:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2007
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2007
Bron: Universal - Datum: 2007-07-28 - Geplaatst door: Werner
MR. BEAN'S HOLIDAY
"France. A country of culture, beauty and peace.
It's always been the perfect place to take a holiday. Until now."

Ramptoerisme
Mr. Bean trekt welgemutst naar het zuiden van Frankrijk voor een lekkere zonvakantie. Maar zijn reis van Londen naar de Riviera ontspoort al snel in een enkeltje richting rampgebied. Want waar Bean ook gaat of staat, hij zet de boel op stelten, met als hoogtepunt de onvoorziene en ongehoord hilarische vertoning van zijn eigen videodagboek op het Filmfestival van Cannes.

Bean there, done that
Mr. Bean's Holiday, een knipoog naar de klassieker Mr. Hulot's Holiday (Les Vacances De Monsieur Hulot) van de legendarische Franse filmmaker Jacques Tati uit 1953, is een hommage aan de visuele humor van de allergrootste komieken. Rowan Atkinson en Richard Curtis bedachten samen een universeel herkenbaar typetje dat met zijn onhandige capriolen en vernuftige invallen ergens tussen de Tramp van Charlie Chaplin, Frank Spencer en Tommy Cooper in laveert. Doordat zijn verbale communicatie minimaal is, en zijn mimiek en lichaamstaal érg uitgesproken, slaat Mr. Bean – in essentie een kind in het lichaam van een volwassen man – wereldwijd aan. Het personage, dat Atkinson oorspronkelijk bedacht begin jaren '80, toen hij nog aan de Universiteit van Oxford studeerde, werd in eerste instantie bekend door de 14 afleveringen van de tv-reeks die tussen 1990 en 1995 werden ingeblikt. Ook standupkomiek / auteur Ben Elton en Robin Driscoll leverden bijdragen aan de serie. Voor de regie van de eerste langspeelfilm – Bean: The Ultimate Disaster Movie – deed Atkinson dan weer een beroep op zijn ex-collega Mel Smith, met wie hij samen nog het grensverleggende Not The Nine O'Clock News had gemaakt. Mr. Bean's Holiday, dat nu verschijnt op dvd en hd-dvd, kwam exact 10 jaar na Bean, The Ultimate Disaster Movie, in de bioscopen. Atkinson, de geniale komiek die ons ook de avonturen van Blackadder schonk, maakte intussen wel een animatieserie met zijn universeel bekende typetje: Mr. Bean: The Animated Series.

Kortom...
Op een regenachtige Engelse namiddag wint Mr. Bean de Eerste Prijs in de lokale loterij: een weekje naar het zuiden van Frankrijk en een videocamera als toemaatje. Hij trekt meer bepaald naar Cannes, waar dan net het filmfestival zal plaatsvinden. Kinderlijk blij stapt Bean op de Eurostar naar Parijs, er zorg voor dragend dat hij elk moment van zijn reis filmisch documenteert. In de Gare de Lyons vraagt hij een medepassagier hem te filmen terwijl hij op de trein naar Cannes stapt. De man in kwestie is de Russische filmregisseur Emil Duchesvsky, die zelf ook naar Cannes trekt om er te zetelen in de jury van het Filmfestival. Emil stemt toe, maar in de daaropvolgende verwarring blijft de verbouwereerde regisseur achter op het perron, terwijl de trein vertrekt. Op weg naar het Zuiden, beseft Mr. Bean plots dat de tienjarige Stepan, de zoon van Emil, wel op de trein zit. Een bijkomend probleem is dat geen van beiden elkaars taal spreekt.

