:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: SHOCK RELEASES EIND MAART 2007
PERSBERICHT: SHOCK RELEASES EIND MAART 2007
Bron: Filmfreaks - Datum: 2007-03-14 - Geplaatst door: Werner
RELEASES SHOCK EIND MAART 2007
In deze mailing vind u informatie over de komende shock releases, eind maart 2007.

Onze fascinatie voor kannibalenfilms vertoont soms ziekelijke neigingen. Er is een keur aan titels verkrijgbaar en wij, bij Donut films zouden ze het liefst allemaal uitbrengen. We beperken ons toch beter alleen tot de meest relevante titels uit het subgenre van de horrorfilm. Voor deze maand staat Last cannibal world aka Ultimo mondo cannibale op het programma en de maand erop komen we met de allereerste kannibalenfilm waarmee het subgenre bestaansrecht verwierf: Men From The Deep River aka Deep River Savages. Natuurlijk bestaat er meer dan alleen de kannibalenfilm. Alhoewel we daar soms aan twijfelen. Was het niet de Duitser Armin M. die in 2004 nog een advertentie plaatste op het internet, op zoek naar een geschikte kanidaat die met goedkeuring van beider partijen verorberd kon worden? Het onvoorstelbare werd werkelijk. Meer weten? In april komt het Shock label met dit uitermate bizarre en shockerende verhaal op rental uit en een maand later als koopversie: Cannibal over de kannibaal van Rotenburg. Niet voor de tere zieltjes uiteraard.

Toch is er wel degelijk meer. Naast Last Cannibal World komt het Shocklabel ook met de originele horror filmhit uit 1980: Ulli Lommel's The Boogeyman. Een paar weken later staat Nightmare Concert op het programma. En zouden we dan bijna een andere potentiele cultklassieker vergeten? The Manson Family van Jim Vanbebber is een nietsontziende shockudrama naar het waargebeurde verhaal uit de jaren '60 over Charles Manson en zijn hippie familie. Volgende keer meer hierover.

Beide titels verschijnen zoals u van ons gewend bent met opvallend vormgegeven hoezen, die de aandacht van menig klant zullen trekken. Last Cannibal World en The Boogeyman zijn leverbaar vanaf dinsdag 27 maart 2007.

The Manson Family, Men From The Deep River en Nightmare Concert staan geplanned voor de release van april. Cannibal, de kannibaal van Rotenburg komt eind April op rental uit en een maand later als koopversie.



LAST CANNIBAL WORLD

Alhoewel Last Cannibal World niet zo wreed is als Cannibal Holocaust, wordt de film door vele beschouwd als een van de beste binnen het Italiaanse kannibalen subgenre van de horrorfilm. Net als z'n opvolger wordt de film gekenmerkt door een veelheid aan geweld, inventiviteit en een reeks aan zeer realistisch en gruwelijke kannibalen scenes. Dit, de soms lachwekkende dialogen en de idiote naaktscenes maakt deze film tot een onvergetelijke cult favoriet

Synopsis:
Twee ingenieurs zijn per vliegtuig op weg naar een onderzoekslocatie op een afgelegen plek in de jungle. Bij de landing raakt het vliegtuig beschadigd. Wanneer zij toch hun kamp bereiken blijkt het volkomen verlaten te zijn. De daaropvolgende nacht worden ze belaagd door een groep wilden en als dit ook nog kannibalen blijken te zijn proberen ze zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Eén van de mannen wordt door de kannibalen gevangen genomen en er ontvouwt zich al snel een bloedstollend en bizar avontuur.

Specificaties:
Regisseur: Ruggero Deodato
Speelduur: circa 90 minuten
Video: Anamorphic Widescreen
Audio: Italiaans Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld
Genre: horror/avontuur
Regio code: PAL 2

Extra:
• Trailershow,
• Picture gallery,



THE BOOGEYMAN (1980)

De tweede release voor deze maand is The Boogeyman. The Boogeyman behoort tot een reeks van succesvolle horrorfilms die begin jaren tachtig furore maakten. In een aantal landen was The Boogeyman alleen in een zwaar gecensureerde versie te verkrijgen terwijl de film in Engeland zelfs een lange tijd geheel verboden is geweest.

Synopsis
Lindsay is als klein kind getuige van een gruwelijke moord wanneer zij toekijkt hoe haar broertje de psychopatische vriend van hun onverschillige moeder doodsteekt. Deze gebeurtenis blijft haar in haar latere leven achtervolgen via visioenen en nachtmerries. Wanneer zij als jonge vrouw naar de plek van de moord terugkeert om haar angsten te overwinnen lijken deze echter werkelijkheid te worden.

Specificaties:
Regisseur: Ulli Lommel
Cast: David Carradine, Suzanna Love, Ron James
Speelduur: circa 90 minuten
Video: digitally restored version
Audio: Engels Dolby Digital gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Horror/ Avontuur
Regio code: PAL 2

Extra:
• Picture gallery,
• Trailershow,
• TV spots