:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: BALZAC
PERSBERICHT: BALZAC
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2001-06-26 - Geplaatst door: Serge

Bridge Pictures lanceert Balzac op DVD

Met "Balzac, a life for passion" heeft Bridge Pictures een prachtige miniserie over het leven van de wereldberoemde schrijver Honoré de Balzac in huis. Gerard Depardieu neemt met veel bravoure de rol op zich.

Neef Pons (Le cousin Pons), Eugenie Grandet en Nicht Bette (La cousine Bette) is slechts een uiterst selecte greep uit het enorme oeuvre van Balzac. Dat oeuvre vertoont heel wat raakvlakken met de drama's en de avonturen uit zijn eigen leven. Balzac mag dan al een onvriendelijke, onbeleefde en allesbehalve aantrekkelijke man zijn, dat betekent nog niet dat hij geen onweerstaanbare aantrekkingskracht op vrouwen uitoefent. Van die aantrekkingskracht maakt hij gretig misbruik. Maar dan ontmoet hij Eve Hanska (Fanny Ardant), een getrouwde vrouw. Balzac schuimt zowat de halve wereldbol af in de hoop haar liefde te winnen. Als ze eindelijk samen zijn, eist zijn excessieve levensstijl zijn tol...

Het levensverhaal van Balzac
Honoré de Balzac zag het levenslicht in Tours in 1799. Honoré was de oudste van vier kinderen. Van 1807 tot 1813 zat hij op internaat in Vendôme. De rest van zijn schooltijd doorliep hij in Parijs. Daarna werkte hij als kantoorklerk bij een advocaat en volgde een rechtenstudie aan de Sorbonne. Hij raakte in die tijd erg in filosofie geïnteresseerd.

Honoré wilde schrijver worden. Zijn ouders gaven hem een kans, in een zolderkamertje had hij een jaar de tijd zijn eerste boek te schrijven. Maar Cromwell (1821), een tragedie in verzen, kende niet meteen bijval. In de jaren daama schreef hij zijn eerste romans. Om in zijn levensonderhoud te voorzien, stortte hij zich op avonturenromans voor het grotere publiek, onder pseudoniem. Het grotere werk wilde nog steeds niet lukken. Daarop werd hij vennoot van een boekhandel en kocht een drukkerij. Zijn relatie met uitgevers, schrijvers en journalisten vormden een inspiratiebron om een meedogenloze satire te schrijven over bet persmilieu. Maar de zaken bleven slecht gaan en het draaide allemaal uit op een grote financiële strop. Jaren later werd Balzac nog steeds door de lasten van een enorme schuld achtervolgd.

Na zijn faillissement greep hij weer naar de pen, deze keer wel met succes. Tussen 1829 en 1841 schreef hij negentig romans en novellen, dertig verhalen en vijf theaterstukken. Zijn twee beroemdste werken ontstonden in die tijd: Eugénie Grandet en Le Père Goriot. Er ontstond een wereld van Baizac, een wereld van romanfiguren die in diverse boeken terugkeerden. Met de beschrijvingen van verschillende milieus zoals Les Paysans (landleven), Modeste Mignon (privéleven), Le cousin Pons (het leven in Parijs) werd uiteindelijk La Comédie Humaine geboren (1842-1850).

In 1833 leerde hij mevrouw Hanska, een Poolse bewonderaarster, kennen. Hij correspondeerde intensief met haar en bezocht haar in Zwitserland, Rusland en Saksen. In maart 1850 konden ze eindelijk in het huwelijk treden. Het huwelijk was echter van korte duur: in augustus van hetzelfde jaar overleed Honoré de Balzac, in Parijs.

Deze titel is verkrijgbaar vanaf 26 juni 2001.

Specificaties:
Beeld: 1:33:1
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1999
Leeftijd: 12
Speelduur: 180 min.

Extra's:
• Fotogalerij
• Biografieën


Recent nieuws van dezelfde bron