:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2007
Bron: Warner - Datum: 2007-06-25 - Geplaatst door: Werner
BLOOD DIAMOND

Blood Diamond neemt je mee op reis naar het bikkelharde, maar betoverend mooie West-Afrika, waar de diamanthandel een zware tol eist in het door oorlog verscheurde Sierra Leone. Een ex-huursoldaat die smokkelaar geworden is. Een visser uit het Mende-volk. In de chaotische burgeroorlog die in 1999 uitbreekt in Sierra Leone, voeren deze mannen samen twee wanhopige missies uit: een zeldzame, immens waardevolle roze diamant terugvinden en de zoon van de visser redden. Deze is als kindsoldaat ingelijfd bij het wrede rebellenleger dat een spoor van marteling en bloedvergieten trekt door het prachtige, maar geteisterde landschap. Dit belangwekkende, intens ontroerende avontuur, geregisseerd door Edward Zwick (Glory, The Last Samurai), combineert aangrijpende menselijke verhalen en adembenemende actie in een modern epos, dat een diepe indruk achterlaat.

De film mocht rekenen op 5 Oscarnominaties:
• Beste montage
• Beste Geluidsmontage
• Beste Geluidsmix
• Beste mannelijke hoofdrol
• Beste mannelijke bijrol

Blu-Ray Disc
Blood Diamond komt gelijktijdig uit op Blu-ray Disc in een versie om duimen en vingers van af DVD te likken. De Blu-ray Disc mag namelijk rekenen op een extra portie bonusitems (zie extra's in de techniche fiche). Blu-ray Discs bieden een resolutie die tot 6 maal hoger ligt dan reguliere dvd's. Ze zorgen voor uiterst levendige contrasten en kleuren en een uitmuntend scherp geluid. Bovendien laten ze een grotere interactiviteit toe, waarbij veel directer toegang gegeven wordt tot de extra's via een naadloos ingevoegd menu en zonder de film te onderbreken.


Techniche fiche:
Regie: Edward Zwick
Cast: Leonardo Dicaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, Benu Mabhena, Anointing Lukola, David Harewood, Basil Wallace, Jimi Mistry, Michael Sheen, Marius Weyers, Stephen Collins, Ntare Mwine
DVD:
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks
Blu-ray Disc:
Taalkeuze in PCM 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Spaans, Italiaans
Speelduur: ca. 143 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Edward Zwick
• Bioscoop trailer
Blu-ray Disc:
• Audiocommentaar van regisseur Edward Zwick
• Aandachtspunten: featurettes en productiedagboeken
• "Bloed aan de steen": volg de weg die een diamant aflegt vanuit de grond tot in de winkel
• "In de huid van Archer": het profiel van Leonardo Dicaprio
• "Frontjournalisten": Jennifer connelly over vrouwelijke journalisten in de oorlog
• "Het beleg van Freetown": Edward Zwick over een van de spilscènes uit de film • Videoclip: Nas Shine on 'Em
• BioscooptrailerTHE BELIEVERS AKA EXORCISM, RAW FEED # 3
Al duizenden jaren voorspellen sekten de dag des oordeels. Deze keer zouden ze wel eens gelijk kunnen hebben.

Houd je erbuiten. Probeer ze niet tegen te houden. Nog enkele uren en dan hebben de leden van de mysterieuze Quanta Groep hun lotsbestemming bereikt. Ze zullen de aarde verlaten, voordat deze door het zuiverende vuur wordt verteerd. Maar dan is er een kink in de kabel. Twee ziekenbroeders stuiten bij toeval op het afgelegen kamp van de groep. Deze buitenstaanders zouden de geheimzinnige sekte en de bizarre opdrachten van hun leider, The Teacher (Daniel Benzali), kunnen verstoren. In deze laatste spannende film van de Raw Feed serie lijkt het aftellen naar de eeuwigheid begonnen. Is Quanta's fanatische plan het begin van het einde of het begin van een nieuwe start? Kijk. Beslis zelf. Geloof wat je wil. Verzet je ertegen als je durft.

Met Raw Feed lanceerde Warner Home Video een nieuw merk en concept voor hoogstaande made for video thrillers,horror- en science-fiction films, elk met een psychologisch kantje dat dat ongemakkelijke gevoel bij de kijker teweegbrengt. Verschillende topnamen uit de televisie- en filmwereld werden aangesproken om hun talenten op deze reeks bot te vieren. John Shiban, scenarioschrijver voor enkele van de populairste televisiereeksen, waaronder The X-Files, Star Trek: Enterprise, The Lone Gunmen en Supernatural (waarvoor hij ook uitvoerend producent was), beet de spits af met Rest Stop, die in maart al zijn release kende. Hij nam hiervoor scenario en regie voor eigen rekening en verzorgde de productie samen met Tony Krantz en Daniel Myrick. Voor deel twee, dat sinds mei de rekken onveilig maakt, nam Tony Krantz, uitvoerend producent van de serie 24, de regie op zich. Hij draaide Sublime (aka Hospital) op basis van een script van Erik Jendresen, die eerder een Emmy won voor zijn bijdrage aan Band Of Brothers, en werkte samen met cameraman Dermott Downs, onder meer actief bij CSI. Daniel Myrick,coregisseur van The Blair Witch Project en coscenarist van Book Of Shadows: Blair Witch 2, ontfermde zich over scenario en regie van deze angstaanjagende nummer drie in de Raw Feed reeks: The Believers (aka Exorcism).

