:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
Bron: Universal - Datum: 2007-08-10 - Geplaatst door: Werner
BOURNE TRIPLE DISC COLLECTOR'S BOXSET
"Spy movies just got thrilling again." - Washington Post
"a globe-trotting, butt-kicking, whiplash-paced action movie done with humor, style and smarts..." - Rolling Stone

30 augustus op DVD

Ter gelegenheid van de bioscooprelease van The Bourne Ultimatum in september brengt Universal eind augustus een Bourne Triple Boxset uit met de twee voorafgaande films, The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, met hun originele extra's en de speciale Bonus Disc: The Ludlum Ultimatum, waar werkelijk alles wat er maar over het Bourne imperium te vertellen of gefilmd is, op staat. Een prachtig verzamelwerk in een mooie verpakking, voor een zeer aantrekkelijke prijs.

THE BOURNE IDENTITY 2002

Nadat hij werd opgevist met twee kogels in zijn rug, ontdekt Jason Bourne dat hij over onvermoede, levensgevaarlijke talenten beschikt. Zijn gewelddadige verleden is echter een groot zwart gat. In een race tegen de tijd om het geheim van zijn identiteit te achterhalen, stuit hij op de dodelijke waarheid. Hij is een geheim regeringsagent, een op hol geslagen wapen van 30 miljoen dollar, dat dringend uit de weg moet geruimd worden. Maar zijn ex-opdrachtgevers vergeten één zaak: hun doelwit is niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven. Een spetterende actiethriller met verbluffende vechtscènes, naar de bestseller van Robert Ludlum.

Regie: Doug Liman
Cast: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox
Beeld: 2.35:1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Speelduur: 114 min.

THE BOURNE SUPREMACY 2004

In The Bourne Identity ontsnapte Jason Bourne – een spion met geheugenverlies en verbluffende talenten – aan een legertje onfrisse, al dan niet met de CIA gelieerde, personages. Met Marie (Franka Potente uit Lola Rennt), zijn liefje uit de eerste film, leeft Jason nu teruggetrokken op het strand van Goa, in het zuiden van Indië. Hun idyllische leventje wordt echter op gruwelijke wijze verstoord. Tot overmaat van ramp wordt hem een Berlijnse moordpartij in de schoenen geschoven. Voor Bourne is de maat vol. Hij draait de rollen om en gaat achter zijn kwelgeesten aan. Maar is wraak wel een goede raadgever?

Regie: Paul Greengrass
Cast: Matt Damon, Franka Potente, Brian Cox, Julia Stiles, Karl Urban, Joan Allen
Beeld: 2.35:1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Speelduur: 104 min.

THE BOURNE BONUS DISC

Meer dan 50 minuten gloednieuw beeldmateriaal over 's werelds meest mysterieuze huurmoordenaar, Jason Bourne. De tot nu toe nog angstvallig geheimgehouden informatie zal worden vrijgegeven. Ontdek de waarheid achter Bourne's onbekende verleden.
• The Bourne Ultimatum 2'16"
Een sneak peek op de film die in september in de bioscoop komt.
• The Ludlum Identity 12'45"
Wie was de schrijver, Robert Ludlum?
Middels archiefinterviews met zijn collega's, vrienden, familie en natuurlijk Ludlum zelf, kom je er achter wat voor een excentriek en buitengewoon karakter deze best-selling schrijver was.
• The Ludlum Conspiracy 12'38"
Wie is Jason Bourne? Waar komt hij vandaan? Hoe is hij ontstaan? Wat is zijn achtergrondverhaal?
• The Ludlum Ultimatum 23'53"
Wat zit er allemaal achter en om Jason Bourne? De kracht, impact en aantrekkingskracht die deze intelligente actieheld heeft op het publiek.DE JORDACHES - RICH MAN, POOR MAN BOOK 1

De televisiebewerking van Rich Man, Poor Man, naar de bestseller van Irwin Shaw uit 1969, ontpopte zich in 1976 tot een mediagebeuren zonder weerga. Oorspronkelijk werd de reeks – die hier bekend werd als De Jordaches – uitgezonden als een afgerond, twaalfdelig geheel. Book 1 werd uiteindelijk genomineerd voor 20 Emmys (en won er 4) en zes Golden Globes (eveneens 4, waaronder die voor Beste Dramareeks). "Rich Man, Poor Man" vertelt het levensverhaal van de broers Rudy (Peter Strauss) en Tom (Nick Nolte) Jordache tussen 1945 en 1965. De eerste wordt een welgesteld, machtig zakenman en politicus, de andere leidt een bewogen bestaan als bokser en misdadiger. Ze zijn allebei verliefd op dezelfde vrouw, Julie Prescott (Susan Blakely), maar slechts één van hen zal met haar trouwen. Serie 1 bevat aflevering 1 tot 12.

