:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: JANE EYRE
PERSBERICHT: JANE EYRE
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-08-06 - Geplaatst door: Werner
MEESTERLIJKE NIEUWE BBC-VERFILMING JANE EYRE OP DVD

Jane Eyre, de wereldberoemde roman van Charlotte Brönte, is talloze keren voor bioscoop en televisie verfilmd. Hieraan werd in 2006 een bijzondere nieuwe televisieproductie van de BBC toegevoegd. Zoals van de BBC verwacht mag worden, is deze nieuwe Jane Eyre een indrukwekkend historisch televisiedrama met prachtige kostuums en sfeervolle locatiebeelden. Just Entertainment brengt de serie in september 2007 uit op DVD.

Het is niet de eerste keer dat de BBC zich laat inspireren door de geschiedenis van het weesmeisje Jane Eyre. Deze nieuwste verfilming onderscheidt zich doordat veel aandacht wordt besteed aan de passies, de waanzin en het verdriet van Jane Eyre en haar mysterieuze geliefde Mr. Rochester. Een sterrencast brengt het dramatische verhaal in vier afleveringen op meesterlijke wijze tot leven.

De ouderloze Jane Eyre wordt door haar tante in een weeshuis geplaatst, waar ze een eenzame en liefdeloze jeugd heeft. Op haar negentiende komt ze als gouvernante in dienst bij Mr Rochester. Er ontstaat een overweldigende passie tussen Jane en Rochester, die ze ondanks het standsverschil niet kunnen ontkennen. Ze besluiten te trouwen, maar dan wordt Jane geconfronteerd met een diep geheim uit het verleden van haar geliefde. Ze vlucht en het duurt lange tijd voor Jane en Rochester samen het geluk zullen vinden.

Charlotte Brontë's Jane Eyre is een sage over liefde, haat en bedrog, tegen de achtergrond van het conventionele 19e-eeuwse Engeland. Met deze nieuwste verfilming creëerde de BBC een meeslepende televisieserie, die in de pers uitstekende recensies kreeg.

UIT HET ARCHIEF