:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2007
Bron: Universal - Datum: 2007-06-25 - Geplaatst door: Werner
THE LAVENDER HILL MOB (1951)

Alec Guinness vertolkt Holland, een transporteur van goudstaven. Al twintig jaar lang vervoert de aardige, onbesproken man het onbewerkte goud naar de banken in zijn gepantserde wagen. Op een goeie dag besluit hij enkele miljoenen ponden achterover te drukken. Om dat te doen roept hij de hulp van een kennis in, een ontwerper van presse-papiers. Ze verwerken het goud tot souvenirs van de Eiffeltoren en verschepen ze naar Parijs. Er onstaat echter paniek wanneer zes van de gouden miniatuurtjes per ongeluk aan een groep Engelse schoolmeisjes verkocht worden. Net op het moment dat de amateur-dieven denken dat ze hun schaapjes op het droge hebben, pakken donkere wolken zich samen... Een van de bekendste Ealing Comedies.

Release: 19 juli
Genre: komedie
Met: Alec Guinness, Stanley Holloway, Alfie Bass, Sidney James
Regie: Charles Crichton
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0THE MAN IN THE WHITE SUIT (1951)

Sidney Stratton, een bordenwasser in het laboratorium van een textielfabriek, zwoegt in het geheim aan zijn uitvinding: een stof die onverslijtbaar is en nooit vuil wordt. Na tal van tegenslagen slaagt hij eindelijk in zijn opzet en zijn werkgever stelt hem geld en middelen ter beschikking voor de verdere ontwikkeling van het weefsel. Wanneer het nieuws van Strattons uitvinding echter de ronde begint te doen, staat de hele industrie op zijn kop. Bang om hun broodwinning te verliezen slaan vakbonden en fabrikanten met tegenzin de handen in elkaar om te verhinderen dat het materiaal ooit op de markt komt. Nog een klassieker uit de legendarische Britse Ealing Studios.

Release: 19 juli
Genre: komedie
Met: Alec Guinness, Joan Greenwood, Cecil Parker
Regie: Alexander Mackendrick
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• Fotogalerij
• TrailerTO BE OR NOT TO BE (1942)

Polen tijdens de Duitse bezetting. Een toneelgezelschap onder leiding van Joseph Tura (Jack Benny - The Man) en zijn vrouw Maria (Carole Lombard - My Man Godfrey) speelt anti-Nazistukken. Onder druk en door onvoorziene omstandigheden moeten ze hun repertoire laten varen voor een opvoering van Shakespeares Hamlet. Hun acteerkunsten komen ook uitstekend van pas wanneer ze de vijand om de tuin moeten leiden om het Poolse verzet een handje te helpen. Ernst Lubitsch, zelf een ge๋migreerde Duitser, draaide zijn legendarische satire in 1942. De komedie deed destijds nogal wat stof opwaaien doordat ze ijdele Poolse acteurs tegen moordzuchtige Duitse hansworsten opvoerde, en zo op oneerbiedige wijze elke vorm van gezag ondermijnde.

Release: 19 juli
Genre: komedie
Met: Jack Benny, Carole Lombard
Regie: Ernst Lubitsch
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• Fotogalerij
• TrailerALFIE DARLING (1975)

In Alfie Darling doet de sympathiekste Romeo van het witte doek zijn rentree. Alfie is een vrachtwagenchauffeur met een meisje in elke "haven". We maken kennis met Fay en Louise en Norma en Claire, en ้้n of twee meiden waarnaar we het raden hebben. Zo bolt de rokkenjager van de road lustig voort, tot hij plots op Abby (Jill Townsend) "botst", een supergesofisticeerde meid die zijn hartje een paar versnellingen hoger laat schakelen. Alfie is tot over zijn oren verliefd, wordt er gefluisterd, maar zal hij zichzelf ooit kunnen binden en settelen? In de titelrol herkennen we Alan Price, legendarische singer-songwriter van The Animals, in zijn acteerdebuut.

Release: 19 juli
Met: Alan Price, Jill Townsend
Regie: Ken Hughes
Beeld: 16:9 EA
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• FotogalerijTHE HITCHER (1986)

In de jaren '80, toen liften nog relatief hip was, zorgde deze thriller van Robert Harmon er wel voor dat je twee keer nadacht voor je een wildvreemde lifter in je auto meenam. Met zijn homo-erotische ondertoon en de beklijvende vertolkingen van Rutger Hauer, C. Thomas Howell en Jennifer Jason Leigh blijft The Hitcher een van die zeldzame thrillers die de tand des tijds doorstaan hebben.

Release: 19 juli
Genre: thriller
Met: Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh, Jeffrey De Mun
Regie: Robert Harmon
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Retrospective Documentary van 38 minuten
• Trailer
• Fotogalerij
• Teaser
• Audiocommentaar bij 16 sc่nes door cast en crewROAD GAMES (1981)

Pat Quid (Stacey Keach, Fat City) is een flamboyante truckchauffeur die een lading moet afleveren in Perth. Zijn route loopt door de desolate en schier eindeloze Nullaborvlakte in de Australische outback. Wanneer hij op de radio opvangt dat er in de contreien een onbekende seriemoordenaar aan het werk is, besluit hij het recht in eigen handen te nemen. Onderweg pikt hij ook de knappe liftster Pamela (Jamie Lee Curtis, Halloween) op. Zij werd kort tevoren door de maniak ontvoerd, een reden te meer voor Pat om de gevaarlijke gek de pas af te snijden...

Release: 19 juli
Genre: thriller
Met: Stacy Keach Sr, Jamie Lee Curtis, Marion Edward, Grant Page, Thaddeus Smith
Regie: Richard Franklin
Beeld: 1.78:1
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• Trailer
• FotogalerijKIND HEARTS AND CORONETS (1949)

Toen ze het waagde met een Italiaanse muzikant te huwen, werd de moeder van Louis D'Ascoyne Mazzini prompt door haar aristocratische geslacht onterfd. Nu die familie ook wil verhinderen dat ze op hun landgoed wordt begraven, krijgt Louis plots een briljante inval. Hij kan de tiende Hertog van Chalfont worden, op voorwaarde dat al diens potenti๋le opvolgers het loodje leggen. Dus besluit hij het noodlot een handje toe te steken. Maar de jaloezie van zijn huidige vriendin, die met lede ogen toeziet hoe hij verliefd wordt op de weduwe van een van de schielijk overleden D'Ascoynes, dreigt roet in het eten te gooien. Eveneens een klassieke Ealing Comedy.

Release: 19 juli
Genre: komedie
Met: Alec Guinness, Dennis Price, Valerie Hobson, Joan Greenwood, Miles Malleson
Regie: Robert Hamer
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• Trailer
• FotogalerijHEAVENS ABOVE (1963)

Wanneer een priester met linkse neigingen per abuis tot zielenherder van een rijke parochie wordt aangesteld, lijkt het laatste oordeel niet veraf. Tot afgrijzen van zijn snobistische parochianen stelt hij een zwarte vuilnisman aan tot kerkvoogd en zet hij de deuren van de pastorie wijd open voor de Smiths, een familie van klaplopers en nietsnutten die net van hun caravanterrein werden gegooid. Hij slaagt erin om de schatrijke erfgename van de lokale industrieel tot absurde werken van liefdadigheid aan te sporen, maar het duurt niet lang of het hele dorp en de omringende landerijen staan op hun kop. Een vroege klassieker uit de Peter Sellers Collection.

Release: 19 juli
Genre: komedie
Met: Peter Sellers, Cecil Parker, Isabel Jeans, Eric Sykes, Bernard Miles
Regie: John Boulting
Beeld: 16:9 EA
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• FotogalerijXENA: WARRIOR PRINCESS SEIZOEN 1

Xena: Warrior Princess is een sexy cultserie die mythologische elementen en fantasy perfect wist te combineren met spetterende actie, speelse romantiek en schalkse humor. Een zesdelige dvd-box die, naast de pilootaflevering, alle 24 afleveringen van het eerste seizoen bevat.

