny Bee
Genre: Actie
Land: China
Jaar: 2005
Release: 14-12-2006
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Cantonees DTS 5.1, Cantonees Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Trailer



BEST OF ANIMA 3 *

Synopsis
Herbeleef de sterkste momenten van Anima 2006, het animatiefestival van Brussel. Naast de prijswinnaars van de nationale en internationale kortfilmcompetitie, brengt het festivalteam een eigenzinnige keuze uit de selectie 2006. Het resultaat: een rijk en gevarieerd overzicht van een animatiefilmscene die sterk evolueert en die vol overgave expirimenteert met nieuwe tendenzen en technieken. Twee kersen op de taart: een zelfportrettengalerij en 25 minifilmpjes van evenveel Belgische regisseurs, ter ere van 25 jaar Anima.

De selectie bevat:
• De Sussen En De Geuzen van Dieter Dresselaers
• Pôle Sud van Frédèric Hainaut
• Slow Motion van Pascal Adant
• Là-haut van Rémi Durin
• Hot-dog van Joke van der Steen & Valère Lommel
• Versus van François Caffiaux, Romain Noël, Thomas Salas
• Nocturne van Guillaume Delaunay
• Milch van Igor Kovalyov
• City Paradise van Gaëlle Denis
• Kutoja van Laura Neuvonen
• Histoire Tragique Avec Fin Heureuse van Regina Pessoa
• Maestro van Geza M. Toth

Scenario: Diverse
Cast: Divers
Genre: Animatie
Land: België
Jaar: 2006
Releasedatum: 09-11-2006
Geluid/Taal: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: mixed 4/3 & 16/9
Discformaat: DVD 5

Extra's:
• 25 jaar Anima: 25 minifilms
• Trailer Anima 2005
• Zelfportretten
• Postkaart van Frédéric Jannin & Laurence Bibot



Releasewijzigingen

Re-Cycle
DVD release uitgesteld naar 4 januari 2007

Daisy
DVD release uitgesteld naar 4 januari 2007

The Red Shoes (Bunhongsin)
DVD release uitgesteld naar 4 januari 2007

Figner
DVD release uitgesteld naar 18 januari 2007

Renaissance
DVD release uitgesteld naar 22 februari 2007

A Little Trip To Heaven
DVD release uitgesteld naar 1 maart 2007

* Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart