:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: SUPERMAN LIMITED EDITION BOX
PERSBERICHT: SUPERMAN LIMITED EDITION BOX
Bron: Warner - Datum: 2002-01-16 - Geplaatst door: Serge
Warner Home Video brengt Superman Limited Edition (DVD) Box uit.

Met 8 minuten nooit vertoond beeldmateriaal in Superman I.


Huurdvd (19/2) en koopdvd (27/2).

De legendarische Superman films krijgen vanaf 19 (DVD Huur) respectievelijk 27 februari (DVD Koop) de plaats die zij verdienen in de vorm van een Limited Edition Box. Los van het op DVD bijeen brengen van Superman 1 t/m 3, is deze special edition volledig digitaal geremasterd, werden talloze details gerestaureerd en werd de geluidmix gedigitaliseerd. Tevens werd aan Superman 1 onder supervisie van regisseur Richard Donner 8 minuten niet eerder vertoond beeldmateriaal toegevoegd. Deze extra scènes bevatten nieuwe beelden van de Krypton Council, een uiteenzetting van Jor-El, die de missie van zijn zoon op de aarde extra duidelijk maakt en een verlengd fragment van Lex Luthor's oord van verderf. Christopher Reeve (Superman/Clark Kent), Marlon Brando (Jor-El), Gene Hackman (Luthor) en Margot Kidder (Lois Lane) zorgden er voor dat deze Oscar®-bekroonde film wordt beschouwd als een mijlpaal in de filmgeschiedenis.

Superman II - Synopsis
Superman II, het vervolg van de avonturen van de Man van Staal (Christopher Reeve), gaat verder waar het origineel ophield en toont spectaculaire nieuwe special effects. De kenners beschouwen Superman II een betere film dan zijn voorganger. Drie voortvluchtige supermachtige Kryptoniaanse slechteriken (Terence Stamp, Sarah Douglas en Jack O'Halloran) zijn van plan de Aarde te overmeesteren - net op het ogenblik dat Superman besluit om zijn romantische kant te tonen aan Lois Lane (Margot Kidder). Slechte timing voor de zoon van Jor-El, maar ideaal voor een fan van special-effects, die zijn droom uit ziet komen met de belegering van Metropolis. Gene Hackman (Lex Luthor) is opnieuw van de partij en met een topbezetting aan bijrollen. De regie is in handen van Richard Lester.

Superman III - Synopsis
Hoe konden de epische verhaallijn van Superman: The Movie en de spectaculaire gevechten van Superman II nog verbeterd worden? Het antwoord tref je aan in Superman III, waarin de superheld het aan de stok krijgt met de dolgedraaide computerwizard Gus Gorman (Richard Pryor). Met zijn toetsenbord als wapen laat hij Superman meer eentjes en nulletjes zien dan hem lief is. Christopher Reeve herneemt niet alleen zijn succesvolle superrol, maar diept ook Supermans menselijke kant - als journalist Clark Kent - verder uit in een romantische episode met zijn oude vlam (Annette O'Toole). Ook wanneer Superman, na blootstelling aan Kryptoniet, zijn eigen ergste vijand wordt, blijft Reeve alle facetten van zijn vertolking perfect meester. Verbluffende speciale effecten tillen dit hartverwarmende verhaal, boordevol spanning, spektakel en stunts naar een... superniveau!

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: '78-'80-'83
Leeftijd: AL
Speelduur: 390 min.

Extra's:
Superman 1
• Bioscooptrailer,
• Audiocommentaar van Richard Donner en Tom Mankiewicz (Kant A),
• 5.1 muziektrack (Kant A),
• Toegevoegde scènes (Kant A): "Jor-El and the Council", "Security Council Meeting", Baby Kal-El's Starship", Young Lois with Parents on Train", "Mrs. Kent Opens Up House", "Clark and Jimmy", "Jor-El and Superman", "Pedestrian and Clark", "Fire and Ice", "Hollywood Sign Falls"
• Special Effects Documentaires (Kant B): "Taking Flight: The Development of Superman", "Making Superman: Filming the Legend", "The Magic Behind the Cape"
• Screen tests (Kant B): "Superman (Christopher Reeve)", Lois Lane (met optioneel commentaar van casting agent Lynn Stalmaster)", "Ursa"
• Additionele muziek
• Weggelaten scènes
• TV spot
• Storyboard tot scherm (alleen via DVD-ROM)

Superman II
• Bioscooptrailer

Superman III
• Bioscooptrailer

UIT HET ARCHIEF