Release: 19 juli
Genre: fantasy, actie
Duur: 6 dvd's - 25 afleveringen

Extra's:
• FotogalerijWILL & GRACE SEIZOEN 6

Will is homo. Grace is hetero. Toch hebben ze een speciale band die op alle mogelijke manieren op de proef wordt gesteld. Vooral hun vrienden doen een aardige duit in het zakje. Welkom bij seizoen zes van deze grappige en gedurfde sitcom, waarin ze het gezelschap krijgen van een ongelofelijke schare gastacteurs waaronder John Cleese, Geena Davis, Bobby Cannavale en Mira Sorvino. Minnie Driver maakt opnieuw haar opwachting als de boosaardige Lorraine en Jennifer Lopez, Sharon Osbourne, Barry Manilow, Tracy Ullman, Jack Black, Edie Falco, Chloe Sevigny, Candice Bergen en Bebe Neuwirth spelen allemaal een cameorolletje.

Release: 19 juli
Genre: sitcom
Duur: 4 dvd's
Beeld: 16:9
Audio: Engels stereo 2.0TRANSFORMERS ARMADA VOL 1 & 2

Transformers Armada is een futuristische animatieserie, waarin de hoofdrollen vertolkt worden door robotten. In elke aflevering nemen de Autobots het op tegen de Decepticons, machtshongerige robotten die de planeet bedreigen. Transformers Armada is een nieuwe serie vol spanning, actie en avontuur die de kijker meeneemt naar een andere dimensie en die nu wordt heruitgebracht naar aanleiding van de bioscooprelease van de live actionfilm Transformers. Er zijn twee volumes, met respectievelijk drie en vier afleveringen.

Release: 19 juli
Genre: animatie
Duur: 3 (Vol. 1) en 4 (Vol. 2) afleveringen
Beeld: 4:3THE HITCHCOCK COLLECTION CLASSICS

De carri่re van Hitch, Master of Suspense, was lang en vruchtbaar. Tussen de jaren '20 en '70 draaide de excentrieke Britse regisseur meer dan 60 films, waaronder talloze klassiekers. Veertien daarvan worden nu opnieuw uitgebracht met een opgefriste look.

Vertigo
Vertigo speelt zich af in San Francisco. James Stewart vertolkt een detective met hoogtevrees, die de opdracht heeft gekregen om een vrouw met zelfmoordneigingen (Kim Novak) te volgen. Nadat hij haar met succes van een sprong in het water heeft gered, raakt hij langzaam maar zeker geobsedeerd door deze prachtige en verwarde vrouw. Vertigo is ้้n van de meest angstaanjagende romantische films aller tijden, o.a. dankzij de revolutionaire cameravoering die de beroemde gebouwen van San Francisco op beklemmende wijze in beeld brengt. De film is een absolute must voor verzamelaars: Leonard Maltin geeft Vertigo vier sterren en noemt het "Een meesterlijke film die zeker meer dan eens bekeken moet worden".

Extra's:
• Geobsedeerd door Vertigo
• Commentaar over de film
• Commentaar van de cast en filmmakers
• Bioscooptrailers
• Over de productie
* Ondertiteld

Torn Curtain
Paul Newman en Julie Andrews spelen de hoofdrollen in deze suspenserijke Koude Oorlogsthriller over internationale spionage. Newman vertolkt de wereldberoemde wetenschapper Michael Armstrong die, samen met zijn verloofde en assistente Sarah Sherman (Andrews), naar een internationaal congres van natuurkundigen in Kopenhagen gaat. Daar onderschept zij per ongeluk een bericht dat voor hem bedoeld was. Onthutst stelt ze vast dat hij naar Oost-Duitsland wil overlopen. Maar schijn bedriegt, want Armstrong wil achter het IJzeren Gordijn infiltreren om topgeheimen te bemachtigen. Binnen de kortste keren worden ze op de hielen gezeten door een legertje vijandige agenten.