Elke film werd voorzien van uitzonderlijk bonusmateriaal en een alternatief einde en bestaat in een rated en een unrated versie. Voor België kwam natuurlijk enkel de tweede versie in aanmerking voor release.

Techniche fiche:
Regie: Daniel Myrick
Cast: Johnny Messner, Deanna Russo, John Farley, Elizabeth Bogush, Daniel Benzali, Carolyn Hennesy, Jon Huertas, Joe Howard, John Wesley, Cullen G. Chambers, Marty Papazian, Rif Hutton, Saige Ryan Campbell, June Angela
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Grieks, Noors, Pools, Zweeds, Engels Voor Slechthorenden
Speelduur: ca. 103 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Extra lang interview met The Teacher
• Rondleiding over het terrein
• Verborgen camera-opnamen gemaakt door The Teacher
• Verborgen camera-opnamen van Io die de formule uitlegt
• Forensische video na de gruwelijke ontknoping
• TrailersTHE HITCHHIKER vol. 2, 2-disc
Hij neemt je mee naar plaatsen waar je alleen nooit zou durven komen...

Page Fletcher is "The Hitchhiker", de lifter langs een verlaten weg, omringd door duisternis, terwijl het gevaar achter elke bocht op de loer ligt. Neem hem mee als je durft. Hij leidt je naar je bestemming, waar de goeden worden gespaard en de kwaden verdoemd zijn. Op deze 2 dvd's vind je acht nieuwe, onvergetelijk angstaanjagende verhalen uit de baanbrekende HBO-serie die alle kijkers 's avonds laat de rillingen bezorgde...

O.D. Feelin'
De opeenvolgende eigenaars van een bizar pakje cocaïne lijken stuk voor stuk verdoemd van zodra ze het pakket in handen krijgen. Terwijl de cocaïne van hand tot hand gaat, probeert ook Mr. Big, de originele eigenaar, ze opnieuw in zijn bezit te krijgen.

True Believer
Detective Frank Sheen wordt ingeschakeld om de mysterieuze zelfmoord van een priester te onderzoeken. Volgens priester Dowling is de plaats bezeten door duivelse krachten, maar Frank gelooft niet in het bovennatuurlijke. Wat hij niet weet is dat er zich vroeger een klooster op die plaats bevond, dat gesloten werd nadat één van de bewoonsters zelfmoord pleegde. Ook Franks gedachten worden steeds suicidaler...

Perfect Order
Fotograaf Simon Hopper, beschouwd als een absoluut genie op zijn domein, stelt nagenoeg onmogelijke eisen aan zijn modellen. Christina zou er alles voor doen om door hem gefotografeerd te worden, maar als ze eindelijk haar kans krijgt, is Simon net in een nieuwe artistieke fase beland, die de lat nog hoger legt.

Cabin Fever
Als een mysterieuze man samen met een getrouwde vrouw plannen smeedt om haar man een lesje te leren, keert hun opzet zich tegen hen.

The Curse
Jerry MacLachlan, de eigenaar van een vervallen appartementsgebouw, belooft aan één van de huursters herstellingen uit te voeren. Als hij zijn belofte niet één op één nakomt, gebeuren er vreemde dingen met hem.

Out Of The Night
Op de loop voor de politie zoekt een jongeman zijn toevlucht in een gebouw, waar de aanwezigen zich wel heel bizar gedragen.

Secret Ingredient
Chris krijgt om het even wat aan om het even wie verkocht. Als hij Belinda leert kennen, beseft hij dat hij zijn gelijke heeft ontmoet.

Man Of Her Dreams
De eenzame bankbediende Jill McGuiness fantaseert constant over haar droomminaar. Tot ze begint te dromen over moorden die echt blijken te gebeuren.

Stop voor The Hitchhiker, en neem hem mee voor een rit om nooit te vergeten...

Techniche fiche:
Regie: Richard Rothstein, Carl Schenkel, Daniel Vigne, Philip Noyce, Colin Bucksey, Brian Grant
Cast: Page Fletcher
Gastrollen: Kirstie Alley, Sandra Bernhard, Harry Hamlin, Virginia Madsen, Jerry Orbach, Gene Simmons, Tom Skerritt
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Grieks, Noors, Pools, Portugees,
Zweeds, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 26 min. per aflevering
Releasedatum: 11 juli 2007NIGHTMARES AND DREAMSCAPES
From The Stories Of Stephen King, 3-Disc

Zijn je eigen dromen al angstaanjagend? Ze halen het niet bij de nachtmerries van Stephen King.

Kijk verder dan het oppervlakkige leven van alledag, en zie dingen waar het gezonde verstand niet bij kan. Verteller Stephen King neemt je in acht adembenemende verhalen mee naar een wereld vol verbeelding, waar het buitengewone gewoon is en de waanzin zich dicht onder de oppervlakte schuilhoudt. En kijk vervolgens nóg verder, met het onthullende behind-the-screams bonusmateriaal.

Battleground
Als een huurmoordenaar een speelgoedmaker doodt, wordt hij het doelwit van wel heel bijzondere beroepsgenoten.

Crouch End
Een jong koppel op huwelijksreis in Londen, komt terecht in de lugubere en op enkele motorrijders en kinderen na verlaten wijk Crouch End.

Umney's Last Case
Clyde Umney is een succesvolle detective in de jaren '30. Maar plots gaat alles mis, zijn hele leven valt aan diggelen en hij doet een vreemde ontdekking over zijn bestaan.

The End Of The Whole Mess
Een jong genie vindt de oplossing om paal en perk te stellen aan menselijk geweld, maar de toepassing van zijn remedie, blijkt vreselijke neveneffecten te hebben.

The Road Virus Heads North
Op weg naar huis merkt een bekend schrijver dat het schilderij dat hij net kocht en dat een gemene moordenaar achter het stuur toont,op onheilspellende wijze verandert.

The Fifth Quarter
Een ex-gevangene haalt alle middelen uit de kast om zijn vroegere buit terug te vinden en brengt daarbij iedereen om hem heen in gevaar.

Autopsy Room Four
Na een slangenbeet wordt zakenman Howard naar het ziekenhuis gebracht, waar men hem verkeerdelijk voor dood aanziet en een autopsie begint uit te voeren.

You Know They Got A Hell Of A Band
Een koppel op uitstap neemt een verkeerde afslag en belandt in een bizar dorpje waar elke avond een gratis optreden plaatsvindt. Maar het bijwonen hiervan doe je niet zomaar...

Techniche fiche:
Creatie: stephen king
Regie: Rob Bowman, Mark Haber, Brian Henson, Sergio Mimica-Gezzan, Mike Robe, Mikael Salomon
Cast: William Hurt,William H. Macy, Eion Bailey, Ron Livingston, Claire Forlani, Jeremy Sisto, Henry Thomas, Kim Delaney, Steven Weber, Jacqueline Mckenzie, Samantha Mathis,Tom Berenger,Marsha Mason
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 153 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Achter de schermen
• Battleground special effects
• Interviews met William Hurt, Eion Bailey, William H. Macy, Richard Thomas, Steven Weber, Tom Berenger, Ron Livingston en Jeremy Sisto
• From the Mind of Stephen King
• Overview: Behind the Drama of Nightmares And Dreamscapes
• Page to PictureSUPERNATURAL serie 2 vol. 1, 3-disc
Jaag jezelf weer de stuipen op het lijf.

Ze zijn terug – de bloeddorstige monsters en vampiers, de geesten en spoken – en nog meer angstaanjagende wezens. En waar deze kwade wezens zijn, vind je ook de broers Sam en Dean Winchester, die het spoor van de demon die hun moeder vermoordde volgen... en dat van andere goddeloze werktuigen van Supernatural. Aan het eind van seizoen 1 zaten Sam, Dean en hun vader gevangen in een verwrongen massa van metaal en gebroken glas. Dit seizoen begint na dit auto-ongeluk en een schokkend offer dat de band tussen de Winchester mannen voor altijd samensmeedt. In de eerste 11 afleveringen van seizoen 2 volgen we ze op hun verbijsterende, huiveringwekkende tocht door Amerika – een reis naar de diepten van het mysterie van hun eigen bestemming!

Techniche fiche:
Creatie: Eric Kripke
Regie: Kim Manners, Philip Sgriccia, Tim Iacofano, Robert Singer, Mike Rohl, Steve Boyum, Rachel Talalay, Charles Beeson
Cast: Jensen Ackles, Jared Padalecki
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Extra scènesTHE CLOSER serie 2, 4-disc

Brenda is terug in deze 15 afleverigen van het tweede seizoen. Nu ze na een jaar van zwaar bevochten overwinningen eindelijk is geaccepteerd door haar moordzakenteam bij de LAPD, hoeft hoofdcommissaris Brenda Leigh Johnson minder vaak de strijd met haar collega's aan te binden. Op die manier houdt ze meer tijd over voor het bestrijden van criminelen. En om uit te vinden wie in 's hemelsnaam een lijk in Provenza's garage heeft gedumpt... Of het hoofd van een dode pornoster in een afvalcontainer heeft gegooid... Of een drugsverslaafde erfgename heeft vermoord... Alsof dat nog niet hectisch genoeg is, gebeurt er op het persoonlijke vlak al bijna net zoveel als op het criminele: er bloeit een romance op tussen Gabriel en Daniels en ook Brenda en Fritz doen er een schepje bovenop als Fritz bij haar intrekt.

Kyra Sedgwick schittert opnieuw in haar veelgeprezen rol van Brenda en maakt haar tot de briljante, complexe, onhandige, grappige en absoluut onweerstaanbare spil van deze politieserie van topniveau.

Technische fiche:
Creatie: James Duff
Regie: Michael M. Robin, Gloria Muzio, Elodie Keene, Arvin Brown, Matt Earl Beesley, Rick Wallace, Nelson Mccormick, Lesli Linka Glatter, Charles Haid, Kevin Bacon
Cast: Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Corey Reynolds, Robert Gossett, G.W. Bailey, Jon Tenney, Anthony John Denison, Michael Paul Chan, Raymond Cruz, Phillip P. Keene, Gina Ravera
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Duits, Grieks,
Noors, Zweeds, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 44 min. per aflevering
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Weggelaten scènes
• Korte film: Breaking down The Closer
• BloopersWIRE IN THE BLOOD serie 3, 4-disc

In deze vier delen van de derde serie van Wire In The Blood, werken klinisch psycholoog Dr. Tony Hill (Robson Green) en inspecteur Carol Jordan (Hermione Norris) weer samen aan een reeks meeslepende onderzoeken, die hen naar de duistere kanten van de noordelijke stad Bradfield voeren. Terwijl de zaken hun nauw verbonden, maar ongemakkelijke partnerschap onder druk zetten, moeten Tony en Carol in het reine zien te komen met andere problemen in hun privé-leven. Carols biologische klok tikt steeds nadrukkelijker, terwijl Tony zijn eigen sterfelijkheid onder ogen moet zien als er een hersentumor bij hem geconstateerd wordt... De personages uit deze beklemmende en beklijvende serie werden gebaseerd op de gelijknamige personages uit de Tony Hill-Carol Jordan boekenreeks van de hand van de Schotse schrijfster Val McDermid, waaraan de serie ook haar naam en de titel van het eerste verhaal uit seizoen 1 ontleende.

Redemption
Een kind wordt aangetroffen in eenverlaten pakhuis, gestorven aan een overdosis kalmeermiddelen. Carol roept Tony's hulp in, maar moet de zaak volledig aan hem overlaten als ze zelf het slachtoffer van een overval wordt. Tony's eerste piste raakt op een doodlopend spoor en hij realiseert zich dat de moordenaar handelt vanuit de overtuiging het beste met de kinderen voor te hebben.

Bad Seed
Een aantal losstaande moorden roepen bij Tony echo's op van de werkwijze van de pas vrijgelaten en naar eigen zeggen tot inkeer gekomen moordenaar Mack 'the Knife' McMurray,maar op een paar onduidelijke relaties tussen de slachtoffers na, vindt hij geen houvast voor dit idee. Dat Mack intussen zijn lessen bijwoont, versterkt hem in zijn overtuiging, maar ook bij Carol kan hij nauwelijks terecht, want haar biologische klok slaat volledig tilt.

Nothing But The Night
Tony werkt zich in nesten tijdens de promotour voor zijn nieuwe boek en Carol komt in aanvaring met haar nieuwe baas, tot ze beiden teruggeroepen worden voor een zeer bizarre moord. De moorden die erop volgen, roepen nog meer vragen op, want het opmaken van de daderprofielen zou erop wijzen dat alle moorden aan compleet verschillende daders moeten worden toegeschreven. Het vermoeden rijst dat het om een schizofreen zou gaan.

Synchronicity
Een routinebezoekje aan de eerste hulp, zadelt Tony op met de diagnose van een hersentumor. Terwijl hij worstelt met het idee van zijn sterfelijkheid, begint een anonieme scherpschutter de stad te teisteren en overal willekeurige slachtoffers te maken. Tony's eerste ideeën lijken kant noch wal te raken en zijn gedrag wordt steeds grilliger, waardoor Carol zijn betrouwbaarheid als profiler in twijfel begint te trekken, terwijl de stad steeds meer in een angstgreep raakt.

Techniche fiche:
Creatie:
Val McDermid (boekenreeks)
Regie: Terry Mcdonough, Alex Pillai, Andrew Grieve
Cast: Robson Green, Hermione Norris, Mark Letheren, Emma Handy, Alan Stocks
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 285 min.
Releasedatum: 11 juli 2007THE O.C. serie 4, 5-disc

Highschool is voorbij. Aan een belangrijke periode komt een eind. Maar het lot brengt Ryan, Seth en Summer weer samen in het rijke Newport aan zee. En er zou zelfs weer sprake kunnen zijn van een nieuwe Kern van Vier.Want na een snel, heftig afscheid van haar opleiding in Frankrijk, zou Taylor Townsend wel eens achter Ryan aan kunnen blijven zitten totdat hij voor haar valt. Zoniet moeten de Cohens alle moeite van de wereld doen om Ryans gedachten naar de toekomst gericht te houden en te verhinderen dat hij opnieuw in zijn oude leven teruggezogen wordt. Sandy keert terug naar het openbare aanklagerskantoor en hij en Kristen nemen opnieuw een tiener in moeilijkheden onder hun hoede. Ditmaal geen volslagen vreemde, maar Kaitlin Cooper, relschopper nummer één op Harbor High School en te onhandelbaar voor haar moeder Julie, die het problemen scheppen zelf nog niet verleerd heeft. Degene die er het meest naar uitkeek om highschool achter zich te laten, belandt er het snelst weer terug... als leraar en Bella, de gloednieuwe aanwinst bij de bende, komt terecht tussen behoorlijk onwaarschijnlijke huisgenoten en familieleden. En net zoals Ryans komst de buurt grondig door elkaar schudde, drukt ook het verlies van Marissa een onuitwisbare stempel.

Met deze laatste 16 afleveringen uit de overmatig rijke reeks, gekenmerkt door een mix van gevoel, humor, drama, actie en romantiek, komt ook aan de serie een eind. Seth die trouwt met Summer? Misschien wel. Ryan die zich door het leven vecht als een bokser in de ring? Soms. Kaitlin die haar moeder Julie aan een miljardair probeert te koppelen? Tsja, de appel valt niet ver van de boom. Maar soms gaan dingen toch heel anders dan je verwacht had. Op naar het strand voor alle verrassende wendingen in een fantastisch, meeslepend laatste seizoen van The O.C.

Techniche Fiche:
Creatie: Josh Schwartz
Regie: Patrick Norris, Michael Lange, Norman Buckley, Ian Toynton, Michael Schultz, John Stephens
Cast: Peter Gallagher, Kelly Rowan, Benjamin Mckenzie, Adam Brody, Rachel Bilson, Melinda Clarke, Autumn Reeser, Willa Holland
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Audiocommentaar van Josh Schwartz
• Korte film "De magie van Chrismukkah": Cast, crew en deskundigen over de bijzondere feestdag in the O.C.
• Korte film "Summer Roberts – Beauty met brains": ontstaan en ontwikkeling van één van de meest geliefde personages
• Extra scènes
• Weggelaten scènesMCLEOD'S DAUGHTERS serie 5 vol. 1, 4-disc

In de eerste 16 afleveringen van dit vijfde seizoen van McLeod's Daughters pikken we de draad weer op na de turbulente gebeurtenissen van het vorige seizoen. Het huwelijksgeluk van Nick en Tess wordt bedreigd door de aanwezigheid van Sally en Harrison, Nicks pasgeboren zoon. Een onhoudbare situatie, die het jonge koppel dwingt om een moeilijke keuze te maken. Een dolverliefde Jodi laat zich intussen helemaal meeslepen door Luke, die steeds verder verstrikt raakt in een web van criminaliteit, tot dat net zich rond hem sluit. Stevie voelt zich buitengesloten als Tess' nicht opduikt op Drovers Run. Maar als duidelijk wordt wat Regans plannen zijn, gaan Stevie en Tess samen de strijd aan...
Speelduur: ca. 45 min. per aflevering
Releasedatum: 11 juli 2007

Techniche fiche:
Creatie: Posie Graeme-Evans, Caroline Stanton
Regie: Richard Jasek, Steve Jordell, Chris Martin-Jones, Arnie Custo, Ray Quint, Kevin Carlin
Cast: Aaron Jeffrey, Rachael Carpani, Bridie Carter, Myles Pollard, Simmone Jade Mackinnon, Michala Banas, Brett Tucker
Taalkeuze in Stereo: Engels
Ondertiteling: NederlandsTHE CHRIS ROCK SHOW serie 1 & 2, 3-disc

Alle legendarische afleveringen van de eerste twee seizoenen van Chris Rocks baanbrekende, met een Emmy bekroonde comedyserie, zijn nu voor het eerst verzameld in één hilarische DVD-box. Met ongeëvenaarde stand-up-monologen van de komiek, spitsvondige sketches en waanzinnige parodieën op commercials, optredens van toptalenten uit de muziekwereld en brutale interviews met grote sterren en politieke figuren. Deze DVD-box toont dat de show zijn tijd duidelijk ver vooruit was. Geniet zeventien afleveringen lang van ongecensureerde en ongeremde hilariteit zonder blad voor de mond en van één van de meest briljante komieken van Amerika van dit moment: Chris Rock!

Techniche fiche:
Regie: Scott Preston, Linda Mendoza
Cast: Chris Rock
Gasten: Conan o'Brien, Tracy Morgan, George Carlin, Erykah Badu, Busta Rhymes, Puff Daddy, LL Cool J, Whoopi Goldberg, Missy Elliott, Usher, Vivica A. Fox
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 27 min. per aflevering
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Hilarisch commentaar van Chris RockEVERYBODY LOVES RAYMOND serie 8, 5-disc

De stand-up comedian Ray Romano speelt de rol van Ray Barone, succesvol sportjournalist en toegewijd echtgenoot van Debra. Ray wordt voortdurend belaagd door zijn broer en zijn ouders, die toevallig aan de overkant van de straat wonen. Frank en Marie doen niets liever dan zich met zijn leven te bemoeien. Zijn oudere broer Robert benijdt hem dan weer om zijn succes. Desalniettemin blijven Raymonds goede humeur en zin voor humor intact en vindt hij steeds weer de perfecte balans tussen zijn familie en zijn werk... ook in deze 23 afleveringen van serie 8 van Everybody Loves Raymond.

