:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> BIFFF >> NIEUWSBERICHT: 25e EDITIE BIFFF BRUSSEL
NIEUWSBERICHT: 25e EDITIE BIFFF BRUSSEL
Bron: BIFFF - Datum: 2007-03-29 - Geplaatst door: Werner
BRUSSELS INTERNATIONAL FESTIVAL OF FANTASTIC FILM
Het leukste filmfestival van Europa viert zijn vijfentwintigste levensjaar

Ondanks de kleine oppervlakte kent ons land een aantal festivals die wereldwijd bekend zijn. Denk maar aan muziekfestivals als Rock Werchter of Blue Note en filmfestivals als dat van Gent. Wanneer je aan kenners vraagt op welk filmevenement de beste sfeer te vinden is, zal er echter een antwoord steeds terugkeren: het Brussels International Festival of Fantastic Film!

Nergens anders zie je elk jaar zoveel bekende gezichten terug (behalve als ze verborgen blijven achter vreemdsoortige maskers of enkele lagen bodypaint), nergens anders is er zoveel samenhorigheid tussen het publiek en nergens anders mogen de bezoekers zich tijdens de vertoningen zo uitleven. Nieuwelingen leren al snel dat heel wat films interactieve ervaringen worden en tijdens de Nachten - sinds vorig jaar zijn er twee - hoeft het al geen verbazing meer te wekken als sommige aanwezigen hun voetbaltoeters of wc-rolletjes bij hebben.

Toch draait het BIFFF niet enkel rond de uitstekende sfeer. Het festival is immers de uitgelezen plaats om filmpareltjes te ontdekken die anders mogelijk verborgen zouden zijn gebleven. Naast prenten die even later ook furore zullen maken in de grote bioscoopcomplexen, kan je er immers ook allerlei andere interessante werkjes terugvinden, van arthouse tot cult en meer mainstream. Ook het begrip 'fantastische film' mag ruim geïnterpreteerd worden, want van 5 tot en met 17 april wordt niet enkel het fantasy genre, maar ook de sciencefiction, horror, thriller en zelfs comedy voorgeschoteld.

Ook dat is echter nog niet alles. Er zijn namelijk ook heel wat nevenactiviteiten: filmgerelateerde evenementen (zoals de Masters of Horror-nacht, de kortfilmvoorstellingen, de Battlestar Galactica-voorstelling en de Star Wars-conventie), maar ook tal van andere activiteiten (de bodypaintingcompetitie, bijvoorbeeld, of het geweldige Bal van de Vampiers, de animatie in het gebouw zelf, de avondlijke dj-sets en nog veel meer) gepland.

Voor het eerst verlaat het Brussels International Festival of Fantastic Film de Passage 44 om onderdak te zoeken in het multifunctionele Tour & Taxis-gebouw. Meteen worden 300 extra zitplaatsen beschikbaar en kunnen zowat alle evenementen gecentraliseerd worden, ook al blijft zaal Nova 'kleinere' maar daarom zeker niet minder goede films en retrospectieven vertonen. Wie een restaurant, snackbar of bar nodig heeft, hoeft dus niet eens naar buiten te gaan en ook het Bal van de Vampiers vindt deze keer in hetzelfde gebouw plaats. Om alles nog gemakkelijker te maken, is er bovendien elke dag een gratis shuttleservice voorzien!

Wie het BIFFF nog nooit heeft bezocht, weet dus wat hem of haar te doen staat. Of je nu houdt van films, leuke evenementen of gewoon geniet van een heel leuke sfeer: het Brussels International Festival of Fantastic Film is tussen 5 en 17 april the place to be! Wie al eens eerder is geweest, weet het ondertussen al lang: dit zijn twee weken om niet te missen!

Ook Dutch FilmWorks zal weer vertegenwoordig zijn middels enkele topfilms, zoals het spannende Unknown en het bizarre Black Sheep. Films die je in april voor de eerste keer kunt zien voor ze elders beschikbaar worden, dus! Zo blijft ook Dutch FilmWorks het BIFFF steunen. Omdat DFW in het festival gelooft, en omdat het BIFFF elk jaar opnieuw bewijst dat het bij de allergrootsten thuishoort.

Informatie vindt U op de website van BIFFF zelf: BIFFF.


Recent nieuws van dezelfde bron