Release: 13 september
Genre: tv, drama
Duur: 3 dvd's - 12 afl. van ca. 50 min.
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono 2.0MIAMI VICE SEIZOEN 4

Verken samen met 's werelds twee coolste undercoveragenten, James "Sonny" Crockett (Don Johnson) en Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas), de onderbuik van de exotische metropool Miami. Ook in het vierde seizoen slaan de voor een Oscargenomineerde regisseur Michael Mann en producer Dick Wolf, winnaar van een Emmy Award, de handen in elkaar voor 22 adembenemend spannende afleveringen. De zesdelige dvd-box is opnieuw een must voor elke Miami Vice- fan. Traditiegetrouw maken grote namen als James Brown, Julia Roberts en Chris Rock hun opwachting in de cultserie die tot op vandaag zijn invloed laat gelden. Met de volledige, originele en tijdloze soundtrack, geremixed in 5.1 surround. Waaronder klassiekers van legendarische artiesten als Peter Gabriel, Phil Collins, U2, Aerosmith en vele anderen!

Release: 13 september
Genre: tv, misdaad
Duur: 6 dvd's - 22 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 5.AIRWOLF SEIZOEN 3

Ook seizoen 3, voor het eerst op dvd, is opnieuw een hoogvlieger. Alle 22 afleveringen van de grensverleggende actiereeks zijn gebundeld in deze zesdelige DVD boxset. Airwolf slaagde er perfect in om hightech gadgets, adembenemende stunts en levensgevaarlijke missies te combineren tot een superspannende avonturenserie. Jan-Michael Vincent herneemt zijn rol als Stringfellow Hawke, de rebelse Airwolfpiloot. Hij redt onschuldigen uit benarde situaties, ontmantelt illegale wapens en bestrijdt de niet-aflatende stroom vijanden die zijn machtige ssuperhelikopter voor hun eigen verraderlijke doeleinden willen inzetten. Zijn copiloot en vriend is Dominic Santini (Ernest Borgnine), terwijl de mysterieuze "Archangel" (Alex Cord) achter de schermen de missies dirigeert. Beleef de rit van je leven en vlieg er eens uit met de meeslepende cultserie Airwolf.

Release: 13 september
Genre: tv, sciencefiction, actie
Duur: 6 dvd's - 22 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono 2.0AFTER... (2006)

In deze visueel verpletterende actiethriller maak je kennis met drie zogenaamde "urban explorers". Op zoek naar kicks infiltreren deze beoefenaars van extreme sporten, zoals base jumping, de gevaarlijkste en meest ontoegankelijke locaties. Nadat ze in Detroit ternauwernood aan de autoriteiten ontsnappen, reizen Nate, Addy en Jay af naar Moskou. Daar dringen ze Stalins legendarische metronetwerk binnen, diep onder de grond en komen ze oog in oog te staan met tot op de tand bewapende schurken, die schieten op alles wat beweegt. After is een huiveringwekkende movie trip, met adembenemende stunts en een opzwepende soundtrack van The Crystal Method.

Release: 20 september
Genre: actie, thriller
Met: Daniel Caltagirone, Flora Montgomery, Nicholas Aaron, Ava Mareau Garcia
Regie: David L. Cunningham
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Surround 2.0MANHUNTER (1986)

Een seriemoordenaar slacht heelder gezinnen af. Met tegenzin komt de gepensioneerde expert Will Graham terug bij de FBI om te helpen deze levensgevaarlijke psychopaat te vangen. Wanneer hij er niet uitkomt, roept hij de hulp in van een man met een onfeilbaar inzicht in de gestoorde geest van elke seriemoordenaar. Een man die door Graham zelf achter de tralies is gezet. Will Graham gaat op bezoek bij een gevangene die luistert naar de naam: Dr. Hannibal Lecter. Dit is Michael Manns originele verfilming van de roman van Thomas Harris, die in 2002 opnieuw verfilmd werd als Red Dragon.

Release: 20 september
Genre: thriller
Met: Brian Cox, Dennis Farina, Joan Allen, William Petersen
Regie: Michael Mann
Duur: 117 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Surround 2.0THE SICILIAN (1987)

The Sicilian, naar de bestseller van Mario Puzo, vertelt het waargebeurde verhaal van Salvatore Giuliano, een vogelvrijverklaarde die door de Sicilianen op handen werd gedragen omdat hij de regels aan zijn laars lapte en het opnam voor zijn volk. Ook bekend als de Heer van de Bergen nam hij zowel de Kerk, de Staat als de Maffia op de korrel in een poging om Sicilië te bevrijden van het Italiaanse juk en het eiland onafhankelijk te verklaren. Helaas bespoedigde Giuliano's legendarische status ook zijn ondergang, want zijn arrogantie dreef zijn enige toeverlaat, maffiabaas Masino Croce (Joss Ackland) er finaal toe om hem te verraden.

Release: 20 september
Regie: Michael Cimino
Met: Christopher Lambert, Joss Ackland, Barbara Sukowa, Giulia Boschi, Terence Stamp
Duur: 140 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• trailer,
• fotogalerijTHE PRINCE OF DARKNESS (1987)

De horrorfilm Prince Of Darkness, geregisseerd door levende legende John Carpenter, verwierf in de voorbije 20 jaar een echte cultstatus. Gedurende millennia wist de kerk de Zoon van de Duivel op een geheime plek gevangen te houden. Maar wanneer een priester en enkele studenten de demon per ongeluk bevrijden, is het hek van de dam. Op zoek naar medestanders voor zijn zaak – het oproepen van zijn vader – begint hij één voor één bezit te nemen van zijn belagers. Kan de rest dit zeven miljoen jaar oude Kwaad op tijd een halt toeroepen?

Release: 20 september
Regie: John Carpenter
Met: Donald Pleasence, Jameson Parker, Victor Wong, Lisa Blount, Dennis Dun
Duur: 97 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels stereo 2.0

Extra's:
• trailer,
• fotogalerij,
• filmografieBARBIE ALS DE EILANDPRINSES

Vaar samen uit met Barbie Als De Eilandprinses, Een Muzikaal Film Avontuur met niet minder dan negen fantastische nieuwe songs! Nadat ze als klein meisje schipbreuk leed op een eiland, groeit Rosella (Barbie) op bij een familie van liefhebbende dieren. Ze leert er zingen en praten met de rode panda Sagi, Azul de pauw en het babyolifantje Tika. Maar wanneer Prins Antonio hun tropische paradijs ontdekt, is Rosella zo benieuwd naar haar verleden dat ze met de prins meegaat naar zijn kasteel. Terwijl ze met haar dierenfamilie de beschaving ontdekt, stuiten ze op een boosaardig plan om het koninkrijk over te nemen! De hartverwarmende ontknoping van Barbie Als De Eilandprinses bewijst dat, als liefde je gids is, wonderen niet veraf zijn.

Release: 20 september
Duur: 86 min.
Beeld: 16:9
Audio: Engels stereo 2.0, Frans Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Karaoke GameASSEPOESTER EN DE KEUKENPRINS (2007)

Er was eens... een sprookje dat eindigt met "En ze leefden nog lang en Ongelukkig..." ?!? Want met de wijze Tovenaar op vakantie en zijn assistenten Munk en Mambo aan het roer, loopt alles in het honderd en wil de boze stiefmoeder alle sprookjes een ongelukkig einde geven. Daar moet Ella, met de hulp van de ongelukkige Munk en Mambo, haar beste vriend Rik en een bonte verzameling van dwergen en feeën, een "toverstokje" voor steken. Assepoester En De Keukenprins (Happily N'Ever After) is een spannend en komisch animatiesprookje van de producenten van Shrek 1 en 2.

Release: 27 september
Met: OV Sigourney Weaver, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr.
NL: Elize van der Horst, Annet Malherbe, Jelle Cleymans en Axel Daeseleire.
Regie: Paul Bolger, Yvette Kaplan
Duur: 84 min.
Beeld: 16:9 - 2.35:1
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Surround 2.0, 5.1 en DTS

Extra's:
• Trailer,
• Teaser,
• Ontstaan van een scene (12'26"),
• Interviews (28'20)HARSH TIMES 2005

Jim Luther Davis is een veteraan van de Golfoorlog. Een brave burger, op het eerste gezicht. Wanneer zijn droomjob bij de LAPD echter aan zijn neus voorbijgaat en zijn huwelijksplannen in de war stuurt, verandert hij in een gevaarlijk gestoorde wraakengel. Op zijn odyssee door L.A. sleurt hij zijn naïeve jeugdvriend mee, tot groot ongenoegen van diens vriendin. Jims labiele mentale toestand blijkt echter geen bezwaar voor Staatsveiligheid, die hem wil inschakelen voor een levensgevaarlijke missie in Colombia.... David Ayer, regisseur en scenarist, schreef (nadien) ook het scenario voor Training Day. Harsh Times is hoe dan ook een mokerslag van een film, met een pijnlijk intense Christian Bale.

Release: 27 september
Genre: drama, thriller
Met: Christian Bale, Freddy Rodriguez, Eva Longoria
Regie: David Ayer
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, DTS en Stereo 2.0

Extra's:
• trailer,
• Making ofXENA: WARRIOR PRINCESS SEIZOEN 2

De cultserie Xena: Warrior Princess borduurde in zijn tweede van zes jaargangen (1995-2001) onvermoeibaar inventief voort op de succesformule van het eerste seizoen: een sexy mix van fantasy en actie, van humor en romantiek, van knipogen en dubbele bodems, met historische en mythologische elementen als rode draad. Lucy Lawless imponeert opnieuw als de perfecte belichaming van de onverschrokken heldin en Renée O'Connor zorgt als Gabrielle meer dan eens voor de luchtige noot of onverwachte perikelen. In de 22 spannende afleveringen van seizoen 2 kruisen andermaal talloze bekende namen hun legendarische pad: van Bacchus en Julius Caesar tot Odysseus en Xena's aartsvijand, de oorlogsgod Ares.

Release: 27 september
Genre: tv, fantasy, actie
Met: Lucy Lawless, Renée O'Connor
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0

Extra's:
• fotogalerijen