Debra's plannen om Ray te vergezellen op een dagje golf om opnieuw de fun in hun relatie te krijgen,lopen natuurlijk niet bepaald zoals verwacht, dus richt ze zich maar op het spelen van de reddende engel als ze merkt dat Marie pogingen onderneemt om haar nieuwe schoondochter onmiddellijk onder de knoet te krijgen.Door het huwelijk tussen Amy en Robert zijn er nu uiteraard nog meer (schoon)familieleden om grondig mee overhoop te raken en ook een gloednieuw huishouden waarin vanalles fout kan gaan. Maar niet vanaf het prille begin natuurlijk. Debra en Ray ergeren zich dood aan het tortelduifgedrag van het kersverse koppel en hun ongevraagde huwelijksadvies valt dan ook niet echt in goede aarde bij de doorwinterde huwelijkspartners. Verder voelt Frank zich beledigd als de vernieuwing van de keuken bij Ray thuis hem ontzegd wordt, loopt een bezoekje van Amy's broer Peter net iets veel langer uit dan verwacht en raken Ray en Debra verstrikt in hun eigen leugens tegenover Marie, maar die blijkt - hoe kan het ook anders - zelf ook niet zo'n heilig boontje. Voeg daar nog een portie strubbelingen met de opgroeiende kinderen bij en de gebruikelijke huis-, tuin-, keuken-... en slaapkameronenigheden en overgiet met de inmiddels gekende humormix en je bekomt de aloude formule voor een eens te meer hilarisch seizoen van Everybody Loves Raymond€.

Techniche fiche:
Creatie: Philip Rosenthal
Regie: Gary Halvorson, Kenneth Shapiro, Jerry Zaks, Brian K. Roberts
Cast: Ray Romano, Patricia Heaton, Doris Roberts, Brad Garrett, Peter Boyle, Madylin Sweeten, Sawyer Sweeten, Sullivan Sweeten
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 24 min. per aflevering
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Audiocommentaar bij 8 afleveringen
• Weggelaten scènes
• Bloopers
• Museum of television and Radio Panel: gesprek met Phil Rosenthal en schrijversWHEN THE LEVEES BROKE
A Requiem In Four Acts, 3-disc


Terwijl de wereld vol afgrijzen toekeek, bereikte de orkaan Katrina New Een Amerikaanse tragedie Orleans. Net als vele anderen die het drama volgden op de televisie, was regisseur Spike Lee geschokt, niet alleen door de omvang van de ramp, maar door de langzame, inadequate en slecht georganiseerde noodhulp en wederopbouw.Lee wilde deze moderne Amerikaanse tragedie vastleggen, een drama waar mensen overal ter wereld getuige van waren. Het resultaat is When The Levees Broke: A Requiem In Four Acts. De film is opgebouwd in vier bedrijven, die elk een ander aspect belichten van de gebeurtenissen voor en na de rampzalige tocht van Katrina door New Orleans. Het werd een intiem portret van New Orleans na de ramp en vertelt de hartbrekende verhalen van hen die deze aangrijpende beproeving meemaakten en overleefden. Ze vertellen over de ellende, de wanhoop en de triomf.

Op het internationaal filmfestival van Venetië sleepte deze pakkende documentaire 3 prijzen in de wacht:
• The International Federation of Film Critics'Week Prize
• Human Rights Film Network Award
• Horizons Documentary Award

Techniche fiche:
Regie: Spike Lee
Cast: Darleen Asevedo, Jay Asevedo, Shelton 'Shakespeare' Alexander, Lee Arnold, Gralen Bryant Banks, John Barry, Robert Bea, Harry Belafonte, Wilhelmina Blanchard, Terence Blanchard, Kathleen Blanco, Douglas Brinkley, Joseph Bruno, Karen Carter, Louis Cataldie
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Kroatisch, Sloveens, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 258 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Audiocommentaar door filmmaker Spike Lee
• "Next Movement – Act V": een 97 minuten durende epiloog met nieuwe interviews en inzichten die de ontberingen die de inwoners van New Orleans na Katrina moesten doorstaan nader vastlegt
• "Water is Rising": een fotogalerij door David Lee met muziek van Terence Blanchard
RIO BRAVO ('59) S.E., 2-disc

Aan de ene kant een gewapende overmacht, ingezet door de machtigste rancher uit de streek, die er alles voor over heeft om zijn broer, die vastzit voor moord, uit de gevangenis te bevrijden. Aan de andere kant sheriff John T. Chance (John Wayne) en zijn twee helpers: een alcoholist in de ontwenningsfase (Dean Martin), en een oude mankepoot (Walter Brennan). Hun schamele gelederen worden verder aangevuld door een onervaren, schietgrage jongeling en een vrouw met een verleden (Angie Dickinson) – die haar oog op Chance heeft laten vallen. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat de eerste partij in haar opzet slaagt tot de state marshal de moordenaar kan komen ophalen.

Regisseur Howard Hawks tilde eerder het westerngenre naar een ongekend
niveau met zijn film Red River. Met een bezetting van steracteurs in
topvorm bewees hij met Rio Bravo nogmaals wat hij waard is. Op 26 mei was het precies 100 jaar geleden dat Marion Robert Morrison geboren werd in Winterset, Iowa. Op zich niet zo'n opzienbarende gelegenheid, ware het niet dat hij zich later in zijn leven ontwikkelde tot hét icoon van het Amerikaanse westerngenre. Marion,die dankzij een footballbeurs in L.A. studeerde,sukkelde eigenlijk in het filmvak via een studentenjob als requisiteur op de terreinen van Fox. Hij leerde er de opkomende regisseur John Ford kennen en trad, onder meer in zijn films, af en toe op als figurant. Enter "John Wayne", alias "The Duke" (naar zijn hond).
Ford bracht Wayne in 1930 onder de aandacht van regisseur Raoul Walsh als optionele hoofdacteur voor zijn epische Western The Big Trail. Hoewel de film niet echt hoge toppen scoorde, gaf hij wel een duidelijk beeld van Wayne's potentieel.Vanaf dan besloot de studio dat hij voortaan enkel nog door het leven zou gaan als John Wayne.Toch bleef hij nog negen jaar lang hangen in het circuit van B-films, -series en bijrollen. Het was opnieuw zijn vriend Ford die hem alsnog zijn grote doorbraak bezorgde door hem in 1939 als Ringo Kid te casten in Stagecoach.Wayne speelde zijn meer ervaren mede-acteurs bijna van het scherm en zat meteen gebeiteld in zijn status als super- en specifiek westernster. Zijn naam prijkt dan ook nog steeds in de lijst van Beste Acteurs Allertijden. Wayne maakte zijn handelsmerk van trage en met lage stem gebrachte dialogen en vestigde tijdens zijn 50-jarige carrière het op heden ongebroken record van het meest aantal hoofdrollen: in totaal 142. Hij genoot drie oscarnominaties en True Grit leverde hem de Oscar voor Beste Acteur op.

Techniche fiche:
Regie: Howard Hawks
Cast: John Wayne, Dean Martin, Ricky Nelson, Angie Dickinson, Walter Brennan, Ward Bond, John Russell, Pedro Gonzalez Gonzalez, Estelita Rodriguez, Claude Akins, Malcolm Atterbury
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 135 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Audiocommentaar van John Carpenter en Richard Schickel
• Bioscooptrailer
• Korte film "Commemoration": Howard Hawks' Rio Bravo
• Korte film "Old Tucson: Where the Legends Walked"AJAX SEIZOENSOVERZICHT 2006-2007

Met buitengewoon enthousiasme begon Ajax aan het seizoen 2006-2007. De hele wereld rond Ajax stond bol van positieve verwachting. Door de komst van Jaap Stam, Gabri, Kenneth Perez, George Ogararu en Roger, allemaal gelouterde krachten, was het evenwicht in het elftal gewaarborgd. Trainer Henk ten Cate stond borg voor trainerskwaliteit én een flinke portie Amsterdamse bravoure. Een bruisend voetbaljaar volgde. Hoogtepunten en dieptepunten wisselden elkaar af. De Johan Cruijff Schaal werd gewonnen, de Champions League niet bereikt. De schommelingen van het met uitstekende voetballers geformeerde team waren het grootste zorgpunt. Met de triomfale terugkeer van icoon Edgar Davids kreeg het elftal nog meer balans en karakter en mede daardoor kon de strijd om het landskampioenschap tot en met de laatste competitieronde worden volgehouden. De met drama geladen titelstrijd leverde geen glorie op. Daartegenover stond wel de winst van de KNVB Beker en, na vier heroïsche wedstrijden, de plaatsing in het voorportaal van de Champions League. Waarmee het bijzondere seizoen 2006- 2007 met een meer dan positief gevoel werd afgesloten.

Techniche fiche:
Samenstelling & montage: 1 TV & Video Producties
Stemmen: Cmmentaar: Hubert Bedford, Eol Eman.
Taalkeuze in Sereo: Nderlands
Speelduur: ca. 97 min.
Releasedatum: 11 juli 2007


Meer info? elke De Geeter of koenraad Parrein, Belgian Advertising, Westlaan 159,
B-8800 Roeselare, tel. 051/241786, fax. 051/240874 mail WHV@bad.be, www.warnerbros.beHARRY POTTER COLLECTIE
jaar 1 & 2, 2-disc
jaar 3 & 4, 2-disc


Wie zijn kennis over Zweinstein, zwerkbal en vooral Harry Potter nog wat wil bijspijkeren vooraleer zich aan de volgende film in de bioscoop te wagen, heeft de keuze: teruggrijpen naar het prille begin met de dvd-box waarin de beide eerste films gegroepeerd werden, de dvd-box met de twee recentere avonturen van het toverwonder, waarin de spanning nog meer opgedreven wordt of de hele verzameling, voor een Harry Potter marathon.

Harry Potter En De Steen Der Wijzen
Dit is de betoverende film gebaseerd op de bestseller van J.K. Rowling. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry Potter dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij zelf ook over magische krachten beschikt en dat hij zijn opleiding zal krijgen aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Daar begint het avontuur van zijn leven. Harry blijkt een ware hoogvlieger in Zwerkbal en speelt een spannend schaakspel met levende schaakstukken op weg naar een ontmoeting met een zeer duistere magiër. Voor alle liefhebbers en fans van Harry Potter begint dit magische avontuur op Perron 9 3/4.