Extra's:
• Torn Curtain Rising - Making Of*
• Muziek door de componist Bernard Herrmann*
• Expositie
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

Topaz
Alfred Hitchcock, de 'Master of Suspense', verfilmde met veel panache de uiterst populaire spionageroman Topaz. In deze spannende thriller met internationale allures vertolkt John Forsythe een Amerikaanse CIA-agent die een veiligheidslek moet onderzoeken. Hij doet een beroep op zijn Franse tegenpool Devereaux (Frederick Stafford) om in Cuba te onderzoeken of de geruchten over Russische raketten en de NAVO-spion Topaz waar zijn. Devereaux laat in zijn zog een spoor van moord, verraad en zelfmoord achter. Na het volbrengen van zijn Cubaanse missie, keert Devereaux naar Frankrijk terug. Wanneer hij daar de dubbelagent wil ontmaskeren, is het hek helemaal van de dam...

Extra's:
• Topaz: Een hommage door filmcritici en historicus Leonard Maltin - Making Of*
• Alternatief einde x 3 - Duel / Vliegveld / Zelfmoord
• Storyboards
• Productiefoto's
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

The Man Who Knew Too Much
Hitchcock op zijn best, met James Stewart en Doris Day in een briljante thriller met een onverwacht spannende ontknoping. Een typisch, enigszins na๏ef Amerikaans gezinnetje is op vakantie in Marokko met hun tienjarige zoontje Hank. Wanneer Hank gekidnapt wordt, raken ze plotseling verstrikt in een net van intriges, ontvoering en moord. Het verhaal speelt zich af op wel heel diverse locaties: van de exotische markt van Marrakesj tot de ijzingwekkende climax in de Londense Royal Albert Hall.

Extra's:
• The Making Of The Man Who Knew Too Much*
• Expositie
• Trailer Samenvatting*
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

The Birds
Weinig films zijn zo primair angstaanjagend als The Birds van Alfred Hitchcock. Daarin laat de meester zijn gevederde vrienden en innerlijke demonen los op een kuststadje en een nietsvermoedend publiek. Wanneer de mooie blondine Melanie Daniels ('Tippi' Hedren) in Bodega Bay op zoek gaat naar de begerenswaardige vrijgezel Mitch Brenner (Rod Taylor), wordt ze zomaar door een zeemeeuw aangevallen. Plotseling blijkt de stad omzwermd door duizenden vogels die met hun angstaanjagende aanvallen de schoolkinderen en stadsbewoners teisteren. Al gauw moeten Mitch en Melanie vechten voor hun leven, tegen een onverklaarbare, onstuitbare macht, tegen een natuur die wel helemaal op hol geslagen lijkt. The Birds is een van Hitchcocks meest schokkende en onvergetelijke meesterwerken.

Extra's:
• Documentaire: Alles over The Birds*
• Tippi Hedren's Screentest
• Universal News Reel verhalen x 2
• Bioscooptrailer
• Storyboard volgorde: deleted scene (scriptpagina's)
• Alternatief einde (sketches & storyboards)
• Productiefoto's
• Over de productie
* Ondertiteld

Shadow Of A Doubt
Met het bezoek van oom Charlie aan zijn familie in het idyllische Santa Rosa legt de 'Master of Suspense' de basis voor ้้n van zijn indringendste en beste thrillers. Joseph Cotten vertolkt de charmante oom Charlie, in werkelijkheid een kille moordenaar die rijke weduwes ombrengt en hun fortuin opstrijkt. Omdat hij kriskras door Amerika reist, weet hij de sterke arm der wet altijd net ้้n stapje voor te blijven. Maar wanneer zijn nichtje en naamgenote begint te vermoeden dat haar oom iets in zijn schild voert, ontstaat een dodelijk kat-en-muisspel.

Extra's:
• Beyond Doubt: The Making Of Hitchcock's Favourite Film*
• Productie Ontwerp
• Expositie
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

Saboteur
Een spannende oorlogsthriller uit 1942 waarin fabrieksarbeider Robert Cummings getuige is van een aanslag door een Nazi-infiltrant. Bij de explosies die volgen wordt zijn beste vriend gedood. Hijzelf wordt van sabotage beschuldigd. Om zijn vriend te wreken en zijn naam te zuiveren gaat hij op jacht naar de dader, geholpen door een dame die eerst aan zijn motieven twijfelt. Na een slopende achtervolging speelt zich bovenop het Vrijheidsbeeld een ijzingwekkende confrontatie af, een klassiek geworden sc่ne.

Extra's:
• Saboteur: A Closer Look - Making Of*
• Storyboards
• Hitchcock's Tekeningen
• Expositie
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

Rope
Twee vrienden vermoorden, uit nieuwsgierigheid en voor de kick, een studiegenoot in hun flat. Ze stoppen het lijk in een kist die ze als buffet gebruiken en nodigen de nietsvermoedende familieleden en vrienden van het slachtoffer uit voor een feestje. Als ze het gesprek op de perfecte moord brengen, wordt hun vroegere leraar (James Stewart) achterdochtig. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde moord gepleegd door Leopold en Loeb.

Extra's:
• Rope Unleashed - Making Of*
• Expositie
• Trailer Samenvatting*
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

Rear Window
Met dit geestige en macabere verhaal over voyeurisme en moord laat Alfred Hitchcock weer eens duidelijk zien waarom hij de 'Master of Suspense' wordt genoemd. In de hoofdrollen herkennen we de twee Oscarwinnaars en tijdloos populaire sterren James Stewart en Grace Kelly. Stewart speelt een fotograaf met een gebroken been die - tijdelijk aan zijn rolstoel gekluisterd - tijdens een hittegolf uit verveling de buren in zijn New Yorkse flat begint te bespioneren. Hij raakt ervan overtuigd dat zijn overbuurman (Raymond Burr) zijn invalide vrouw heeft vermoord en begraven in het bloembed. Rear Window, die Hitchcock zelf tot zijn favoriete films rekende, wordt wereldwijd geroemd als een van zijn grootste klassiekers.

Extra's:
• Rear Window Ethics: Remembering & Restoring a Hitchcock Classic - Making Of*
• Featurette*
• Expositie
• Trailer Samenvatting*
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

Psycho
Psycho is de wereldberoemde horrorklassieker van suspensegrootmeester Alfred Hitchcock. Daarin vertolkt Anthony Perkins op onnavolgbare wijze de verwarde Norman Bates. Zijn bouwvallige huis met naburig motel lijken niet meteen de meest uitnodigende plekken voor het doorbrengen van een rustige avond. Niemand weet dat beter dan Marion Crane (Janet Leigh), de ten dode opgeschreven motelgast die vroegtijdig haar eindbestemming bereikt in de bloedstollende douchesc่ne. Haar verdwijning wordt eerst onderzocht door een priv้-detective (Martin Balsam) en daarna door Marions zuster (Vera Miles). Naar het einde van de film toe bereiken de horror en spanning een angstaanjagend hoogtepunt. De ontmaskering van de mysterieuze moordenaar blijft ้้n van de ijzingwekkendste sc่nes uit de filmgeschiedenis.

Extra's:
• Commentaar van de Acteurs en de Filmmakers
• Bioscooptrailer
• Over de productie

Marnie
Alfred Hitchcock, de 'Master of Suspense', schetst in deze psychologische thriller een adembenemend portret van een gestoorde vrouw en de man die haar probeert te redden. 'Tippi' Hedren is Marnie, een kleptomaan en leugenaarster die voor Mark Rutland (Sean Connery) begint te werken en hem probeert te beroven. Vrij impulsief trouwt Mark met de prachtige, verwarde vrouw. Hij wil de redenen voor haar fanatieke gedrag ontdekken. Een vreselijk ongeluk brengt zijn vrouw echter op de rand van de waanzin. Mark dwingt Marnie om haar angsten en haar verleden onder ogen te zien, met een vernietigende en onontkoombare ontknoping tot gevolg.

Extra's:
• The Trouble With Marnie - Making Of*
• Productiefoto's
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

The Trouble With Harry
Een verrukkelijke zwarte komedie die zich afspeelt in het vredige New England. Wat is er met Harry aan de hand? Voornamelijk dat hij dood is, waar niemand echt rouwig om is, ware het niet dat verschillende mensen zich voor zijn dood verantwoordelijk voelen. Na veel gesol met het lijk en amoureuze perikelen tussen de hoofdrolspelers komt uiteindelijk de ware toedracht aan het licht. The Trouble With Harry is een lichtvoetig pareltje dat Hitchcock eens in een totaal ander licht laat zien.

