:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MAELSTRÖM MEI 2007
PERSBERICHT: RELEASES MAELSTRÖM MEI 2007
Bron: Filmfreaks - Datum: 2007-04-18 - Geplaatst door: Werner
Filmfreak Distributie kondigt met groot genoegen de 3 nieuwste releases van het Maelström label aan:
• Secret Ceremony
• Two Lane Blacktop
• Boom!

Releasedatum is 14 mei.

SECRET CEREMONY

Leonara - een ouder wordende prostituee - rouwt om haar verdronken dochtertje. Dan ontmoet ze de labiele Cenci, die als twee druppels water op het meisje lijkt. De naar liefde hunkerende Cenci ziet in de koele, tragische Leonara haar dode moeder. Hun relatie – aanvankelijk een gedroomd spiegelbeeld van een verloren werkelijkheid – laveert tussen wanen en wederzijdse wreedheid. De terugkeer van Cenci's stiefvader – die een dubieuze relatie onderhield met de levenden en de doden – verstoort het fragiele spel op brute wijze... In deze somptueus in beeld gebrachte psychologische triller van Joseph Losey speelt Elizabeth Taylor met verve één van haar meest veelzijdige rollen: van treurende moeder tot egoïstisch kreng. Een jonge Mia Farrow is overtuigend als de breekbare, maar ook manipulatieve Cenci, terwijl van Robert Mitchum als stiefvader een voortdurende dreiging uitgaat.

DVD details:
Regie: Joseph Losey
Herkomst: Verenigde Staten, 1968
Cast: met Mia Farrow en Elizabeth Taylor
Beeld: 4:3 LB
Speelduur: 105 minuten
DVD9
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld

Extra:
• slideshow



TWO LANE BLACKTOP

Woodstock is een herinnering, de Kennedy's en Martin Luther King begraven.
Twee dolende mannen, Mechanic en Driver, hebben afscheid genomen van hun hippie-idealen. Ze rijden door het schaarsbevolkte achterland van de Verenigde Staten met hun opgevoerde '55 Chevy. Geld verdienen ze met illegale straatraces. Het leven is een kaal en bruut universum waarin de communicatie zich beperkt tot de auto en zijn conditie. Er ontstaat een merkwaardige vriendschap met een man genaamd GTO. Hij heeft zijn leven als TV-producent opgegeven om als een fantast zijn dagen te slijten in een snelle Pontiac GTO. Ze besluiten de ultieme straatrace te houden. De cultklassieker Two-Lane Blacktop is een existentialistisch document dat de duistere sfeer ademt van het post-hippie tijdperk. Zwijgzaam kiezen de mannen voor een eenduidig bestaan zonder valse beloften, de auto en het asfalt.

DVD details:
Regie: Monte Hellman
Herkomst: Verenigde Staten, 1971
Cast: met Warren Oates, Dennis Wilson, James Taylor en Laurie Bird
Beeld: 16:9 2.35:1
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Engels mono
Nederlands ondertiteld
DVD9

Extra:
• slideshow



BOOM!

Aan de rand van de afgrond – hoog boven op de rotsen van een Italiaans eiland waar alleen zij de wetten stelt – staat Flora 'Sissy' Goforth. Ijlend dwaalt de verveelde weduwe door haar decadente domein terwijl ze haar memoires dicteert en nog net overleeft door injecties drugs en bloed. Terwijl haar einde nadert, spoelt de dichter en beruchte vrouwenverslinder Chris Flanders aan. Gekleed als een Japanse krijger confronteert deze Engel des Doods de schatrijke Sissy Goforth met jaren van innerlijke leegheid. Boom! Nog een keer beseft ze dat ze echt leven mogelijk is... Elizabeth Taylor en Richard Burton – die samen schitterden in andere filmklassiekers als Cleopatra en Who's Afraid Of Virginia Woolf? - verpersoonlijken leven en dood in deze overweldigende parabel van Joseph Losey. Beiden balancerend op een wankele balustrade terwijl in de diepte ongenaakbare golven te pletter slaan op de rotsen... Boom!

DVD details:
Regie: Joseph Losey
Herkomst: Verenigde Staten, 1968
Cast: met Elizabeth Taylor en Richard Burton
Beeld: 16/9 2.35:1
Speelduur: 108 minuten
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld
DVD9

Extra:
• slideshow