Technische fiche:
Regie: Chris Columbus
Cast: Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Saunders Triplets, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Fiona Shaw, Harry Melling, Richard Griffiths, Derek Deadman, Ian Hart, Ben Borowiecki, Verne Troyer, John Hurt, Richard Bremmer, Geraldine Somerville, John Cleese, Alan Rickman
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 147 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Bioscooptrailers

Harry Potter En De Geheime Kamer
Auto's vliegen, bomen vechten terug en een geheimzinnige elf komt Harry Potter waarschuwen, net nu hij aan het tweede jaar van zijn verbazingwekkende ontdekkingstocht in de wereld van hekserij en hocus-pocus wil beginnen. Sprekende spinnen, brulbrieven en Harry die, tot afgrijzen van zijn vrienden, ontdekt dat hij de taal van de slangen spreekt... het wordt een bewogen jaar op Zweinstein, met toverduels, op hol geslagen beukers en een onheilspellende, met bloed geschreven boodschap: de Geheime Kamer is geopend. Om Zweinstein te redden zullen Harry, Ron en Hermelien al hun magische krachten en moed moeten bundelen. Deze betoverende verfilming van J.K. Rowlings tweede boek zal je doen schaterlachen en verstenen van angst.Want Harry Potter is meer dan een tovenaar, hij is een echte held!

Technische fiche:
Regie: Chris Columbus
Cast: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Harry Melling, Toby Jones, Jim Norton, Veronica Clifford, James Phelps, Oliver Phelps, Julie Walters, Bonnie Wright, Mark Williams, Chris Rankin, Kenneth Branagh, John Cleese, Robbie Coltrane
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 155 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Cast & crew
• Het eerste jaar op Zweinstein

Harry Potter En De Gevangene Van Azkaban
In zijn derde schooljaar op Zweinstein komt Harry flink in de problemen.Om te beginnen blaast hij zijn tante Margot op. Hij vlucht weg en na een angstaanjagende rit met de Collectebus belandt hij in de Wegisweg. Daar hoort hij dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Jeweetwel uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt en het op hem gemunt heeft. Gevreesde bewakers van Azkaban, Dementors, zweven dreigend rond de school en hebben een vreemd effect op Harry, terwijl een handlanger van de gehate Hij-die-nietgenoemd-mag-worden zich binnen de muren van het kasteel schuilhoudt. Harry heeft zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig!

Technische fiche:
Regie: Alfonso Cuarón
Cast: Daniel Radcliffe, Richard Griffiths, Pam Ferris, Fiona Shaw, Harry Melling, Adrian Rawlins, Geraldine Somerville, Lee Ingleby, Lenny Henry, Jimmy Gardner, Gary Oldman, Jim Tavaré, Robert Hardy, Abby Ford, Rupert Grint, Alan Rickman, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Emma Thompson
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 136 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• Bioscooptrailers
• Cast & crew

Harry Potter En De Vuurbeker
Als de naam van Harry Potter uit de Vuurbeker komt, wordt hij een deelnemer in een zware strijd om de eer tussen drie Toverscholen – het toverschooltoernooi.Harry heeft zichzelf niet opgegeven voor het toernooi,maar wie dan wel? Nu moet hij de strijd aangaan met een vreselijke draak, woeste waterdemonen en een betoverd doolhof. En hij belandt in de wrede greep van Hij-die-nietgenoemd-mag-worden. In deze verfilming van het vierde boek van de Harry Potter serie van J.K. Rowling verandert alles: Harry, Ron en Hermelien laten hun jeugd voor altijd achter zich en ze komen voor grotere uitdagingen te staan dan ze ooit hadden gedroomd.

Technische fiche:
Regie: Mike Newell
Cast: Eric Sykes, Timothy Spall, David Tennant, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Mark Williams, James Phelps, Oliver Phelps, Bonnie Wright, Jeff Rawle, Robert Pattinson, Jason Isaacs, Tom Felton, Stanislav Ianevski, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman, Gary Oldman
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca. 151 min.
Releasedatum: 11 juli 2007

Extra's:
• TrailerOverige releases in juli en augustus

11 juli 2007:
• Blood Diamond release (Blu-Ray)
• Mad Max 2 (Blu-Ray)
• Unforgiven (HD-DVD)
• Mad Max 2 (HD-DVD)

8 augustus 2007:
• McLeod's Daughters, seizoen 5 Vol. 2 (4-disc)
• Chips, seizoen 1 (6-disc)
• E.R., seizoen 8 (3-disc)
• Two Twisted (4-disc)
• AJAX VIP Box
• This Is Elvis S.E. (2-Disc)
• Jailhouse Rock D.E. (50th Anniversary)
• Charro (Elvis Presley 30th Anniversary)
• Girl Happy (Elvis Presley 30th Anniversary)
• Kissin' Cousins (Elvis Presley 30th Anniversary)
• Live A Little, Love A Little (Elvis Presley 30th Anniversary)
• Stay Away Joe (Elvis Presley 30th Anniversary)

15 augustus 2007:
*• Music And Lyrics
• Music And Lyrics (Blu-Ray)
• Music And Lyrics (HD-DVD)
*• Dukes Of Hazzard, The Beginning (Unrated)
• Rome, seizoen 2 (5-disc)

29 augustus 2007:
*• The Good German
*• 300 (1-disc)
• 300 (2-disc)
• 300 (Blu-Ray)
• 300 (HD-DVD)
• Full House, seizoen 4 (4-disc)
• Letters From Iwo Jima (Blu-Ray)
• Letters From Iwo Jima (HD-DVD)
• Unforgiven (Blu-Ray)
• Charlie And The Chocolate Factory (HD-DVD)
• Constantine (HD-DVD)
• The Matrix (HD-DVD)
• The Island (HD-DVD)


Recent nieuws van dezelfde bron