Extra's:
• The Trouble With Harry Isn't Over - Making Of*
• Expositie
• Trailer Samenvatting*
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

Frenzy
Een seriemoordenaar, die vrouwen wurgt met een stropdas, houdt Londen in zijn greep. Geheel in Hitchcocks typische stijl, leidt het onderzoek naar een onschuldige man die niet alleen uit de klauwen van de wet moet zien te blijven, maar terzelfder tijd ook zijn onschuld moet zien te bewijzen door de echte moordenaar te ontmaskeren. John Finch, Alec McCowen en Barry Foster spelen de hoofdrollen in deze Britse thriller, waarin spanning wordt afgewisseld met de meesterlijke zwarte humor van Hitchcock. Het scenario werd gepend door Anthony Shaffer.

Extra's:
• The Story Of Frenzy - Making Of*
• Expositie
• Bioscooptrailer
• Over de productie
* Ondertiteld

Family Plot
Deze bijzonder amusante en spannende thriller over de zoekactie naar een verdwenen erfgenaam zou de laatste film van Hitchcock worden. Bruce Dern en Barbara Harris spelen een stel, een taxichauffeur en een medium, dat erop uit is een oude dame van haar fortuin te beroven. Tegen een beloning van $ 10,000 gaan ze op zoek naar een dode die niet echt dood is. Tijdens hun speurwerk komen ze in aanraking met een dubieuze juwelenhandelaar en zijn beeldschone 'Woman in Black'. Natuurlijk wordt de film voor de ontknoping doorspekt met ontvoeringen, moordaanslagen, humor en typische plotwendingen.

Extra's:
• Plotting Family Plot - Making of*
• Storyboards
• Expositie
• 2 Bioscooptrailers
• Over de productie
* Ondertiteld

Release: 27 juli
Regie: Alfred HitchcockTHE HITCHCOCK COLLECTION EARLY YEARS

Naast zijn bekendere klassiekers brengt Universal negen titels (op 5 dvd's) uit de beginperiode van de grootmeester uit. Daar zitten o.a. minder bekende pareltjes uit zijn Britse periode tussen. Maar in al zijn films, ook die uit de periode van de stomme film, is zijn onmiskenbare signatuur aanwezig.

• Champagne & The Ring
• Manxman & The Farmer's Wife
• Skin Game & Rich And Strange
• Blackmail & Murder
• Foreign Correspondent

Blackmail (1929)
Tijdens een etentje met haar aanstaande echtgenoot Frank, een speurder bij Scotland Yard, begint Alice te flirten met een kunstenaar. De artiest nodigt haar uit naar zijn atelier en vraagt haar om naakt te poseren. Wanneer ze beleefd zijn verzoek afwijst en hij haar begint te bedreigen, steekt ze hem neer met een mes. Frank moet de zaak onderzoeken en ontdekt snel dat zijn verloofde de dader was. Helaas was ook een misdadiger getuige van de moord, en hij begint haar te chanteren.

Murder! (1930)
Een jurist is er heilig van overtuigd dat een jonge vrouw niet schuldig is aan de moord die haar in de schoenen werd geschoven. Hij stelt alles in het werk om zijn theorie te bewijzen. Murder!, met zijn snelle montage en spitse dialogen, is een van Hitchcocks zeldzame whodunits. De film, uit de beginperiode van de gesproken film, is een grensverleggende verfilming van het boek van Clemence Dane, met verschillende verwijzingen naar Hamlet.

Champagne (1928)
Betty, een rebelse miljonairsdochter, trouwt met de berooide Jean, tot groot ongenoegen van haar vader. Ze verhuist naar Frankrijk waar ze, met de winsten van haar vaders bedrijf, een luxeleventje leidt. Om haar gedrag opnieuw in goede banen te leiden, veinst de schatrijke man dat zijn zaak failliet is. Omdat ze nu haar eigen boontjes moet zien te doppen, neemt ze een baan in een nachtclub aan.

The Ring (1927)
De ring uit de titel draagt een dubbele betekenis. Hij verwijst niet alleen naar de strijd in de boksring, maar ook naar de gevaren van een uitgeblust huwelijk. Het verhaal volgt twee boksers die vechten voor dezelfde vrouw, Nellie. Bob is een populair kampioen, Jack, Nellies echtgenoot, is een kermisbokser die werd ingehuurd als Bobs sparringpartner. Een klassieke stomme Hitchcockfilm.

Foreign Correspondent (1940)
Een absolute Hitchcockklassieker. Het jaar is 1939. Johnny Jones, een Amerikaans misdaadjournalist, wordt door zijn redacteur naar Londen gestuurd, om er verslag uit te brengen van een heel speciale "misdaad": het mogelijke uitbreken van een Tweede Wereldoorlog. Absoluut niet voorbereid op het gevaarlijke politieke landschap dat hem omringt, belandt Johnny pardoes in een spionagering die zichzelf voordoet als een vredesorganisatie.

The Manxman (1929)
The Manxman, voorzien van een originele orgelscore, was Hitchcocks laatste Britse stomme film. Suspens en sterke karaktertekeningen voeren de boventoon. Op het eiland Man worden twee jeugdvrienden, een advocaat en een visser, verliefd op dezelfde vrouw, met rampzalige gevolgen. Deze filmbewerking van het boek van Hall Craine was meteen ook de laatste samenwerking tussen Hitchcock en scenarist Eliot Stannard.

The Farmer's Wife (1928)
In deze als een thriller opgebouwde stomme komedie, die uitpakt met vloeiende camerabewegingen en een uitgekiende visuele aanpak, voert Hitchcock een landbouwer op die na de dood van zijn vrouw op zoek gaat naar een nieuwe echtgenote. Zijn pogingen worden echter gedwarsboomd door zijn huishoudster, die in het geheim verliefd op hem is.

The Skin Game (1931)
Centraal in deze vroege gesproken film staat de vete om een landgoed in de strak afgelijnde Britse klassenmaatschappij. Aan de ene kant staan de Hillcrests, een eeuwenoude aristocratische familie. Zij zien hun stand en status belaagd door de Hornblowers, een stel schatrijke parvenu's, die zoveel mogelijk landerijen opkopen om er fabrieken op te bouwen. Maar de Hillcrests dreigen uit te pakken met een sappig familiegeheim van de Hornblowers als die niet inbinden.

Rich And Strange (1931)
Zelfs in zijn zeldzame lichtvoetige romantische komedies wist Hitchcock zijn typische touch aan te brengen. Een echtpaar is na acht jaar huwelijk op elkaar uitgekeken. Wanneer ze geld erven en prompt op een cruise rond de wereld vertrekken, ontdekken ze dat noch hun geld, noch hun respectieve affaires garant staat voor geluk. Een film naar de melodramatische novelle van Dale Collins, aangedikt met autobiografische elementen.

Release: 27 juli
Regie: Alfred HitchcockEMMANUELLE (1974)

Emmanuelle, naar het controversi๋le boek van Emmanuelle Arsan, blijft een grensverleggende film. Het is immers de eerste openlijk erotische film die voor een groot publiek bedoeld was. De sfeervolle fotografie zette niet alleen de schoonheid van Thailand perfect in de verf, maar bracht ook de erotische sc่nes op erg suggestieve wijze in beeld. In Bangkok gaat voor Emmanuelle, de jonge vrouw van een Frans diplomaat, een heel nieuwe wereld van sensualiteit en seksuele passies open. Met de rijpe Mario als haar mentor, en het medeweten van haar echtgenoot, ontdekt ze de geneugten van de erotiek en scheert ze de hoogste toppen van het genot.

Release: 27 juli
Genre: erotiek
Met: Sylvia Kristel, Alain Cuny, Daniel Sarky, Marika Green (II)
Regie: Just Jaeckin
Beeld: 16:9 EA
Audio: Frans Mono 2.0

Extra's:
• An erotic success
• "Autour d'Emmanuelle "
• Interview Just Jaeckin en Yves Rousset