Mr. Bean en Stepan stappen af in het volgende station om op zijn vader te wachten, maar de eerstvolgende trein blijkt een expres te zijn die Emil rechtstreeks naar Cannes zal brengen. Wanneer ze de volgende trein willen nemen, stelt Bean vast dat hij zijn identiteitspapieren, geld en tickets op het perron verloren heeft. Ze worden van de trein gegooid en bevinden zich plots moederziel alleen en zonder een rooie duit in het midden van Frankrijk. Stepans vader heeft intussen de politie gealarmeerd, die een nationale klopjacht organiseert. Maar tussen Stepan en Bean groeit een onwaarschijnlijke vriendschap. Het jongetje blijkt pienter en vernuftig. Met het geld dat ze als straatmuzikanten verdienen, kopen ze een busticket naar het zuiden. Een ticket dat Bean uiteraard verliest. Helemaal alleen moet hij nu al liftend in Cannes zien te geraken.Wanneer hij 's nachts in een dorpje in slaap valt, wordt hij wakker op de filmset van een reclamefilmpje. Dat wordt ingeblikt door de arrogante Amerikaanse regisseur Carson Clay, die nog vlug een centje wil bijverdienen voor hij doorreist naar de première van zijn pretentieuze politiefilm Playback Time. Het gaat Mr. Bean eindelijk voor de wind wanneer hij kan meeliften met de mooie Sabine, die een bijrolletje vervulde in de commercial, en hij aan een benzinestation ook Stepan terugvindt. Maar eens in Cannes gaat het weer helemaal verkeerd. Bean staat gesignaleerd als crimineel en iedereen is op zoek naar Stepan.Vermomd proberen ze binnen te dringen op de première van Carsons oervervelende film, waar Bean erin slaagt om het ultieme filmexperiment te creëren met behulp van zijn eigen videodagboek... Het publiek is extatisch. Stepan en Emil zijn herenigd en... Bean? Die kan eindelijk pootjebaden in de Méditerranée.

Technische fiche
Release: 16 augustus 2007
Genre: komedie
Met: Rowan Atkinson, Willem Dafoe, Emma De Caunes, Jean Rochefort, Karel Roden
Regie: Steve Bendelack
Duur: 86 min.
Beeld 1.85:1
Audio Engels Dolby Digital 5.1

Extra's:
• French Beans (11:22)
• Beans in Cannes (5:46)
• The Human Bean (6:10)
• Deleted Scenes (22:33)
• TrailersEVEN MONEY

Carol Carver (Kim Basinger) maakt haar man (Ray Liotta) en dochter wijs dat ze buitenshuis de ultieme roman schrijft, zodat zij er niet achter komen dat ze gokverslaafd is. Intussen laat Clyde Snow (Forest Whitaker) zijn neef basketbalwedstrijden manipuleren om aan zijn wraakzuchtige bookie (Tim Roth) te ontkomen. Een ex-goochelaar (Danny DeVito) helpt Carol haar verloren spaarcenten terug te verdienen… Even Money is een spannende misdaadfilm, waarin gokken niet voor iedereen even goed uitpakt. Van de producent van Crash.

Release: 16 augustus
Genre: drama
Met: Danny DeVito, Kim Basinger, Nick Cannon, Forest Whitaker, Carla Gugino, Tim Roth
Regie: Mark Rydell
Beeld: 16:9 - 1.85:1
Duur: 108 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, 2.0 en DTS 5.1THE ULTIMATE UNIVERSAL SELECTION

Met The Ultimate Universal Selection biedt Universal Pictures de consument de gelegenheid om kwaliteitsfilms te kopen tegen een spectaculaire prijs. Door het herkenbare artwork ogen titels uit de UUS bovendien erg mooi in de kast van een verzamelaar. Binnen de UUS worden drie categorieën van films aangeboden, herkenbaar aan de kleur van het artwork. Zo brengt Universal in een tweede wave 25 Blockbusters, 10 Special Editions en 20 Hit Classics uit.

Release: 23 augustus
Genre: diversCATCH A FIRE

Geregisseerd door de man achter Patriot Games en Clear And Present Danger doet Catch A Fire het relaas van de sabotage, corruptie en moord die in Zuid-Afrika hoogtij vierden ten tijde van de Apartheid. Academy Awardwinnaar Tim Robbins (Mystic River, The Shawshank Redemption) en Derek Luke (Antwone Fisher, Glory Road) vertolken de hoofdrollen in deze aangrijpende thriller die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Tegen de achtergrond van een verscheurd land, waarin twee culturen met getrokken messen tegenover elkaar staan, vertelt Catch A Fire het verschroeiende verhaal van een man die tot het uiterste wordt gedreven en uiteindelijk terugvecht. Om zichzelf, zijn familie en zijn volk te verdedigen.

Release: 30 augustus
Met: Tim Robbins, Derek Luke, Bonnie Henna, Mncedisi Shabangu, Terry Pheto
Regie: Phillip Noyce
Duur: 97 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels/Duits Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Audiocommentaar
• Deleted scenes

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron