:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: FRANK CAPRA COLLECTION
PERSBERICHT: FRANK CAPRA COLLECTION
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2006-11-08 - Geplaatst door: Werner
FRANK CAPRA COLLECTION
Een must voor elke filmfan!

Release DVD koop: 7 december 2006

Sony Pictures Home Entertainment verwent de liefhebbers van echte klassiekers met de Frank Capra Collection. Zes fantastische films van deze Amerikaanse regisseur werden nu in een unieke box verzameld!

Frank Capra (1897-1991) heeft met zijn uitgebreid oeuvre heel wat prijzen in de wacht gesleept, maar zijn Columbia-periode was ongetwijfeld één van de vruchtbaarste. Drie keer kreeg hij gedurende de jaren '30 de Academy Award voor beste regisseur. Deze films kunnen dan ook niet ontbreken in de Frank Capra Collection. It Happened One Night (1934) is één van de hilarische screwball comedies waarmee Capra zo bekend werd. Wanneer een harde journalist (Clark Gable) en een weggelopen rijkeluisdochter (Claudette Colbert) elkaar door een toeval van het lot ontmoeten, hebben ze enkel eigen profijt in gedachte. Het duurt echter niet lang voor er een romantisch sfeertje heerst tussen deze twee eigenzinnige personages... Mr. Deeds Goes To Town (1936) en You Can't Take It With You (1938) tonen dan weer dat Capra ook komedies met een sociale ondertoon niet schuwde. In de eerste film tracht een arme dichter (Gary Cooper) zich te weren tegen de aasgieren die het gemunt hebben op zijn plots geërfde fortuin. In You Can’t Take It With You is er een clash tussen de goedhartige gekke familie van Alice Sycamore (Jean Arthur) en de upper class familie van haar verloofde Tony Kirby (James Stewart).

Verder bevat de box nog andere pareltjes van deze historische regisseur. In de komedie Platinum Blonde (1931) probeert de rijke Ann Schuyler (Jean Harlow) haar geliefde (Robert Williams) tot een overtuigende gentleman om te toveren. Maar wanneer de meedogenloze reporter beseft wat Ann aan het doen is, zet hij haar sociale kringen in rep en roer. American Madness (1932) vertelt het dramatische verhaal van een mensvriendelijke bankdirecteur (Walter Huston) die onder zware druk komt te staan tijdens de Grote Depressie. In Mr. Smith Goes To Washington (1939) bindt een idealist (James Stewart) de strijd aan met corruptie en bewijst hij dat het goede over het slechte kan zegevieren. Deze Frank Capra Collection is een niet te missen item voor elke filmfanaat!

UIT HET ARCHIEF